Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
4
5
11
12
15
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Összes hír 2020.12.06. óta

Kiírták a 2022-es Goethe-ösztöndíjakat

2022. február 11. péntek 07:39

Szívesen töltenél egy nemzetközi nyári tábor keretében két hetet Romániában? Vagy inkább egy németkurzuson (A1-B2 szint) vennél részt Ausztriában? Nyitott vagy, hogy új embereket, kultúrákat ismerj meg? Motivált vagy a némettanulást illetően és kész vagy nyáron is foglalkozni vele? Kész vagy szabadon tartani a nyaradat, hogy kiválasztás esetén részt tudj venni a kurzuson, aminek előre nem lehet tudni a dátumát? Aktív szerepet vállalsz az iskolában és akár azon kívül is? Képes vagy felelősséget vállalni magadért és másokért? 2022. augusztus 31-ig nem töltöd be a 18. életévedet? Akkor a Goethe-ösztöndíj jó lehetőség lehet számodra!
Ha jelentkezni szeretnél:
   - olvasd el (az alul lévő csatolmányokban) a pályázat részleteit,
   - töltsd ki a „Formular 3” nevű formanyomtatványt
(Fontos: ezen egyelőre NE ikszeld be, hogy min szeretnél részt venni (romániai nyári tábor vagy némettanfolyam Ausztriában), csak a Táblázatosban! Amennyiben a Táblázatos formanyomtatványon a "Mir ist egal" rubrikát ikszelted be, a Formular 3 nyomtatvány 3. és 4. oldalát is ki kell töltened [írhatod ugyanazt a szöveget]!).).
   - töltsd ki a (tanulmányi eredményedre, ösztöndíjaidra stb. vonatkozó) Táblázatot és
   - küldd el őket (word vagy pdf formátumban) 2022. február 21-ig a varsanyi.krisztina@dng-bp.hu e-mail címre. A dokumentum neve legyen: Goethepályázat_Vezetékneved_Keresztneved_Osztályod
 
Iskolánk a korlátozott férőhelyek miatt rangsorolja a beérkező pályázatokat. Ha a pályázatod alapján bekerültél a továbbküldendők körébe, értesítünk, és mi gondoskodunk a Formular 2 (tanári ajánlás) kitöltéséről.
 
A részletes tájékoztatót, illetve a jelentkezési lapot letöltheted a lenti linkekről.
Allgemeine Ausschreibung
Formular 3 (Bewerbung um ein Stipendium)
Tabelle
Formular 2 (Stellungnahme) (diákként nincs vele dolgod!)
 

Pályaorientációs nap 2022 - Zoom linkek

2022. február 08. kedd 15:07

Kedves Diákok!

A képre kattintva találjátok a linkeket a Pályaorientációs naphoz!

Vagy a linkre kattintva, vagy kimásolva, és a böngészőbe illesztve működnek a linkek. Ha Passcode-ot kér, nagyon fontos, hogy csak a kódot másoljátok ki és szóközt se előtte, se utána ne jelöljetek ki és másoljatok be!

Mindenkinek zökkenőmentes csatlakozást és hasznos előadást kívánunk!

 

 

Iskolánkat 2021 szeptemberétől szociális segítő is támogatja

2021. szeptember 10. péntek 08:53

2021 szeptemberétől iskolánkban igénybevehető Szántó Csilla szociális segítő támogatása.

Péntekenként 9-13 óra között érhető el az orvosi szobában.
E-mail címe: szanto.csilla@hszi20.hu
Telefon: 06 20 315 4058

A kép kattintásra felnagyul.

 

Egyéves külföldi önkénteskedési lehetőség

2022. január 24. hétfő 13:29

A Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából 18 - 28 év közti fiatalok számára, egyéves önkéntes tevékenységre kínálkozik lehetőség Németországban illetve Franciaországban.

Az önkéntesek óvodákban, nemzetközi ifjúságképző központokban, fogyatékkal élő és idős emberek otthonaiban folytatják szolgálatukat. Segítenek a szabadidős programokban, a gondozásban/ápolásban és a háztartási teendőkben.

A fogadó intézmények teljes ellátást biztosítanak (zsebpénz, étkezés, szállás, egészségbiztosítás stb.).

Részletekért katt erre a linkre!

 

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2021

2022. január 14. péntek 14:40

Szeretettel gratulálunk Beszterczán Dominik, Eszenyi Lujza, Kuti Ágnes, Labundy Márk, Mezei Patrik és Szabó Bence 11. évfolyamos tanulóinknak, akik a 2021/2022-es tanévben elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját.

Az ünnepélyes átadásra a pilisvörösvári Schiller Gimnáziumban került sor, ahol Soltész Miklós államtitkár úr személyesen adta át a kitüntetéseket.

A kilencedik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Szívből gratulálunk kitüntetett diákjainknak, kitartást és további sikereket kívánunk!

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2021

2022. február 01. kedd 12:20

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben 5 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint (a képen balról jobbra): Kémenes Zsuzsanna (12.A), Oláh Boglárka (12.A), Dull Zsófia (12.B), Nadj Tímea (11.B), Saskó Andrea (12.A).

Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembve vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket 2021. szeptember 29-én, az FNÖ által szervezett Nemzetiségi Tanévnyitón vehették át. 
Mind az öt tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
 
Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

IKSZ-elési lehetőség az Alba Sansz-nál

2022. január 25. kedd 11:14

Az Alba Sansz jóvoltából IKSZ-elési lehetőség kínálkozik. 

Hosztesszkedés, gyermekfelügyelet, grafikai feladatok, videós feladatok, gépelés, fordítás stb. 
 
Részeletekért katt erre a linkre!

Kitelepítési megemlékezés 2022 Csepel

2022. január 24. hétfő 13:10

A csepeli Német Önkormányzat 2022. január 19-én tartotta a svábok kitelepítésére és elhurcolására való megemlékezést, melynek során a XXI. kerületi önkormányzat, a csepeli német nemzetiségi önkormányzat és más politikai, illetve civil szervezetek, magánszemélyek koszorúkat helyeztek el a csepeli önkormányzat épületén lévő kitelepítési emléktáblánál. A Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium képviselői is részt vettek a rendezvényen.

Iskolánk diákjai fellépésükkel járultak hozzá a méltó megemlékezéshez. Pálfi Zsófia 10.A osztályos tanuló Wittmann György visszaemlékezését olvasta fel a megjelenteknek. A szöveg a DNG „Svábok elhurcolása, kitelepítése” projektjének keretében felvett interjú alapján készült. Aranyvölgyi Kinga (9.B), Barta Krisztián (9.NA), Rubletzky-Kárász Lilla (9.B) és Szabó Laura (9.B) a Heimat, o, Heimat c.  népdalt adta elő.

Köszönjük fellépő diákjainknak és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni és Győrfi Zsuzsanna tanárnőnek a produkciót!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Elmarad a 2022-es DNG-Sítábor

2022. január 24. hétfő 12:24

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
 
Megérkezett iskolai sítáborunk kérvényére az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza, miszerint a Covid járvány miatt nem engedélyezik a sítábor megszervezését. Ennek értelmében, sajnos le kell mondanunk a tábort.
 
Minden partnerrel olyan szerződést kötöttünk, hogy ilyen esetekben ne terhelje anyagi felelősség a Szülőket, így az eddig beszedett részvételi költségeket teljes mértékben vissza tudjuk fizetni. Kérem, hogy az elkövetkező hetekben keressék meg a gyerekek az összeg átvételével kapcsolatban Sáry József tanár urat!
 
Köszönettel: Sáry József
testnevelő tanár

Figyelem! IKSZ-naplók leadása január 7-ig!

2022. január 02. vasárnap 20:18

Kedves Közösségi Szolgálatban érintettek!

Kérünk mindenkit, akinek van olyan bejegyzése az IKSZ-naplójában, ami eddig nem került be az e-naplóba, hogy 2022. január 7-ig, azaz most péntekig adja le az IKSZ naplóját az osztálya IKSZ-felelősének!

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva