Eseménynaptár
2023. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
29
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Diáknap / DÖK-nap

Ilyen volt a Sportok éjszakája 2022-ben

2022. május 16. hétfő 11:37

 

2022.04.13-án tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 16 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. A csoportmérkőzések két térfelen, az előzetes sorsolásnak megfelelően zajlottak, majd a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban első helyezett a „8+1” csapata, második helyezett az „Albert Irsa, harmadik helyezett a „Sportpocak” lett. Kosárlabdában a „8+1” végzett az élen, második helyen a „Sportpocak”, harmadikon az „Albert Irsa”. Labdarúgásból az első szintén a „8+1” csapata, második a „Ne sírjál már eMber”, harmadikon az „Albert Irsa” végzett.

Az összesített végeredményt tekintve, mivel mindhárom sportágat a „8+1” együttese nyerte, nem volt meglepetés, hogy ők végeztek a dobogó legfelső fokán itt is. Ezüstérmet nyert az „Albert Irsa”, a dobogó harmadik fokára a „Kolbik” csapata állhatott fel.

A táblázatra kattintva megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink csapatot kiállítva (Reunion) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat. Összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett csapatuk, azonban ebben a korban már ez is nagyon szép eredménynek tekinthető, melyhez ezúton is gratulálunk.

Az idei év újítása volt, hogy sportáganként is hirdettünk végeredményt, oklevél díjazással, illetve, hogy az összesített eredmények alapján, az első három helyezett éremdíjazásban részesült. Nagyon köszönjük Laczkó Erzsébet tanárnőnek, hogy idén is meglepte az elő helyezett csapatot egy nagyon finom tortával! A DÖK jóvoltából a csapatok egy nagy tábla csokit kaptak ajándékba, melyet ezúton is köszönünk.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Farkas Mónika, Dézsi Mariann, Kalmár Katalin, Liptai Fruzsina tanárnőknek, valamint Ricsováry Takács Gergely tanár úrnak. Biztos vagyok benne, hogy a diákoknak nagy élmény lehetett a tanárokkal egy csapatban játszani, vagy éppen ellenük játszva, ellenfélként megmérettetni magukat.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük. Név szerint: Juhász Dávid 9.NB (fotózás), Tóth Eszter 10.A (fotózás), Gigler Frigyes 9.NB, Szutter Olivér 9.NB, Kincses Karina 9.NB, Lehóczki Virág 9.NB, Török Viktória 9.NB, Majzik Maja 9.A, Fodor Lili 10.B, Szabó Hanna 10.B, Csenteri Ákos 11.A, Králl Jonatán 11.A, Csombó Kamilla 11.A, Pócsfalvi Nelli 11.A.

Végezetül szeretném megköszönni Krausz Éva tanárnőnek, hogy annak idején életre keltette a Sportok Éjszakája rendezvényt, hogy az idei évben, óraadó tanárként is részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, valamint segített főszervezői teendőimben és bármilyen kéréssel fordulhattam hozzá. Reméljük, még hosszú évekig viszont láthatjuk őt.

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

Köszönjük Sáry tanár úr szervező munkáját, minden diák, tanár és szervező aktív részvételét és a program sikeres lebonyolításához való hozzájárulását!

Az alábbi linkre kattintva egy diákbeszámoló is olvasható...

A lenti linkeken fotók tekinthetők meg...

Sportok éjszakája 1.
https://drive.google.com/drive/folders/1-SEKFJmAtpJD2BwJnOP86VfYqsDnlhNX
 
Sportok éjszakája 2:
https://drive.google.com/drive/folders/1sAduOc0HtZ4QvocnEysN0TjES6fw540f
 
A Sportok éjszakára rendezvényünk a DÖK-nap záróakkordja volt. Az alábbi linken a DÖK napi programokhoz kapcsolódó képek érhetők el:
https://drive.google.com/drive/folders/1-DrCW0SetBKPkgnd3YtLmJujhp2jZ08X

Schülertag 2021

2021. június 07. hétfő 09:23

In diesem Jahr fand der Schülertag am 21. Mai statt. Das war das erste Programm in unserer Schule nach der zweiten Quarantäne, deshalb warteten wir gespannt auf diesen Tag. Die Schülervertretung organisierte sehr viele interessante und spannende Aufgaben für die Schüler.

Der Tag begann mit einer Zusammenfassung über die letzten zwei Jahre von Hanna Szabó und Tamás Koósa. Danach hatte unsere Schulleiterin, Frau Tápai eine Ansprache und sie antwortete auf die Fragen der Schüler. Die Ansprachen liefen durch Zoom, wir hatten zwar kleine technische Probleme aber wir haben sie gelöst, also das klappte.

Bei dem nächsten Teil des Tages haben wir uns einen Film angeschaut. Dieser Film war Die Maske. Nach dem Film lösten wir ein Quiz über diesen Film und die Klassen sollten einen Tanz aus dem Film rekonstruieren. Die ersten drei Gruppen haben ein tolles Geschenk bekommen.

Das letze Ereignis waren noch drei Ansprachen. Der Vorsitzende der Schülervertretung, Tamás Koósa verzichtete auf seinen Posten und er gab die Gewinner der Wahlen bekannt, und stellte den neuen Präsidenten und den neuen Vizepräsidenten vor. Danach sagten der neue Präsident und Vizepräsident, Marci Labundy und Bence Szabó zwei Ansprachen und sie dankten für das Vertrauen der Schüler.

Insgesamt finde ich, dass dieser Tag toll und spannend war.

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DÖK-nap 2019

2019. április 29. hétfő 13:15

Idén remek időben, április 17-én ismét megrendezésre került a DÖK-nap. Reggel a Diákközgyűléssel indult a programunk, ahol elsőként a diákelnök, Hopka Noémi beszámolóját hallhattuk. Kiemelten nagy figyelmet kapott egy diákelégedettségi kérdőív, amit iskolán 144 diákja töltött ki. A válaszok és az éves tapasztalatok alapján a DÖK leadta az Igazgatónőnek a kéréseket, amire Ő a beszéd után készséggel válaszolt. Az iskola vezetősége és tanáraink sok kérdésben nagyon rugalmasak voltak és bizalommal fordulva felénk sok újításra/reformra kerül majd sor az iskolában.

A beszámolók után kiemelkedő eredményt elért diákjaink vették át az őket megillető okleveleket, amiket mind sportolási, mind tanulmányi teljesítményért is kaphattak! Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

A DÖK nap a ,,pénzügyi ismeretek" témakört dolgozta fel idén. Az osztályok a termeikben előadásokat hallgattak ebben a témában, majd csoportos feladatokkal dolgoztak tovább. A délelőtti programok után elérkeztünk a nap csúcspontjára, az ebédre! Ugyanis a programokkal párhuzamosan az osztály pár tagja bográcsban készítette az aznapi ebédet. Jó időben és jó hangulatban fogyott el a sok gourmet különlegesség. Jövőre hasonló eredményes, sikeres, jó hangulatú DÖK napot kívánunk az iskolának!

Köszönjük a DÖK szervező munkáját!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DÖK-nap a DNG-ben 2018

2018. április 06. péntek 11:18

2018. március 28-án, a tavaszi szünet előtti napon rendeztük iskolánkban a DÖK-napot. Posta Bence, leköszönt DÖK-elnök beszámolója ad rövid összefoglalót:

„Az idei DÖK nap kezdéseként ismét a DÖK éves munkatervét hallhattuk, majd igazgató asszony válaszolt a már előre feltett kérdésekre. A reggeli diákközgyűlés után kezdődhetett a DÖK nap programja, amelyben minden osztály egy adott országot mutatott be, interaktív feladatok segítségével, illetve tipikus ételek készítésével. A nap nagyon jó hangulatban telt el. Örülök, hogy ilyen jó hangulatban mehetett mindenki a szünetre.”

Köszönjük Krausz Éva, DÖK-segítő tanár, valamint minden szervező és részt vevő tanár és diák munkáját: egy színvonalas és tartalmas nappal gazdagodhatott minden érdeklődő!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DÖK-nap 2017

2017. április 25. kedd 10:12

Április 12-én napsütéses reggelre ébredve kezdtük el a a DÖK-nap előkészületeit. A DÖK tagjai és néhány segítőkész tanár felállította a sátrakat és előkészítették a bográcsokat is. Az érkező diákok a tornaterembe mentek, ahol egy diákközgyűléssel indult a program. A beszédek után tapssal és oklevelekkel gratuláltunk azoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak idén, ezzel hozzájárulva az iskola jó híréhez és a többi diák motiválásához. Ezzel egyidejűleg elkezdődött a sütés-főzés, a sütialapanyagok beszerzése és a diákok és velük szembeszálló tanáraink elképesztő sportküzdelme! A versenyek és az állomások után mindenki csatlakozott saját chefjeihez és együtt fejezték be az ebéd elkészítését. Ezzel párhuzamosan kész lettek a sütik, amiket minden osztály más és más formában, kicsit mindenki a saját fantáziájára hagyatkozva rakott össze. Ezek befejezésével elérkeztünk a nap csúcspontjához: az ebédhez, amit jóízűen fogyasztottunk el a sörpadoknál. A program befejeztével, aki tudott segített az elpakolásban, nekik köszönhetően a szünet után érkező diákok csak a nyomát láthatták ennek a jól sikerült napnak. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Diáknap 2015. november 11.

2015. december 03. csütörtök 13:13

Az idei évben új témákat keresve szerveztük meg az iskola diáknapját.

Nagyrészt az intézmény tanárainak kapcsolatait igénybe véve hívtunk előadókat, akik szívesen vállalták, hogy eljönnek, és ismeretterjesztő jelleggel egy-egy témában 45-50 perces előadást, interaktív foglalkozást tartanak az érdeklődőknek. A széles palettából azt sem tudtuk, hogy melyik előadást részesítsük előnyben. A kínálatot az alábbi táblázat foglalja össze:

IDŐPONT
TÉMA
ELŐADÓ
14:00-14:50
Interaktív bűnmegelőzési előadás
Dombi Sándor c.r. alezredes
Brutál fizika
Härtlein Károly a BME Fizikai Intézet tanára
Tóth Pál fizikus
Beszélgetés a C-1 200 m világbajnok sportolóval
Balázs Péter kenus
Pozitív pszichológia, stresszoldás
Dr Örkényi Ágota pszichológus
Színház az egész világ
Babits Mihály: Jónás könyve
Csuja Imre színművész, szinkron színész
A Balkán és az EU
Pandur József volt belgrádi és szarajevói nagykövet, politikai elemző
15:00-15:50
Bűncselekmények egy fiatal mindennapjaiban
Dr Tóth Emőke bírónő
Brutál fizika
Härtlein Károly a BME Fizikai Intézet tanára
Brutál fizika
Tóth Pál fizikus
Kalandvágyból felelősség
Ikladi Endre Budapesti Polgárőr Szövetség
Váradi József r. őrnagy
Nem hittem, hogy velem is megtörténhet! Keringési betegségek megelőzése
Sarkadi Gabriella a Strokeinfo Alapítvány elnöke
A kulisszák mögött
Bosnyákné Tímea színházi és filmes öltöztető
Interaktív önismeret program
Schuckertné Szabó Csilla tréner
16:00-16:50
Értékesítés, tudatos vásárlás, tudatos élet
Papp Lajos értékesítési szakember
Fiatalok a tököli börtönben
Kövesdi Richárd bv. őrnagy
Beszélgetés a Víg Színház fiatal színészével
Vecsei H. Miklós színművész
Kutyával az emberért
Gyüre Nóra gyógypedagógus
Interaktív önismeret program
Schuckertné Szabó Csilla tréner

Köszönjük az előadóknak és a szervezésben segédkezőknek a tartalmas, élményekkel teli délutánt!

Az előadások után Márton nap lévén, lámpásainkkal lesétáltunk a Kis-Dunához, majd Magdi néni irányításával, táncházzal zártuk a napot. A jó hangulathoz hozzájárult Kaltenecker Gábor harmonika játéka is!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Diáknap 2013

2013. május 14. kedd 08:06

Ein Tag, an dem die DNGler ohne Schulsachen zur Schule kommen dürfen, an dem sie den „Wachhund am Tor“ nicht streicheln und freiwillig aktiv mitmachen? Ja, den Tag gibt es! Nämlich den Schülertag im DNG.

Dieses Jahr mischte die SV bei der Vorbereitung dem altbewährten Rezept auch neue Zutaten bei. So konnte man auf dem Schulhof, in der Mehrzweckhalle und den Klassenräumen in traditionellen ungarndeutschen Bewegungsspielen die Kräfte messen.
Auch das schon traditionelle Kochen nach schwäbischen Rezepten machte viel Spaß und trug zugleich zur Traditionspflege bei. 
Der Wettbewerb „Wer wird Millionär – zu ungarndeutschen Themen “ versprach ein  besonderer Leckerbissen zu werden. Dank Martin Majeczki und engagierten Hatianerinnen konnte die Schülerschaft ihre volkskundlichen Kenntnisse in einem professionell zusammengestellten Wettbewerb unter Beweis stellen. Martin Majeczki glänzte in der Rolle des Spielleiters, in der Schülerrunde trat Lotti Wagner an, in der Lehrerrunde erwies sich Herr Bodonyi als unschlagbar. 
 
Einen weiteren Höhepunkt bildete die schulische Uraufführung des Filmes „Schwäbische Abenteuer- Abgeschleppt!“. Die Produktion, die übrigens auch im Wettbewerb „Abgedreht“ mit einem Sonderpreis gewann, wurde zum  großen Publikumserfolg. (mehr dazu bei. „angedreht“ auf unserer Homepage)
 
Allerdings ging es nicht nur um Spaß und Spiel. Die Physiklehrer der Schule bewiesen mit explosiven Experimenten unter dem Motto „Kneipen-Physik“, wie spannend nur Physik sein kann.
Die höheren Jahrgänge bekamen Beratung und Orientierungshilfe zur Studienwahl im In- und Ausland von unseren Alumni.
 
Auch von den gelungensten DSD-Prüfungen wurde eine Kostprobe mit anschließendem Gespräch „überreicht“. Großes Dankeschön gilt Dennis Csizmazia, Dóra Krázsik, Petra Szűcs (13 B) und  Dávid Répási, Tímea Szabó (13 A), die ihren Prüfungsvortrag den 11- und 12Klässlern präsentiert und sie mit guten Tipps versorgt haben.
 
Den Tag rundete schließlich das gemeinsame Mittagessen auf dem Schulhof ab. Wir danken Frau Éva Krausz und all den Klassenlehrern, Schülern, Lehrern, die bei der Organisation und Durchführung geholfen haben, und freuen uns schon auf den Schülertag 2014!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva