Eseménynaptár
2024. június
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Évzáró piknik a kollégiumban 2024

Évzáró piknik a kollégiumban 2024

2024. június 17. hétfő 07:50

Movie Night. Ez volt a terv. Mivel rájöttünk, hogy a kollégiumunk udvara kivételesen alkalmas hely, hogy egy ilyen rendezvényt megvalósítsunk. Ez akkor jutott a diákok eszébe, amikor tavasszal kitakarítottuk, rendbe tettük a kertet, és körülnéztünk. Először valami szalonnasütés, piknikezés-féle volt az ötlet, majd a hatalmas fák koronájának látványa megihletett minket. Szinte már láttuk magunkat a csillagos ég alatt, körben lampionokkal, mécsesekkel, gazdagon megrakott kockás abroszos asztalok mellett, ahogy színes pokrócainkon eszünk-iszunk, a szúnyogrisztótól bűzölögve, az egész évi tanulás és rohanás után végre jólesően megpihenve, széles vásznon bámuljuk a választott filmet. Van ennek egy semmihez sem hasonlítható bája. Egy kerti mozis este, garantáltan minden résztvevő számára emlékezetes lesz. Gondoltuk. Meg azt is gondoltuk, hogy június 10-én már végérvényesen ránk törte az ajtót a nyár, tehát az este langymeleg lesz, senki nem fog fázni, sem ázni. Tévedtünk. 
A valóság ránk rúgta az ajtót aznap reggel. Szakadt az eső. Aztán egész nap is hol elállt, hol megint esett. A végzősök lemondták a részvételt. Érthető volt persze. "Kedv! Remények! Lillák! - Isten véletek!"
Maradtak a pokrócok, a nagy vászon és a film, de a kedves, jól ismert ebédlőnk díszletei között. Még szerencse, hogy egy francia vígjátékot választott Majzik tanárnő (Isten hozott az Isten háta mögött) és nem egy tragédiát! Persze amikor megsültek a pizzák, pogik, Csilla néni meggyes-csokis piskótája, és megteltek a pocakok, visszatért a jó hangulat. Mindenki talált egy kellemes kis zugot magának, ahol megvackolt,  és otthonos kényelemben nézegetett és emésztgetett
A terv jó volt! Már majdnem sikerült a megvalósítás is. Most ezért úgy vesszük a történteket, hogy mivel legközelebb biztosra akarunk menni, ezért idén még bent gyakoroltunk, és lemodelleztük, hogy jövőre még nagyobbat robbanthassunk ezzel az ötlettel. Lesz még nálunk kerti mozi! Sosem adjuk fel!
Desics Júlia
kollégiumi nevelőtanár

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva