Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Hatalmas sikert aratott az idei tanév utolsó kollégiumi programja

Hatalmas sikert aratott az idei tanév utolsó kollégiumi programja

2023. június 08. csütörtök 10:43

Az idei év utolsó kollégiumi programja egy színházi előadás volt, Shakespeare Szentivánéji álom című darabját tekintettük meg Budaörsön, a Latinovits Színházban.

https://latinovitsszinhaz.eu/eloadas/szentivaneji-alom/
Ugyan az iskola kollégiumától kicsit tovább tartott eljutni a helyszínre, az előadás művészi feldolgozása, a helyszín felszereltsége és a színészek szakmaisága viszont “álomba ringatott” bennünket. Többen tartottunk attól, hogy nem fogjuk tudni követni a shakespeare-i dráma cselekményeit, ennek ellenére a színmű végére a teljes képet látva, összeállt a darab mondanivalója. Shakespeare tényleg fantasztikus emberismerő volt. Az előadást követő beszélgetésben egyetértettünk, jó színházat nem csak a nagy, neves fővárosi intézményekben lehet létrehozni, hanem külvárosi, különös hírnév nélküli helyszíneken is. 

A kollégiumi diákság nevében szeretném megköszönni a kollégiumi nevelők egész éves munkáját, külön kiemelve Desics Júlia és Galambos Róbert pedagógusok tevékenységét, közösségformáló programjaik egész évben színesítették hétköznapjainkat. 

Klein Bálint, 11.B

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva