Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023-2024

Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023-2024

2023. december 20. szerda 12:43

2023.10.27-én tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyre rekordszámú nevezés érkezett. A 18 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. 

Ezúton is nagyon köszönjük a DÖK anyagi támogatását, melyből a dobogós csapatoknak, valamint a rendezvény diáksegítőinek tudtunk meglepetés csokival kedveskedni!

A szokásos jó hangulatot tovább fokoztuk azzal, hogy az idei év újdonságaként zeneszámot lehetett küldeni bárkinek, akár rövid üzenettel. Az idei Sportok Éjszakáját is a csoportmérkőzésekkel kezdtük, két térfélen, az előzetes sorsolásnak megfelelően. Ezt követően a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezésig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban az első helyezett az idei tanévben is a „Habibi” csapata, második helyezett a „Pusztítók", harmadik helyezett a „Rózsaszín pitbull” csapata lett. Kosárlabdában ugyancsak a „Habibi” végzett az élen, második helyen a „Life is Roblox”, harmadikon az „Vissza a jövőbe” végzett. Labdarúgásból az első a „76734988151176” csapata, második a „Vissza a jövőbe”, harmadik a „Habibi” lett.

Az összesített végeredményt tekintve, nem volt meglepetés, hogy a két első és egy második helyet bezsebelő „Habibi” együttese nyerte a tavalyi tanévben útjára indított serleget, így az aranyérmet megnyerve, ők végeztek a dobogó legfelső fokán is. Ezüstérmet nyert a „Pusztítók”, a dobogó harmadik fokára a „Life is Roblox” csapata állhatott fel.

A táblázatban megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt DNG-s diákjaink három csapatot is kiállítva ("Reunion", a "Szeszpanyol" és a "Vissza a jövőbe") vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat.

Ricsováry-Takács Gergely tanár úr - immáron sajnos már második éve -volt DNG-s tanárként tisztelte meg részvételével rendezvényünket, ezzel nagy örömöt okozva diákoknak és kollégáknak egyaránt. "Ricsó" tanár úr a hagyományokhoz híven, aktívan vett részt a rendezvényen, a "Reunion" csapatát erősítve. Kertész Gábor tanár úr a "Gumigirnyók" csapatát erősítve szántotta fel a pályát, míg Krausz Éva tanárnő a rendezvény alatt nehéz helyzetbe került: a kevés lány játékossal rendelkező "Reunion" csapatát segítette ki a nehéz helyzetből. Ezúton is köszönjük nekik, hogy fáradtságot nem ismerve, emelték a rendezvény színvonalát, és egy felejthetetlen élményt nyújtottak iskolánk diákjainak, hogy együtt küzdhettek velük a gólokért, pontokért, kosarakért.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak, akik jelenlétükkel tovább emelték rendezvényünk fényét: Sziklainé Leposa Márta,  Balázsovits Magdolna és Laczkó Zsóka tanárnők mellett, Martinkó Mária tanárnőnek, aki iskolánk új tanáraként végigküzdötte velünk az egész éjszakát, és segített, amiben csak tudott. A szervezésből oroszlánrészt vállalt Krausz Éva tanárnő, aki nélkül ismét nehéz helyzetbe került volna a rendezvény, munkájáért nagyon hálás vagyok!

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük: Balogh Boglárka 10.A, Zsíros Zamira 10.A, Korsós Blanka 12.A, Kovács Patrik 12.A, Gschwendtner Gréta 10.A, Falticska-Koráb Bence 10.A, Meczkó Eszter 10.A, Tell Blanka 10.A, Majzik Maja 11.A, Török Viktória 10.B, Huszák Edina 10.B, Tarbály Szandra 10.B, valamint Tóth Eszter 12.A (fotózás).

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

 

A linkre kattinva Kaltenecker Eszter német nyelvű beszámolója olvasható...

A linkre kattintva Rácz Dorka német nyelvű beszámolója olvasható...

A linkre kattintva Kiss-Móger Mihály beszámolója olvasható...

 

A képre kattintva 3 perces videó tekinthető meg az eseményről...             

A képre kattintva slideshow tekinthető meg...

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva