Eseménynaptár
2021. szeptember
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
11
12
14
15
19
28
29
30

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Jótékonysági akció

DNG-s videóüzenet a kerületi Benedekes diákoknak!

2020. december 17. csütörtök 12:04

Idén a rendkívüli helyzet miatt sajnos nem tudtak diákjaink élőben ellátogatni a kerületi Benedek Elek Általános Iskolába, hogy átadják összegyűjtött ajándékainkat. Ehelyett rövid videóüzenettel kedveskedtek, mely a képre kattintva indul! Köszönjük diákjainknak és Sáry József tanár úrnak ezt a szívhez szóló online ajándékot! 

 

2019-ben is volt DNG-s Jótékonysági Karácsony

2020. január 23. csütörtök 15:46

2019. december 16-án (hétfőn) diákjaink sokadik alkalommal látogattak el a kerületünkön belül működő Gyógypedagógiai Benedek Elek Általános Iskolába. A program a szokásos volt. A résztvevő diákok az együtt töltött idő alatt - mely során közösen kézműveskedtek és játszottak az általános iskolásokkal - megtapasztalhatták, hogy az értelmi fogyatékos, vagy az egyéb hátrányos helyzetű gyermekek mennyi szeretet képesek adni. Tanulóink láthatták, hogy apróságoknak is mennyire lehet örülni, mikor pl. egy hátrányos helyzetű kislány sikongatva bontotta ki ajándékcsomagját, és ugrálva mutogatta fel a benne rejlő apró édességeket és "kincseket". Ilyenkor minden DNG-s diák átértékeli a saját életét, néhányuknak könny szökik a szemébe... A projekt résztvevői tudják már, hogy nem az ajándék értéke és nagysága számít igazán, hanem az együtt töltött idő és a másiknak való örömszerzés. A program, az immáron szintén hagyománnyá vált általános iskolások műsorával, majd közös énekléssel zárult, mely során jó érzés volt látni, hogy több kisiskolás úgy fejezte ki háláját és szeretetét, hogy a DNG-s nagy lányok ölében ülve énekelték közösen a záró karácsonyi éneket. Külön köszönöm, hogy pozitív visszacsatolásként a tavalyi évben végzett, előző évi projekteken korábban rész vett néhány diákunk is csatlakozott hozzánk, és idén ők lepték meg az általános iskolás tantestületet egy ajándékkosárral. Öreg diákjaink részvétele és látogatása volt az én igazi ajándékom, mert ebből látom, hogy olyan értékeket sikerült átadnom nekik, amik sajnos mára háttérbe szorultak már, és amiknek átadását fő célul tűztem ki néhány éve, mikor a jótékonysági projektet elindítottam.

Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kíván: Sáry József testnevelő tanár

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Köszönjük az adományokat!

2019. december 16. hétfő 13:35

Adománygyűjtő akció Szolnoki Evelinért a DNG-ben!

2019. december 09. hétfő 10:45

DNG-s Jótékonysági Karácsony 2019

2019. november 21. csütörtök 16:44

Kedves Diákok!
2019.12.06-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (közel 100 gyermeket) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra, jelentkezési lapért pedig a jobboldali dokumentum képére!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges "szóró" ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 100 db esetén az összes csomagba biztosan tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2019.12.06. (péntek)

További infókért kattints a plakátra!

A jelentkezési lap letöltésért kattints a dokumentum képére!

 

 

 

 

DNG-s Jótékonysági Karácsony 2017

2017. november 10. péntek 09:51

Kedves Diákok!
2017.11.24-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (összesen 86 főt) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges szóró ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 86 db esetén az összes csomagba tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2017.11.24 (péntek)
 
"IDÉN IS TEDD SZEBBÉ A RÁSZORULÓ GYEREKEK KARÁCSONYÁT, 
ÉS A TE KARÁCSONYOD IS SZEBB LESZ!"
 

DNG-s jótékonysági karácsonyi akció a Pesterzsébeti Újságban

2017. február 03. péntek 09:02

A 2016-os nagyszabású jótékonysági karácsonyi projektünkről, a Pesterzsébet Újság 2017-es év januári számában jelent meg cikk, mely a 14. oldalon olvasható.

A képre kattintva olvasható méretűvé válik a cikk...

Köszönjük diákjaink részvételét! Mérhetetlenül büszkék vagyunk Rátok, hogy nem csak tanulmányi versenyeken, nyelvvizsgákon, sport és művészetek területén értek el kimagasló eredményeket, hanem emberségből is jelesre vizsgáztok!

Köszönjük Sáry József tanár úr szervező munkáját, mely nélkül nem jött volna létre az akció!

A teljes újság az alábbi linken elérhető:
http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1485248395_2017_januar.pdf

 

 

Jótékonysági ruhagyűjtés a DNG-ben!

2017. január 13. péntek 13:09

Kedves Diákok és Pedagógusok!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére szeretnék gyűjtést hirdetni az iskolában hajléktalan, rászoruló emberek számára.
A téli napokban – legyen az extrém hideg, vagy csak egyszerűen nedves idő, a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói erejüket megfeszítve hívják a hajléktalan embereket a szállókra, hogy túléljék a telet. A szállókon azonban (eltekintve a leghidegebb napoktól) élnek bizonyos tisztasági előírások, így szinte minden esetben a hajléktalan emberek fertőtlenítő fürdőbe mennek (erre van külön intézmény). Itt elsősorban tiszta alsóneműt és zoknit kapnak, ez a legfontosabb.
Ezért sürgősen szükségük lenne: leginkább férfi alsónadrágra, esetleg trikóra, és minden méretű felnőtt zoknira, illetve pulóverre. Nem új, de MOSOTT dolgokat kérnek. (100 pár zokni kb. 5 nap alatt fogy el.)
Amennyiben szeretnél segíteni, a jövő hét folyamán teheted ezt meg az előbb felsorolt ruhadarabok behozásával.
A gyűjtés január 19-ig, jövő hét csütörtökig tart.
A behozott ruhákat Kárpáti-Simon Krisztina tnő gyűjti, kérdés esetén is hozzá fordulhattok.
Segítsünk együtt a rászorulóknak,  mert a hó beköszöntével egyre több a vizes cipő, és egyre nagyobb a fagyásos sérülések veszélye. frown

 

DNG Jótékonysági Karácsony 2016 - ilyen volt...

2017. január 13. péntek 11:56

Sáry József tanár úr 2016 decemberében fejébe vette, hogy 84 DNG-s diákkal, a lehetőségeikhez mérten jobbá teszik a világot. Kis ajándékcsomagokat állítottak össze, majd ellátogattak a XX. kerületi Bendek Általános iskola hátrányos helyzetű diákjaihoz. Hogy sikerült-e a világot jobbá tenni, azt Kun Gréta 10.AC osztályos tanulónk írásából megtudhatjuk...

"December 20-án iskolánk néhány diákjával Sáry tanár úr szervezésében felkerestük a Benedek Általános Iskolát, hogy idén mi lehessünk az ott tanuló, hátrányos helyzetű diákok karácsonyi angyalkája.
Rengetegen jelentkeztünk erre a lehetőségre, hiszen jót tenni másokkal, örömet okozni másoknak mindig jó, hát még így, karácsonykor! Tanár úr először csoportokba osztott minket aszerint, ki melyik osztályt kapja majd. Mi az első osztályt kaptuk. Nagyon örültem neki! Semmi nem szebb és nem őszintébb egy kisgyermek mosolyánál! Már hetekkel a látogatás előtt elterveztük, milyen kis apróságokat rejtünk a csomagjukba. Mandarin, filctollak, füzet, csoki, buborékfújó és egy kis plüssfigura. Ezután kezdődött a csomagolás, a kis ajándékcsomagok pedig egyre csak sorakoztak egymás mellett.
Elérkezett a nagy nap! Indulhatunk! Mindannyian izgatottan vártuk. Amikor megérkeztünk kedvesen fogadtak minket az ott dolgozó pedagógusok, gyorsan kaptunk egy kis eligazítást, majd az osztályfőnökökkel elindultunk a termek felé. Nagyon izgultam, szerintem jobban, mint a gyerekek. De amikor beléptem az osztályterembe és megláttam azt az öt kedves kis vigyorgó arcot, egyszerre elmúlt minden félelmem, és valami hihetetlen melegség árasztott el. Bemutatkoztunk egymásnak, majd átadtuk egymásnak az ajándékokat is. Nagyon örültek neki! És én is nagyon örültem nekik!
Leültünk mindannyian az asztalok köré, ahol végre mindenki kibontotta az ajándékát. Mi is! Kézzel készített képeslapot kaptunk, hűtőmágnest és egy karácsonyfadíszt. És amikor ők bontották, egyszerre harsant fel az öt kisgyerek szájából, hogy: AZTAAAA!!! Olyan jó volt látni, hogy ilyen önfeledten tudnak örülni néhány apróságnak, hogy látszott az igazi boldogság és öröm az arcukon, és nem utolsó sorban a hála, a szemükben. Ezután teával és péksütivel kedveskedtek nekünk, és a közös falatozás közben beszélgettünk. Nagyon közvetlenek és őszinték voltak. Meséltek a testvéreikről, elárultak a kedvenc állataikat, hogy milyen háziállatuk van, és kiderült, hogy mindenki nagyon szeret rajzolni, úgyhogy a filctoll és a füzet is telitalálat volt.
Ott ültem köztük, és közben arra gondoltam, hogy ennek az öt kisgyereknek megvan a saját kis története, amivel nap min nap szembe kell nézniük és megküzdeniük vele, pedig a többségen kívülről nem látszott, hogy hátrányos helyzetű. Olyanok voltak, mint te és én.
Ezután választottunk magunknak párt, majd mindenki más-más terembe ment. Itt kézműves foglalkozáson vehettünk részt. Egy csodálatos élmény volt velük dolgozni! És közben beszélgettünk. Én kérdeztem, ő válaszolt. Ő kérdezett, én válaszoltam. És soha nem felejtette el a varázsszavakat használni: légyszíves, kérem, köszönöm, nagyon szívesen.
A kézműves foglalkozás után a tornaterembe mentünk, ahol az iskola néhány diákja karácsonyi műsorral készült. A végén egy dalt énekeltek, amit utána a kérésükre az egész tornaterem együtt énekelt újra. Eddig sikerült megállni, hogy ne sírjak, de a közös éneklés közben már nem sikerült visszatartani a könnyeimet. Végigrázott a hideg mindenhol. Nagyon megható volt!
Összességében csak annyit tudok mondani, hogy hihetetlenül jól éreztem magam velük, és határozottan jobb emberré tettek! És különös örömmel töltött el, hogy rajtam kívül még sokan mások is azt mondták, hogy jövőre is jótékonykodjunk, hiszen: 'Csak azt tudja az ember biztosan megtartani, amit már másnak adott szeretettel.' – Alexander Brody"
Kun Gréta 10.AC 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

A 9.AC jótékonysági látogatása a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

2016. december 22. csütörtök 13:09

December 6-án a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán jártunk, az ott lévő beteg gyerekek megajándékozása céljából. Az előtérben összegyűltekhez énekesek érkeztek,akik a jó hangulatról gondoskodtak. Előadásuk közben pudingot osztottunk szét, a gyerekek nagy örömére. Időközben megérkezett a Télapó is, aki további ajándékokat hozott a gyerkőcöknek.

Ezután azokhoz a gyerekekhez kísértük fel a Mikulást, akik állapotuk miatt nem tudtak lejönni a földszintre. Az ő arcukon lehetett a legnagyobb örömöt látni. A látogatás igen vegyes érzelmeket váltott ki mindannyiunkból. Láttuk, hogy akiknek a legnehezebb az életük, azok nem panaszkodnak, hanem a legkisebb dolognak is őszintén tudnak örülni. Jó érzés volt adni, és új tapasztalatokat kapni.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva