Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Bajor Gizi villájában járt a kollégium csapata (2022)

Bajor Gizi villájában járt a kollégium csapata (2022)

2022. október 27. csütörtök 13:51

2022. október 20 -án lehetőségünk nyílt a „Pincétől a padlásig” című villaséta keretében a Nemzeti Színház egykori dívájának otthonát megtekinteni. Az élmény hangulatát fokozta, hogy a házat sötétben, elemlámpákkal jártuk körbe. A séta a pincéből indult, ahol a körülrajongott színésznőről írt levelekből közelebbről megismerhettük a művésznő valódi énjét. A leveleket gyertyafénynél olvasták fel, hogy könnyebben beleélhessük magunkat a két világháború közötti időszak történéseibe. A múzeum lelkes és elhivatott dolgozói, akik a sétát vezették, nagymértékben hozzájárultak a jó hangulathoz. A programot néhány interaktív feladattal tették sokszínűvé és még élvezetesebbé.

Az alagsori helyiségek bejárását követően utunkat az első emeleten folytattuk, amely egy kis moziterembe vezetett, ahol egy filmrészletet vetítettek le nekünk Gizivel a főszerepben. Az egyik teremben nekünk kellett megkeresni a leveleket, amelyeket a vállalkozó szelleműek fel is olvashattak. A túra a teraszon ért véget, ahol gyönyörű kilátásban volt részünk (a kép mellékelve). Az időjárás sem lehetett volna kedvezőbb, ráadásul a kedves szervezők egy kis finomsággal (Bajor Gizi- féle pirítós) és meleg teával is megvendégeltek minket. Az estét egy csapatépítő mekizéssel zártuk.

Köszönjük a szervezést és lebonyolítást szuper nevelőinknek: Desics Júlia tanárnőnek és Galambos Róbert tanár úrnak. A programot nagyon élveztük, melyen meglehetősen sokan (a 34 kollégistából 20-an) vettünk részt. Reméljük, hogy ebben a tanévben még sok hasonló élmény vár ránk.

Baumann Brigitta, Baumann Noémi, Juhász Janka

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva