Eseménynaptár
2022. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
7
8
11
14
15
16
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Összes hír 2020.12.06. óta

Ebédbefizetés 2022. május 24-25.

2022. április 21. csütörtök 11:55

Az ebédbefizetés ideje 2022. június hónapra 2022. május 24. (kedd) és május 25. (szerda) 7:30 és 14:00 óra között. Befizetés helye: 207-es szoba.

 

Az aktuális ÉTLAP erre a linkre kattintva érhető el... 

 

2016. szeptember 1-től a második fogást illetően (azonos áron) "A" és "B" menükből választhatnak a befizetők.

A menü befizetéskor választható, módosításra nincs lehetőség!

Étkezési díjak:

Januári tanítási napokra: 18 étkezési nap.

Gimnáziumi tanulók részére

 
Teljes ár
Kedvezményes
ebéd 9 x 564 = 5 075 Ft  x 282 = 2 540 Ft

Kollégisták részére

 
Teljes ár
Kedvezményes
reggeli 9 x 229 = 2 060 Ft 9 x 115 = 1 030 Ft
ebéd 9 x 564 =  5 075 Ft 9 x 282 = 2 540 Ft
vacsora 6 x 324 = 1 945 Ft 15 x 162 =  970 Ft
összesen   9 080 130 Ft   4 540 Ft

Felnőtt étkezők részére

ebéd 9 x 697 = 6 275 Ft    

Az étkezést lemondani az étkezést megelőző napon, Glovotz Krisztinánál, reggel 8 óráig lehet a 06-1-790-7448-as, valamint a 06-30-181-1699-es telefonszámon.

 

Ilyen volt a Sportok éjszakája 2022-ben

2022. május 16. hétfő 11:37

 

2022.04.13-án tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 16 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. A csoportmérkőzések két térfelen, az előzetes sorsolásnak megfelelően zajlottak, majd a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban első helyezett a „8+1” csapata, második helyezett az „Albert Irsa, harmadik helyezett a „Sportpocak” lett. Kosárlabdában a „8+1” végzett az élen, második helyen a „Sportpocak”, harmadikon az „Albert Irsa”. Labdarúgásból az első szintén a „8+1” csapata, második a „Ne sírjál már eMber”, harmadikon az „Albert Irsa” végzett.

Az összesített végeredményt tekintve, mivel mindhárom sportágat a „8+1” együttese nyerte, nem volt meglepetés, hogy ők végeztek a dobogó legfelső fokán itt is. Ezüstérmet nyert az „Albert Irsa”, a dobogó harmadik fokára a „Kolbik” csapata állhatott fel.

A táblázatra kattintva megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink csapatot kiállítva (Reunion) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat. Összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett csapatuk, azonban ebben a korban már ez is nagyon szép eredménynek tekinthető, melyhez ezúton is gratulálunk.

Az idei év újítása volt, hogy sportáganként is hirdettünk végeredményt, oklevél díjazással, illetve, hogy az összesített eredmények alapján, az első három helyezett éremdíjazásban részesült. Nagyon köszönjük Laczkó Erzsébet tanárnőnek, hogy idén is meglepte az elő helyezett csapatot egy nagyon finom tortával! A DÖK jóvoltából a csapatok egy nagy tábla csokit kaptak ajándékba, melyet ezúton is köszönünk.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Farkas Mónika, Dézsi Mariann, Kalmár Katalin, Liptai Fruzsina tanárnőknek, valamint Ricsováry Takács Gergely tanár úrnak. Biztos vagyok benne, hogy a diákoknak nagy élmény lehetett a tanárokkal egy csapatban játszani, vagy éppen ellenük játszva, ellenfélként megmérettetni magukat.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük. Név szerint: Juhász Dávid 9.NB (fotózás), Tóth Eszter 10.A (fotózás), Gigler Frigyes 9.NB, Szutter Olivér 9.NB, Kincses Karina 9.NB, Lehóczki Virág 9.NB, Török Viktória 9.NB, Majzik Maja 9.A, Fodor Lili 10.B, Szabó Hanna 10.B, Csenteri Ákos 11.A, Králl Jonatán 11.A, Csombó Kamilla 11.A, Pócsfalvi Nelli 11.A.

Végezetül szeretném megköszönni Krausz Éva tanárnőnek, hogy annak idején életre keltette a Sportok Éjszakája rendezvényt, hogy az idei évben, óraadó tanárként is részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, valamint segített főszervezői teendőimben és bármilyen kéréssel fordulhattam hozzá. Reméljük, még hosszú évekig viszont láthatjuk őt.

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

Köszönjük Sáry tanár úr szervező munkáját, minden diák, tanár és szervező aktív részvételét és a program sikeres lebonyolításához való hozzájárulását!

Az alábbi linkre kattintva egy diákbeszámoló is olvasható...

A lenti linkeken fotók tekinthetők meg...

Sportok éjszakája 1.
https://drive.google.com/drive/folders/1-SEKFJmAtpJD2BwJnOP86VfYqsDnlhNX
 
Sportok éjszakája 2:
https://drive.google.com/drive/folders/1sAduOc0HtZ4QvocnEysN0TjES6fw540f
 
A Sportok éjszakára rendezvényünk a DÖK-nap záróakkordja volt. Az alábbi linken a DÖK napi programokhoz kapcsolódó képek érhetők el:
https://drive.google.com/drive/folders/1-DrCW0SetBKPkgnd3YtLmJujhp2jZ08X

Ballagás 2022

2022. május 16. hétfő 10:24

Két év kimaradás illetve formabontó kényszermegoldások után 2022. április 29-én ismét a megszokott keretek között búcsúztak végzőseink iskolánktól. Kónyáné Dézsi Mariann tanárnő vezette 12.A osztály, és a Walter Gábor tanár úr osztályfőnöksége alatt működő 12.B osztály búcsút vett a többi osztálytól, tanáraitól, a DNG-től, és reméljük olyan könnyedén és önfeledten járják majd a DNG utáni útjukat, ahogy a felengedett színes lufik emelkedtek a magasba...

Ízelítőül néhány kép (Geiger Viktória és Linka Tamás fotói)...

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Alapítványunk 2021. évi beszámolója

2022. május 12. csütörtök 05:50

Mire fordította iskolánk Alapítványa a befolyt összegeket? Hogyan járult hozzá a DNG szebbé, élhetőbbé tételéhez? 

Gigaprojektor, kollégiumi fürdőszobafelújítás, gólyatábor támogatása, DNG-s pólók beszerzése, tehetséggondozás 8. osztályosoknak, tanévkezdési és karácsonyi támogatások... 

Ezekről olvashatunk a "Budapesti Kisebbség Német Gimnáziumáért" Alapítvány 2021. évi beszámolójában.

A teljes beszámolóért katt az alábbi linkre...

Alapítványunk köszönettel fogad minden szülői és egyéb felajánlást! Köszönjük, ha adója 1%-ával támogatja a német kisebbség budapesti gimnáziumának tevékenységét!

 

 

DNG - Stimmen wir an 2022!

2022. május 10. kedd 13:29

Unsere Schule hat auch dieses Jahr am Aufruf "Stimmen wir an!" mitgemacht. Das Endprodukt ist unter folgendem Link zu sehen/hören.

Wir danken unserem Chor, all den Mitsingenden und der Chorleitern, Frau Zsuzsanna Györfi!

IKSZ-elj nyári táborban Városlődön!

2022. május 10. kedd 09:46

A Fővárosi Német Nemzetiségi Önkormányzat  keres nyári táborába Városlődre július 3-9. közöttre 3 fő gimnazista segítőt. Megállapodás nem kell, jelentkezés John Orsolya tanárnőnél, mihamarabb!

A DNG Kórustáborának krónikája (2022)

2022. május 09. hétfő 08:39

2022. április 4 – 8. között zajlott az idei DNG Kórustábor. Rengeteg izgalmas program, számtalan tapasztalás, fantasztikus közösségi élmény. A tábor rövid krónikája ízelítőt ad a táborból:
 
2022. április 4.
Délelőtt tíz órakor indult el velünk a busz úticélunk, Súr felé.  A sokoldalúan összeállított program, melynek középpontjában a magyarországi német népdalok megismerése és a közös éneklés állt, izgalmas öt napot ígért.
Ezen az első délutánon Pusztavámon vendégeskedtünk. Először a tájházat néztük meg, utána pedig a helyi német nemzetiségi kórussal találkoztunk. Fantasztikusan jó hangulatú közös éneklés következett, melynek során a helyi dialektussal is ismerkedhettünk egy kicsit pusztavámi népdalok segítségével.
Móron vacsoráztunk, majd már a szálláson táncház és kóruspróba következett kórusvezetőnk vezényletével. 
 
2022. április 5.
Kedden közös reggeli után indultunk el a Gaja-völgyi tájcentrumba, ahol frissítő sétánk közben az erdő állatait nem zavarva, diszkréten elénekeltünk egy-két dalt.
A rövid kirándulást követő ebéd után Székesfehérváron megnéztük a különböző művészeti ágak (építészet, festészet, irodalom, szobrászat) alkotásait bemutató Bory-várat. Innen együtt mentünk a Kossuth utcába, ahol részesei lehettünk a 16 órai órajátéknak. Ezután a kórustagok játékos feladatokat kaptak: szerenádot adtak Mujkó bohócnak és Kati néninek, illetve rövid interjúkat készítettek helyi lakosokkal a magyarországi németekről.
A Várpalotán elköltött vacsora után már csak egy rövid éneklés következett a szálláshelyen, majd akinek kedve volt hozzá, nézhette az aktuális BL meccset.
 
2022. április 6.
Egy frissítő délelőtti kóruspróba után indultunk el Mórra. A nap első úticélja a Lamberg-kastély volt. A professzionális vezetés során megismerhettük ennek a titokzatos múltú épületnek a történetét. A kastély parkjában található házikóban a móri németek emléktárgyait tekinthettük meg. A ház belső tereit a helyi németség hagyományai szerint alakították ki.
Ebéd után egy kis szabadidő következett, így alkalmunk nyílt a város önálló felfedezésére.
Fél 6-kor már Gánton voltunk, ahol először megismerhettük a Szent Vendel templomot, majd egy közös táncpróba következett a helyi német nemzetiségi ifjúsági tánccsoporttal.
A nap zárásaként együtt énekelhettünk a gánti Liederkreis (dalkör) tagjaival.
 
2022. április 7.
A csütörtök reggel is élményteli napot ígért. A délelőttöt a zirci apátságban töltöttük, ahol igazán emlékezetes vezetések során ismerhettük meg a csodálatos épületegyüttes egyes részeit. A látnivalók megtekintése után egy kis időt az ajándékboltban is eltölthettünk.
Utunk aztán Csesznekre vezetett, ahol a vár tövében költhettük el az aznapi ebédet kint a szabadban, gyönyörű, tavaszi időben. Ebéd után már várt ránk a várkapitány, aki rövid hegymászás után bemutatta nekünk Csesznek várát.
Este magunk készítettük a vacsorát, amit jókedvűen, énekelve (és igen gyorsan) fogyasztottunk el.
 
2022. április 8.
Utolsó nap már csomagokkal együtt indultunk útnak, elköszöntünk Súrtól.
Ezen a napon elsőként a frissen felújított nádasdladányi Nádasdy-kastélyba látogattunk, ahol úgy érezheti magát a látogató, mintha vendégségben járna a Nádasdyaknál.
A Velencei tónál elfogyasztott ízletes ebéd és fejenként 5-6 rétes után lassan megérkeztünk Budapestre. Itt zárult le aztán a kórustábor öt szép napja.
 
A krónikaíró stílszerűen egy népdal két sorával zárja beszámolóját:
“Spielet auf ihr Musikanten
Spielet auf ein Abschiedslied!“
(Játékra fel zenészek/játsszatok egy búcsú dalt!)

A tábor Magyarország Kormányának támogatásával, a NTAB-KP-1-2022/1-000117 azonosító számú pályázati program keretében került megvalósításra. Támogatásukat köszönjük!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

IKSZ-es diáksegítők jelentkezését várjuk a Landesgalara!

2022. május 05. csütörtök 07:48

2022. június 18-án kerül megrendezésre a Magyarországi Németek Országos Gálája a Budapest Kongresszusi Központban.

10 fiút és 10 lányt keresünk segítőnek, akiknek Trachtban kell részt venni az eseményen, vendégeket fogadni, kísérni, rendezésben segédkezni.

A jelentkezési lapokat kérjük John Orsolya tanárnőnek leadni május 12. csütörtökig!

 

Alle DNG-Schüler(innen) im Landesfinale des Rezitationswettbewerbes!

2022. május 02. hétfő 09:48

Dieses Jahr waren unsere Schülerinnen und Schüler, die am deutschsprachigen Rezitationswettberwerb teilgenommen haben besonders erfolgreich: Alle sind nach einer erfolgreichen Teilnahme an der Regionalrunde in Mosónmagyaróvár im Landesfinale  dabei!
Wir gratulieren Anna Grobe (9.B), Laura Szabó (9.B), Dominik Beszterczán (11.B), Flórián Sinkó (9.A) und wünschen ihnen viel Erfolg zum Finale!

IKSZ-elési lehetőség a Máltaiaknál: korrepetálás, ruhaválogatás

2022. május 04. szerda 11:57

A Máltai Szeretetszolgálat megbízásából újabb IKSZ-elési lehetőség kínálkozik.
A zuglói Családok Átmeneti Otthona várja az IKSZ-es diákokat, hogy alsósok korrepetálásában segítsenek illetve a Miklós utcai Hajléktalan Centrumban keddenként fogadnak 3 főt ruha válogatásra.

A feladatokra jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Családok Átmeneti Otthona Budapest, Szatmár u. 26, 1142
Czégény Tünde czegeny.tunde@maltai.hu

Miklós utcai Integrált Hajléktalan Ellátó Központ
Budapest, Miklós u. 32, 1033
Tóthné Dózsa Éva dozsa.eva@maltai.hu 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva