Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Egy hajóban – A Kulturális Offenzíva új projektje

Egy hajóban – A Kulturális Offenzíva új projektje

2022. május 10. kedd 14:42

Két év szünet után 2022. április 12-én végre újra színpadra léphettek a Kulturális Offenzíva tagjai. Ezen a napon volt új előadásunk, az „Egy hajóban“ bemutatója a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban. A darab Korb Angéla magyarországi író-költő „Segregation“ című elbeszélésén alapszik és a Német Kultúrfórum Kelet-Európa valamint a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium kooperációjában jött létre.

Nagy öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy az előadáson megjelent Ingeborg Szöllösi a Kultúrfórumtól, Schuth János a Neue Zeitungtól és maga a szerző, Korb Angéla is.

A DNG-s szülők, diákok és tanárok mellett a kispesti Deák Gimnázium német nemzetiségi tagozatának tanulói is megtekintették az előadást.

2022. április 27-én ezzel a projektünkkel vettünk rész a két év után újra megrendezett német nyelvű színházi találkozón Szekszárdon. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökének, Englenderné Hock Ibolyának és a szekszárdi német színház (DBU) igazgatójának, Lotz Katának kedves köszöntője után került sor a diákszínjátszók bemutatóira. Felemelő érzés volt egy valódi színház színpadán játszani és jó tapasztalat volt a többiek előadását megnézni. A program zárásaként bepillanthattunk egy professzionális színházi próbába is.

Örkényi Fanni Mária, a színjátszó csoport vezetője

Szeretettel gratulálunk színjátszósainknak és Örkényi tanárnőnek a nagyszerű előadáshoz!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva