Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Adventi koszorúkötés a kollégiumban 2021

Adventi koszorúkötés a kollégiumban 2021

2021. november 25. csütörtök 14:00

Gimnáziumunkban már sok éves hagyomány, hogy advent első hétvégéje előtt délutánonként lehetőséget biztosítunk a diákoknak és tanáraiknak arra, hogy saját kezűleg készíthessék el családjuk adventi koszorúját, ezzel járulva hozzá a Karácsonyra, az Ünnepekre való készülődéshez.
A Kollégiumban ilyenkor meghitt kis kézműves kuckót hozunk létre, illatosított párologtatóval, a háttérben karácsonyi zenével. Szebbnél szebb, színesebbnél színesebb kiegészítőkkel, szárazvirágokkal, termésekkel, gyertyákkal, szalagokkal várjuk az alkotni vágyó diákokat. 
Minden évben nagy öröm számunkra, ha visszatérő koszorúkötőket látunk, de nagy lelkesedéssel, odaadással segítünk azoknak is, akik még sosem dolgoztak U-szögekkel vagy ragasztópisztollyal :) Kisebb varázslatnak számít, ha megmutathatjuk résztvevőinknek, hogyan kell segédeszköz nélkül, kézen megkötni egy duplamasnit. És ha ezt már legközelebb egymásnak tanítják a gyerekek, már meg is éltük a Karácsony csodájának egy apró szeletét. 
Nagyon köszönjük Kollégiumunk nevelőjének, Latinovitsné Hadrik Adrien tanárnőnek, hogy beavatta kis kezdőinket a koszorúkötés rejtelmeibe és szépségeibe!
Az iskolai nagy koszorú elkészítéséért idén is, mint minden évben, Majzik Edit kollégiumi munkaközösség-vezetőt illeti köszönet. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva