Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023

Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023

2023. május 04. csütörtök 11:41

2023.04.05-én tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 14 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. 

Az idei év újdonsága, hogy útnak indítottunk egy serleget, melyre minden évben az abszolút győztes csapat nevét gravírozzuk majd fel, az évszámmal. Ezúton is nagyon köszönjük iskolánk Alapítványának az anyagi támogatást, a serleg tekintetében, valamint az éremdíjazásban egyaránt!

A rendezvényt a nemzetközileg is magas szinten jegyzett Face Team akrobatikus kosárcsapat látványos bemutatója nyitotta, melynek végén diákjaink is kipróbálhatták magukat. Wallandt Gergely (10.A osztály) zárta a bemutatót, melynek során teljesen kezdőként, utolsó ugrásra rittyentett egy 360°-os fordulattal színesített zsákolást. Nekünk a Face Team bemutatójától esett le az állunk, a Face Teamnek pedig Geri zsákolásától.

Ezt a méltán "híres" zsákolás, valamint a Face Team iskolánkban készített vlogja 8 perc 55 másodperctől tekinthető meg, az alábbi linken:

(10) Aki Kihagyja a Zsákolást, Büntetést kap! - YouTube

A jó hangulat már megalapozott volt, így a csoportmérkőzésekkel kezdtük az idei tanév Sportok Éjszakáját, két térfélen, az előzetes sorsolásnak megfelelően. Ezt követően a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban az első helyezett a „Habibi” csapata, második helyezett a „Pusztítók", harmadik helyezett a „Kolbik” csapata lett. Kosárlabdában a „Gyertek gyúrni Mannheimbe!” végzett az élen, második helyen a „Habibi”, harmadikon az „Allstar” végzett. Labdarúgásból az első a „Büfé FC” csapata, második a „Habibi”, harmadik a „Pusztítók” lett.

Az összesített végeredményt tekintve, nem volt meglepetés, hogy a két második és egy első helyet bezsebelő „Habibi” együttese nyerte az útjára indított serleget, így az aranyérmet megnyerve, ők végeztek a dobogó legfelső fokán is. Ezüstérmet nyert a „Pusztítók”, a dobogó harmadik fokára a „Gyertek gyúrni Mnnheimbe!” csapata állhatott fel.

A táblázatban megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink két csapatot is kiállítva (Reunion és Arisztotálkész) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat.

Ricsováry-Takács Gergely tanár úr immáron sajnos már csak volt DNG-s tanárként tisztelte meg részvételével rendezvényünket, ezzel nagy örömöt okozva diákoknak és kollégáknak egyaránt. "Ricsó" tanár úr a hagyományokhoz híven, mindhárom sportágban aktívan vett részt, a Reunion csapatát erősítve. Ezúton is köszönjük neki, hogy iskolánk, diákjaink és tanáraink iránt érzett szeretete változatlanul megmaradt, természetesen a következő sportok éjszakája rendezvényünkön is szívesen látjuk őt vendégül!

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Kalmár Katalin tanárnőnek, akinek éjfélig a pályán is megcsodálhatták sportágbeli tudását a diákjaink, illetve Laczkó Zsóka tanárnőknek, aki egészen addig maradt velünk, míg ideje engedte. Külön köszönöm Krausz Éva tanárnőnek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott hatalmas segítséget, nélküle igen nehéz helyzetbe kerültem volna én és a sportok éjszakája rendezvényünk is.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük: Balogh Boglárka 9.A, Zsiros Zamira 9.A, Tell Blanka 9.A, Gschwendtner Gréta 9.A, Vas Hajnal Virág 11.B, Kékesi Márton 11.B, Králl Jonatán 12.A, Szabó Lili 11.A, Pócsfalvi Nelli 12.A, Csombó Kamilla 12.A, Mészáros Villő 9.A, Szucsányi Réka 9.A, Lehoczki Virág 9.B, valamint Juhász Dávid (fotózás is).

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

A linkre kattintva olvasható Huszák Edina DÖK-elnök beszámolója...

A linkre kattintva Such Roland, volt diákunk beszámolója olvasható...

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva