Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Megpályázható a Miniszterelnökség kiemelt Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíja 2022!

Megpályázható a Miniszterelnökség kiemelt Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíja 2022!

2022. április 29. péntek 11:22

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Ügyekért Felelős Államtitkársága idén is meghirdette pályázatát Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű, illetve nemzetiségi nyelvoktató program szerint működő középfokú iskolák tanulói részére.

Az ösztöndíj célja a nemzetiségi törvény által felsorolt valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű, nehéz szociális körülmények között élő tanulók továbbtanulásának elősegítése. A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó legalább négyes átlageredményt, más forrásból azonos időszakra nézve egyéb tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.

Az ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki az iskolával együttműködve - a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul és határidőn belül csatolva - terjeszti elő pályázatát és a pályázat benyújtásakor az intézmény utolsó két évfolyamát megelőző évfolyamot végzi (iskolánkban ez a jelenlegi 10. évfolyamos tanulókat jelenti).

Az ösztöndíj összege tanulónként havi 30.000 Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követő szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák. Egy iskolából adott évfolyamról hat tanuló részesülhet támogatásban. Az iskola ajánlásával benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítéléséről, a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a Kormány honlapján közzéteszi.

Mivel a pályázatot iskolánknak is támogatni kell, a pályázat iskolán belüli beadási határideje (papír alapon, géppel kitöltve, aláírva): 2022. május 19. (csütörtök), 12.00 óra, 105-ös szoba vagy Titkárság. A pályázatok összeállításával kapcsolatban további információ, segítség stb. Varsányi Krisztina tanárnőtől kérhető a varsanyi.krisztina@dng-bp.hu email-címen.

A teljes pályázati felhívás, a benyújtáshoz szükséges mellékletek stb. a kormány.hu oldalon, az alábbi linkre kattintva elérhető.

pályázati felhívás és a pályázati adatlap ide kattintva közvetlenül is elérhetők:

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva