Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Családi nap a Kollégiumban 2024

Családi nap a Kollégiumban 2024

2024. április 16. kedd 09:00

Április. Szeszélyes hónap. Kicsit tartottunk is tőle. Az elmúlt hetek erősen szeles időjárása kellemetlenné tehette volna a mai napot. De láss csodát, mára egy tökéletes, napsütéses, szélcsendes napot kaptunk. 
Minden adott volt ahhoz, hogy a mára tervezett feladatainkat elvégezzük. 
A DNG Kollégiumának maroknyi csapata csodát tett ma, ehhez nem fér kétség! 
Korábban kaptunk egy fantasztikus felajánlást, két kanapéval ajándékozza meg egyik Családunk a Kollégiumot. Ma ezek számára kellett megteremtenünk a helyet. A már sok éve használaton kívüli, funkcióját vesztett, eredetileg számítógépasztalokként használt bútordarabokat szerelték szét csapatunk férfitagjai. Majd már diák-segédlettel az első kanapé is elfoglalhatta új, méltó helyét. Kollégistáink számára igazi kis kuckózós helyet alakítottunk így ki. Hálásan köszönjük a felajánlást ezúton is!!
Mivel az asztalokkal rekord idő alatt végeztek, férfijaink csatlakozhattak a kertben már szorgosan tevékenykedő hölgyekhez. Ki-ki ásót, kapát, gereblyét, lombseprűt fogott a kezébe és serényen töltöttük a zsákokat az ősszel lehullt falevelekkel. De nem terheljük ezzel az FKF munkatársait!! A szülők egy része egy jó nagy gödröt ásott a kert hátsó, diákok által nem használt részén. Az összes(!) falevél ebben landolt, hogy itt elkomposztálódhasson. Ezzel segítünk a természetnek is egy kicsit, hogy értékes tápanyaghoz jusson ez a maréknyi föld. Ki tudja, pár év múlva talán veteményesnek, kis konyhakertnek is alkalmas lehet majd a talaj...
Mire idáig eljutottunk, már kezdtünk fáradni. És meg is éheztünk. Az ilyenkor már hagyományosnak mondható gulyásleves ma sem maradhatott el! És persze a sokak által várt haraszti rozsos kenyér is az asztalra került. 
Azt gondolhatná a Kedves Olvasó, hogy a jól megérdemelt, laktató ebéd után mindenki elpunnyadva köszönt el egymástól, napunk végét jelezvén. Na de nem úgy van ez!! Még volt aki itt-ott meglátott egy kis feladatot. Ki a konyhában mosogatott, ki még gazolt egy picit. Mintha nem tudnánk leállni!! 
És igen. Lenne még tennivaló. Nagyon sok. De hagyni kell belőlük a következő Családi nap alkalmára is. Mert lesz folytatás, ez egészen biztos!
 
Majzik Edit 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva