Eseménynaptár
2022. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
7
8
11
14
15
16
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Versenyek   »   Sport

9. alkalommal győztünk a kerületi fáklyás futáson (2021)

2021. október 22. péntek 13:25

2021.október 18-án a Pesterzsébet Önkormányzata 22. alkalommal rendezte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett fáklyás váltófutást. Iskolánk sorozatban a 9. alkalommal szerezte meg az első helyezést! Mivel a szabály úgy szól, hogy a három egymást követő évben nyertes iskola megkapja a kupát, így immár három vándorkupa díszíti az étkező melletti vitrinünket. 

A váltócsapat idei tagjai:

Fischer Milán 10.B.

Rab Fábián  10.B
Honyák Máté 11.A
Madár Barnabás 12.A
Lakatos Csaba   12.A
Patyi Máté 12.A 
Váradi Kevin  12.A.
 
Gratulálok a fiúknak a szép teljesítményhez!

Bordás Mihály, testnevelő tanár

 

Röpis és focis sikerek a Német Nemzetiségi Sportvedélkedőn 2022

2022. április 08. péntek 14:17

2022. április 7-én Pilisvörösváron rendezték a Német Nemzetiségi Iskolák Sportvetélkedőjét, melyre iskolánk 10 fiúval és 9 lánnyal nevezett.
A tornán iskolánkon kívül még a Koch Valéria Iskolaközpont, az Audi Hungaria ÁMK és a házigazda Friedrich Schiller Gimnázium szerepelt. A fiúk labdarúgásba, a lányok röplabdában mérhették össze erejüket a többi iskolával. 
Szenzációs csapatmunkával és felkészüléssel mind a fiúk, mind pedig a lányok 2. helyezést értek el. 
Nagyszerű élményekkel gazdagodtak a diákjaink, az oklevél és az ezüstérem mellett óriáspizzát kaptak jutalmul.
 
Résztvevők:
Labdarúgásban: Geiger Norbert, Fekete István, Patyi Máté, Váradi Kevin, Dolla Jakab, Tóth Levente, Payer Péter, Mayer Levente, Kiss-Móger Mihály, Petróczi Mátyás
Röplabdában: Juhász Janka, Baumann Brigitta, Baumann Noémi, Diós Csenge, Kuti Ágnes, Michélisz Anna, Kerekes Kitty, Vitéz Réka, Soltész Nikol
 
Szeretettel gratulálunk diákjainknak és köszönjük kísérő illetve felkészítő tanáraik, Szirmai József és Koncz Renáta tanárnő munkáját!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Nemzetiségi Sporthétvégén jártunk 2022

2022. március 28. hétfő 11:30

Gimnáziumunk is részt vett az I. Nemzetiségi Sporthétvégén, amelyre a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szervezésében Szarvason került sor 2022. március 4-től 6-ig. A torna keretein belül lány röplabda és fiú labdarúgás sportágakban mérhették össze a tudásukat a diákok. A hétvégét a szervezők és a nemzetiségi válogatott futballmérkőzése nyitotta meg, majd a sorsolást követően minden iskola saját készítésű nemzetiségi műsorral mutatkozott be. Másnap került sor a sportesemények lebonyolítására, amelyek izgalmairól Szirmai József röplabdaedző, illetve Koncz Renáta testnevelő tanár számolnak be a következőkben.

„A szarvasi Nemzetiségi Sporttornán nyolc lány röplabdacsapat indult. A DNG csapata nagyon fiatal volt, hiszen az elmúlt két évben két komplett csapatra való játékos érettségizett le és őket nagyon nehezen tudtuk pótolni, mivel a járvány miatt edzéseket sem tudtunk tartani. A mostani játékosokkal gyakorlatilag csak öt hónapot tudtunk együtt dolgozni.

A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki. A csoportok tagjai körmérkőzést játszottak. DNG-s lányok a 2. helyen jutottak tovább a helyosztókra, így a döntőbe jutásért a szerb Nikola Tesla Gimnázium csapatával kerültünk össze, amely egy komplett NB1-es alakulatot hozott el a tornára. Ezt a meccset nyilván elvesztettük.

A bronzmérkőzésen szoros küzdelemben a hosszabbításban végül alulmaradtunk a Valéria Koch Iskolaközpont csapatával szemben, így negyedikek lettünk, amely ebben a mezőnyben zömmel 9.-es és 10.-es lányoktól kitűnő eredmény volt.

A mérkőzések szervezése pontos, szakmailag korrekt volt. Lányaink nagyon jól érezték magukat, sokat tanultak. Azt gondolom, örök élmény marad a torna mindannyiunk számára.”

A röplabdacsapat tagjai: Baumann Brigitta, Baumann Noémi, Diós Csenge, Erdélyi Lilla, Juhász Janka, Kerekes Kitty, Kuti Ágnes, Michélisz Anna, Vitéz Réka

„A Német Nemzetiségi Gimnázium tíz fiúval indult neki az első Nemzetiségi Sporttornának. A tornán nyolc iskola tanulói vettek részt, így a csapatok mérkőzései két csoportra bontva kezdődtek. Az ellenfeleink német, szerb és román iskolából kerültek ki. Az első meccset 2x15 percben kezdtük a Koch Valéria Iskolaközpont diákjaival és egy izgalmas mérkőzésen 4:4-es eredménnyel indítottunk. Egy kis pihenő után következett a Nicolae Bālcescu Román Gimnázium, akikkel szintén döntetlent játszottunk, de zárásként a szerb Nikola Tesla Gimnázium csapata ellen az erőnk fogytán vereséggel zártunk. A csoportból az első két helyezett jutott tovább, mivel harmadikként végeztünk így számunkra véget ért a torna. Ennek ellenére nagyszerű élményekkel gazdagodott a csapat és végre a pandémia után újra megrendezésre kerülhetett egy ilyen sportesemény, amelyre régóta vártak a diákok.”

A focicsapat tagjai: Dolla Jakab, Fekete István, Geiger Norbert, Kiss-Móger Mihály, Mayer Levente, Patyi Máté, Payer Péter, Petróczi Mátyás, Tóth Levente, Váradi Kevin

Ezúton szeretnénk megköszönni Soltész Miklós államtitkár úrnak és munkatársainak a részvételi lehetőséget, valamint a torna megszervezését. Szintén nagyon köszönjük minden diákunknak a tisztes helytállást, büszkék vagyunk rátok! A látottak alapján biztosak vagyunk benne, hogy jövőre már nem csak feledhetetlen élményekkel, hanem fényes érmekkel a nyakunkban térhetünk haza!

Köszönjük kísérő tanárainknak, Koncz Renáta tanárnőnek, Surman-Majeczki Martin tanár úrnak és Szirmai József tanár úrnak a projekt szervezését és kísérését!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Európa-bajnoki bronzérem a kickbox EB-n

2021. november 18. csütörtök 11:35

Wallandt Gergely, iskolánk 9.A osztályos tanulója, bronzérmet szerzett a montenegrói Budvában megrendezett junior és kadet kickbox Európa-bajnokságon! Fantasztikus eredmény! Nagy szeretettel gratulálunk Gergelynek!

3. hely a kerületi asztalitenisz versenyen

2021. október 22. péntek 12:37

A Nagy László Gimnáziumban került megrendezésre 2021.10.20-án szerdán délután a kerületi asztalitenisz verseny, amelyen a 10.A osztályból Jányoki Áron és Rácz Ádám képviselték iskolánkat. A nevezések összesítése után Áron és Ádám külön csoportban versenyeztek egyénileg. A csoportmérkőzések után Áron (a képen balra) jutott tovább és végül harmadik helyezést ért el.

Mindekettőjüknek szeretettel gratulálunk!

 

2. hely a kispályás műfüves focitornán 2021

2021. október 18. hétfő 09:28

2021. október 4-én iskolánk fiú labdarúgó csapata második helyezést ért el a középiskolásoknak meghirdetett kispályás műfüves labdarúgó tornán. Ezt a szép helyezést két győzelem és két döntetlen eredménnyel érte el csapatunk.

Gratulálunk hozzá!  

Csapatunk  tagjai voltak:
Rácz Dávid 12.b
Fekete István 12.A
Geiger Norbert 12.A
Tóth Levente 12.A
Patyi Máté 12.A
Teszler Bendegúz 11.B
Székely Balázs 11.B
Mayer Levente 10.A
Szabó Máté 10.A
Tóth Tamás 10.B

DNG-s diákok "kétpárevezős" aranyat szereztek a 2021-es Diákolimpián

2021. szeptember 20. hétfő 09:44

 
2021.szeptember 19-én, iskolánk két tanulója, Kup Benedek (9.B) és Sabján Iván (9.NA), a Diákolimpia országos döntőjében, iskolánkat képviselve aranyérmet nyert a kétpárevezős, 1000m-es versenyszámban! Az országos verseny döntőjét, gyönyörű evezéssel, magabiztosan nyerték! 
Nagyon büszkék vagyunk rájuk és a megszerzett országos bajnoki címükre! Szeretettel gratulálunk, további eredményes versenyzést és tanulást kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DNG-s az idei traplövő országos bajnok

2021. szeptember 08. szerda 08:11

Szeretettel gratulálunk Döbörhegyi Bence 9.A osztályos tanulónak, aki traplövészetben Ifjúsági Országos Bajnoki címet szerzett!

Fantasztikus teljesítmény, szeretettel gratulálunk!

László Péter (12.AC) a Magyar Evezős Szövetség elismerő díjában részesült

2020. február 18. kedd 09:38

A Magyar Evezős Szövetség díjazta az elmúlt év legjobbjait. Az elismeréseket a Magyar Sport Házában adták át. A díjazottak között volt iskolánk 12.AC osztályos tanulója, László Péter is, U23-as  Európa bajnoki 5. helyezett.

Petinek szeretettel gratulálunk a fantasztikus eredményhez!

Csodálatos teljesítmény, hogy végzős diákként is ilyen komoly eredményeket tudhat magáénak!

 

10 év 8 győzelem

2019. október 25. péntek 12:19

Iskolánk idén 10. alkalommal vett részt az 56-os forradalom emlékére megszervezett fáklyás futóversenyen. A 10-ből 8 alkalommal már sikerült megszerezni a győzelmet. Az az iskola amelyik 3 egymást követő évben nyerni tudja a versenyt, a vándor kupát örökre megkapja. Az évek alatt ez 2-szer már sikerült, a 3. kupában pedig jövőre reménykedhetünk abban az esetben, ha a csapat a tavalyi és idei teljesítményt újra hozni tudja. Ez alkalommal is remek szereplés eredményeképp álltak büszkén a csapat tagjai az emlékezés terén a győzelemmel zárt nap után.

A csapat tagjai:

Szabó Hanna
(Technikai vezető, 9.NA)
Faragó Zsombor (11. A)
Váradi Kevin (10. A)
Rab Fábián (9. NB)
Buzás Csaba (11. B)
Patyi Máté (10. A)
Madár Barnabás (10. A)
Hornyák Máté (9. A)
 

Gratulálunk a csapat teljesítményéhez!

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva