Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
4
5
11
12
15
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Iskolánkról   »   Kollégium   »   Kollégiumi szakkörök

Kollégiumi szakkörök

2014. október 16. csütörtök 09:29

Művészeti szakkör (Latinovitsné Hadrik Adrienn)

A kézműves szakkör és a rajzszakkör összevonásra került Művészeti Szakkör néven.


Kézműves szakkör (Majzik Edit)

A kollégiumban évek hosszú sora óta rendületlenül működik az egyik legnépszerűbb foglalkozás, a kézműves szakkör Majzik Edit tanárnő vezetésével.

A szakkörön a diákok a hétköznapi nagy hajtás fáradalmait szinte észrevétlenül pihenhetik ki, miközben szebbnél szebb, hasznosabbnál hasznosabb kis tárgyakat készítenek. Egyik célkitűzésünk, hogy a tanulók a környezettudatosság elve mentén dolgozzanak, vagyis az aktuális projektek általában újrahasznosított alapanyagokból készülnek.


Rajzszakkör (Latinovitsné Hadrik Adrienn)

A kollégiumi rajzszakkör célja a tehetséggondozás és az ügyes, jó rajztehetséggel rendelkező diákok új technikákkal való megismertetése,  pl.: linó és papírmetszet, a sokszorosító grafika egy-egy módszerének elsajátítása, általános grafika- és festéstechnikák megtanulása, a nemzetiségi hagyományok őrzése (pl.: hartai bútorminták), valamint az egyéni tehetség szabad művészi kibontakozásának lehetősége.


Színjátszó szakkör (Örkényi Fanni)

Színjátszó szakkörünk komolyságát mutatja, hogy az itt felkészülő színjátszó csoportunk (a "Kulturális Offenzíva") 2002 óta képviseli iskolánkat hazai és nemzetközi színpadokon, német- és magyarnyelvű, komoly és komikus darabokkal egyaránt. Fejlődhet a személyiség, az önismeret, az anyalnyelvi és az idegennyelvi képességek, a mozgás, a művészi ízlés és még sok más. A "Kulturális Offenzíva" felelősségteljes munkát végző, jó hangulatú, összetartó csapata mindig örömmel várja az új érdeklődőket.

Bővebb infók az Infók/ Tanítás után/ Kultúra/ Színjátszócsoport menüpontban olvashatók...


Filmklub (Pozsonyi Pál)

A filmklubon egy német vagy történelmi témájú film kerül levetítésre a délutáni órákban. A film levetítése előtt egy rövid tájékoztató hangzik el étvágygerjesztőként majd a film megtekintése után a film elemzése, átbeszélése kerül sorra.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva