Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Farsang a DNG kollégiumában 2023

Farsang a DNG kollégiumában 2023

2023. március 09. csütörtök 08:00

 

A februári hónap általában a tél búcsúztatásának, azaz a farsangnak az időszaka. Idén elég enyhe telünk volt, de azért így is örömmel búcsúztattuk, azaz farsangoltunk.

Jó volt látni, hogy pár napig mindenki erre készült, mindenki ennek a lázában égett, legyen az diák vagy tanár. Jó volt agyalni azon, hogy mibe öltözzünk be, hogy mik legyenek majd a közös programok. Jó volt látni a végeredményt, a sok kreatív, cuki, vicces öltözetet. Igyekeztünk sok fotót készíteni, hiszen a vidám, jó hangulatú emlékek megörökítése különösen fontos. Meglepetésként a kollégium négy nevelője is beöltözött. A Piroska és a farkas mese szereplőinek bőrébe bújtak, és a diákok legnagyobb derültségére, pár perces színi előadást is rögtönöztek.

Mindezt megelőzte egy házibuli hangulatú, csapatépítő jellegű közös pizzasütés, ahol mindenki a konyhában volt, főként, aki semmit nem sütött, de annál inkább szóval tartotta a többieket.

Mivel nincsen tökéletes farsangi buli vicces tombolahúzás nélkül, így mi sem hagyhattuk ki azt. A poén kedvéért, csupa értékes, a kollégiumi túléléshez nélkülözhetetlen nyereményeket sorsoltak ki a szervezők. Így a legszerencsésebbek némi májkrémkonzerv, porleves, instant kávé, wc papír, mosogatószer és kézfertőtlenítő boldog tulajdonosai lettek.

Külön csemegének számított, hogy az idei farsangon, most először - de bízunk benne, hogy nem utoljára - a kollégium kreatív diákjai saját maguk által készített házi videóval szórakoztatták a társaikat. Reméljük, hamarosan közkincsé is teszik a készítők: Mikus Dani, Kis-Móger Misi, Tóth Tamás, Radnai András.  Az estét végül az elmaradhatatlan, a kollégiumi összejöveteleinknél szinte már hagyománynak számító karaoke-val, sok zenével, nevetéssel és közös játékokkal zártuk.

Fárasztó este volt, de megérte, mert mindannyian jól éreztük magunkat. Én személy szerint alig várom a következő alkalmat, hogy együtt szórakozzunk, hogy új, közös élményekkel gazdagodjunk. Mert kollégistának lenni jó!

Desics Júlia

kollégiumi nevelőtanár

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva