Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Év(ad)nyitó kollégiumi színházlátogatás

Év(ad)nyitó kollégiumi színházlátogatás

2023. október 26. csütörtök 10:48

A kollégiumi diákság október 16-án ismét Budaörsre, a Latinovits Színházba látogatott, ahol egy ráhangoló drámapedagógiai  foglalkozást követően, a “Rekviem egy álomért” című színdarabot tekintette meg.
Egy igen komoly és komor hangvételű műről van szó, melynek témája, hogy hogyan tesznek tönkre életeket a különféle függőségek, főként pedig a kábítószer használat. Az előadás ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a társadalom ahelyett, hogy segítene a függő embereknek kilábalni, a darabban is megjelenített életszituációkból, inkább gyorsan elhatárolódik, és elítéli az érintett személyeket a segítségnyújtás helyett. 
Másnap, a téma érzékenységére való tekintettel, egy foglalkozás keretében a kollégiumba látogatott a színház drámainstruktora, Debreceni Luca, akivel elemeztük a szereplőket és cselekedeteiket, majd mindenki kifejthette véleményét a témáról. Az előadás előtt főleg az asszociációkat gyűjtöttük össze, a második alkalommal pedig a színpadon látottak, és az ezek által keltett érzések, gondolatok voltak a középpontban. 
Közel kéttucat kollégiumi diáktársam nevében hálásan köszönjük a szervezést Desics Júlia tanárnőnek, a kíséretet Galambos Róbert tanár úrnak, az iskola alapítványának pedig az anyagi hozzájárulást.
Klein Bálint, 12.B
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva