Eseménynaptár
2024. június
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Összes hír 2020.12.06. óta

Karácsonyi ajándékozás a a Benedek Elek Általános Iskolával 2021

2021. december 22. szerda 17:16

Sajnos a vírushelyzet miatt, az idei tanévben sem tudtak diákjaink személyesen ellátogatni a Benedek Elek Általános Iskolába, azonban a karácsonyi ajándékcsomagjaink mellett, az osztályoknak készített egyedi videós üzeneteink is célba értek. Jó lett volna csomagbontogatás közben, a Benedekes csillogó szempárokat, a mosolygós, örömteli arcokat élőben is látni, de diákjainkat valamelyest kárpótolják a Benedekes gyerekek, saját kézzel készített képeslapjai, valamint a tőlük kapott múltidéző kisfilmnek is nagyon örülünk. Reméljük, jövőre már ismét találkozhatunk élőben, átélve a személyes együttlét örömét és meghatottságát, és együtt énekelhetjük a karácsonyi dalokat.
Sáry tanár úr nagyon köszöni a DNG-s diákok lelkesedését, részvételét, támogatását és ezúton is együtt kívánunk minden kis Benedekes diáknak, szüleiknek, tanáraiknak áldott, békés, meghitt, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új évet!
 
Az alábbi videót a Benedek Elek Általános Iskola készítette, és az elmúlt évek közös pillanatait idézi. 
 
 
A lenti galériában található képek szintén a Benedekes gyerekek kezeinek munkája.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Boldog ünnepeket 2020!


A DNG mindenkinek boldog, meghitt ünnepeket kíván!

Boldog ünnepeket 2021!

2021. december 22. szerda 17:05

A DNG mindenkinek boldog, meghitt ünnepeket kíván!

Ergebnisse der Schulrunde des Geowettbewerbs im DNG 2021

2021. december 21. kedd 09:23

Am 8. Dezember fand die Schulrunde des landesweiten deutschsprachigen Geographiewettbewerbs im DNG statt.

Das Hauptthema stellte zwar dieses Jahr das Erdbeben dar, aber die Teilnehmer konnten in zahlreichen anderen Bereichen ihr Wissen unter Beweis stellen, wie zum Beispiel Umweltfreundlichkeit, Topographie Asiens, Wirtschaft Deutschlands und Heilbäder Ungarns. Die Klasse 9.B hat ein besonders überzeugendes Ergebnis erreicht, ihre Kandidaten belegten sogar die ersten drei Plätze.

Den Wettbewerb (mit einer Gesamtpunktzahl von 50 Punkten) gewann mit 44 Punkten Milán Smak, den 2. Platz belegte Ralf Pete mit 41 Punkten und der 3. Platz ging an Janka Juhász mit 38 Punkten.

Die ersten zwei Platzierten vertreten unsere Schule im Landesfinale, das im Februar veranstaltet wird.

Wir bedanken uns bei allen Schülern für die Teilnahme und gratulieren den Siegern zu der „überdurchschnittlich” guten Leistung. Gute Vorbereitung auf die zweite Runde!

 

Martin Surman-Majeczki

vorbereitender Lehrer

Giga ösztöndíjlehetőség a DAAD-tól - 2022

2021. december 14. kedd 11:43

Végzősök, figyelem! Kiírták a 2022-es DAAD-ösztöndíjat!
Ez a kiemelkedően tehetséges diákok felsőoktatási tanulmányait  támogatja és finanszírozza valamelyik szabadon választott németországi egyetemen vagy főiskolán. A pályázati feltételek szigorúak, sok adminisztrációval és beadandó dokumentummal, sikeres pályázat esetén viszont a teljes tanulmányaidat finanszírozzák (=Vollstipendium)!
Néhány alapvető feltétel, vagyis akkor van esélyed, ha
  • tanulmányi eredményeidet tekintve - a végzős évfolyam legjobb 10%-ához tartozol, illetve végig kiemelkedően jó (kitűnő, vagy majdnem kitűnő) eredményeid voltak.  
  • nem vagy német, vagy kettős állampolgár, a szűk családodban nem német a használt nyelv.
  • konkrétan tudod, hogy milyen szakirányra (lehetőleg azt is, hogy melyik egyetemen belül) szeretnél továbbtanulni.
  • elszánt és elkötelezett vagy a választott szakirányt és céljaidat illetően.
A pályázati kiírásban szereplő feltételek sokkal részletesebbek, ezeknek a mellékletekben tudsz utánaolvasni.
A pályázat benyújtásához igazgatói, illetve több tanári ajánlás szükséges, és csak az iskola támogatásával nyújtható be. Az iskolán belüli beadáshoz (mellyel jelzed, hogy elolvastad és vállalod a feltételeket és szeretnél pályázni), elegendő egy dokumentumot beadni, egy ca. 700 - 1000 szavas, német nyelvű esszét, melybe beleszövöd az életrajzodat, a meghatározó tapasztalataidat, illetve meggyőzően megindokolod, hogy miért szeretnél Németországban az adott szakon/ intézményben tanulni, milyen jövőbeli céljaid vannak a szakmában stb.
Az esszék iskolán belüli beadási határideje: 2022. január 5. (szerda)
Beadás módja: e-mail: varsanyi.krisztina@dng-bp.hu címre.
Az iskola max. két tanulót nevezhet. Január 7-ig visszajelzünk, hogy benne vagy-e (az ösztöndíjbizottság által jelölt két pályázóban), hogy össze tudd állítani a beküldendő pályázathoz szükséges dokumentumokat (űrlapok, ajánlások, bizonyítványmásolatok, kiválasztott szak részletes bemutatása stb). Ezt - ha a két jelölt között vagy - nagyon gyorsan kell megtenned: 2022. január 14-én 10h-ig! (Ha úgy érzed, jó esélyeid vannak, célszerű előre elkezdeni összerakni a dokumentumokat, pl. kiválasztott németországi szak anyagait összeszedni, tanárokat keresni az ajánláshoz stb. A bizonyítványok hitelesített másolatait az iskola intézi. Az online felületre egyelőre semmit nem kell feltölteni (csak majd azoknak, akiket a szóbeli elbeszélgetés után kiválasztottak.)
Minden további részlet a mellékletekben található! Javasoljuk alapos áttanulmányozásra!
 
 

Kosárlabda sulikupa 2021

2021. december 08. szerda 08:36

2021. december 7-én rendeztük három csapat részvételével a DNG Suli Kupát kosárlabdából. A 10.A, 10.B és a 9.NB osztály csapatai játszottak egymás ellen körmérkőzést. 
A helyezések a következőképpen alakultak:
1. helyezett lett a 10.B, 
2. helyezett a 10.A,
3. helyezett a 9.NB osztály csapata lett.
 
Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek! Hajrá a többi sportágban is!
 

Nevezzetek a DNG Kosárlabda Sulikupára!

2021. december 02. csütörtök 09:15

IKSZ-elj a Máltai Szeretetszolgálat "Adni öröm!" akciójában!

2021. december 02. csütörtök 09:02

IKSZ-elési lehetőség kínálkozik a Máltai Szeretetszolgálat "Adni Öröm!" adománygyűjtő akciójában.

Az akció ideje: 2021. december 16-21. lesz, helyszín: pesterzsébeti Interspar. 

Az érdeklődők legyenek szívesek kitöltött jelentkezési lappal John Orsolya tanárnőt keresni!

A jelentkezési lapra írjátok fel azt is, hogy melyik napok lennének megfelelőek!

 

 

Adventi koszorúkötés a kollégiumban 2021

2021. november 25. csütörtök 14:00

Gimnáziumunkban már sok éves hagyomány, hogy advent első hétvégéje előtt délutánonként lehetőséget biztosítunk a diákoknak és tanáraiknak arra, hogy saját kezűleg készíthessék el családjuk adventi koszorúját, ezzel járulva hozzá a Karácsonyra, az Ünnepekre való készülődéshez.
A Kollégiumban ilyenkor meghitt kis kézműves kuckót hozunk létre, illatosított párologtatóval, a háttérben karácsonyi zenével. Szebbnél szebb, színesebbnél színesebb kiegészítőkkel, szárazvirágokkal, termésekkel, gyertyákkal, szalagokkal várjuk az alkotni vágyó diákokat. 
Minden évben nagy öröm számunkra, ha visszatérő koszorúkötőket látunk, de nagy lelkesedéssel, odaadással segítünk azoknak is, akik még sosem dolgoztak U-szögekkel vagy ragasztópisztollyal :) Kisebb varázslatnak számít, ha megmutathatjuk résztvevőinknek, hogyan kell segédeszköz nélkül, kézen megkötni egy duplamasnit. És ha ezt már legközelebb egymásnak tanítják a gyerekek, már meg is éltük a Karácsony csodájának egy apró szeletét. 
Nagyon köszönjük Kollégiumunk nevelőjének, Latinovitsné Hadrik Adrien tanárnőnek, hogy beavatta kis kezdőinket a koszorúkötés rejtelmeibe és szépségeibe!
Az iskolai nagy koszorú elkészítéséért idén is, mint minden évben, Majzik Edit kollégiumi munkaközösség-vezetőt illeti köszönet. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

IKSZ-elj idén is a Mikulásgyárban!

2021. november 25. csütörtök 09:21

Közösségi szolgálati lehetőség kínálkozik a Mikulásgyárban!

További részletek az alábbi mellékletben találhatók.

További infók...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva