Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Versenyek   »   Sport

3. hely a kerületi lány-focibajnokságon

2013. december 19. csütörtök 11:56

2013. december 13-án az iskola lány-focicsapata részt vett a kerületi bajnokságon. A csapat 9 főből állt: Bach Dorottya, Bohácsi Bettina, Budai Bettina, Kincs Bernadett, Pálfi Bianka, Petrányi Zsófia, Schenk Zsófia, Szabó Annamária és Török Anna. A meccsre két tanár kísért el minket: Simon Krisztina tanárnő és Vereb Dóra tanárnő. Sajnos edzőnk, Kertész Gábor tanár úr nem tudott személyesen velünk lenni és szurkolni nekünk, de a messzi Bajorországból "lélekben" támogatott minket. Négy csapat ellen küzdöttünk és végül a 3. helyet sikerült megszereznünk. A meccsek küzdelmesek, ellenfeleink erősek voltak. Természetesen nagyon jól éreztük magunkat, (egy-két bírói hibától, és a többi csapat agressziójától eltekintve). Reméljük jövőre újult erővel (több csapattaggal :D ) sikeresebben tudunk szerepelni. Hajrá DNG! smiley

Petrányi Zsófia, Budai Bettina, Pálfi Bianka 11.B

Fontana Gábor karate győzelme

2013. október 29. kedd 09:14

Szívből gratulálunk Fontana Gábor, 9.B osztályos tanulónknak, aki a hétvégi Kyokushin karatebajnokságon aranyérmet szerzett. Beszámolóját itt olvashatjátok. Gábornak további sok sikert és jó töltődést a szünetre!

Am Samstag am 26. Oktober war ich in Karcag. Unsere überregionale Meisterschaft wurde als ein internationaler Wettbewerb veranstaltet. Hier haben mehr als 300 Wettkämpfer teilgenommen. Ich war ebenfalls in der jugendlichen Kategorie in 60 kg. In dieser Gruppe haben noch 6 Wettkämpfer gestartet. Der erste Wettkampf war aufregend. Hier habe ich mit einem Kopfkick gewonnen. Beim zweiten Zusammenprall bin ich mit einem starken Gegner zusammengekommen. Es war lange sehr eng, aber ich habe in einer passenden Zeitsteuerung mit einem schönen Kopfkick dareingefunden. So bin ich zum Finale weitergekommen. Da war mein Feind ähnlich stark wie der vorige, aber ich habe diesen Wettkampf mit 2 Kopfkicks geschwind gewonnen. So habe ich nunmehr meinen 5. Meisterschafsttitel gewonnen. Wir freuen uns sehr darüber, dass ich wieder den ersten Platz in der Kyokushin Karate Meisterschaft belegt habe.

A DNG röplabdacsapatának legújabb sikerei :)

2013. október 22. kedd 17:47

Ezen az őszön két versenyen indultunk. Először szeptember 21-én egy parkröplabda bajnokságon, a margitszigeti Nagyréten, a IV. Európa Sport és Egészség Napja keretében. Ezt a játékot 8x8-as pályán, 2m 30 cm-es hálónál, füvön (!), teremszabályok szerint játsszák. Itt korhatári megkötés nem volt, a legerősebb ellenfeleink felnőttekből álltak, ráadásul nyílt rendszerben, vagyis profik is indulhattak. 12 csapat indult. A fiatalabbik csapatunk a mezőny második felében végzett, de az idősebbek úgy lettek 4.-ek, hogy csak két labdával (ponttal) maradtak le a dobogóról.
A második verseny szept 24-25-én volt a Kispesti Uszoda kertjében, a Fővárosi Középiskolás Strandröplabda Verseny. A vegyes 4-es kategóriában (2 fiú + 2 leány), 12 csapatból, nyílt rendszerben, ismét csak hajszálnyi különbséggel, a 4. helyet szereztük meg.
 
Gratulálok minden játékosomnak!
Szirmai József
edző

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Ismét győztünk a fáklyás váltófutáson!

2013. október 17. csütörtök 13:24

2013.október 16-án iskolánk 4.-szer vett részt az 56’-os forradalom emlékére megrendezett fáklyás váltófutáson. Csapatunk az első évben elért 2. helyezés után a következő három év első helyezésével kiharcolta, hogy végleg nálunk maradjon a vándorkupa.
Gratulálunk a csapatnak a sikerhez!
Csapatunk tagjai voltak:, Mekker Attila (11.B) - 3 győzelem, Barabás Richárd (11.A) - 3 győzelem, Nagy Balázs (9.B) - 1 győzelem, Nádas Bence (11.A) - 2 győzelem, Schuszter Antal (9.D) - 2 győzelem, Szabó Bálint (13.B) - 3 győzelem, Réthy Örs (12.A) - 1 győzelem

Perecz Laura: nemzetközi fitness-siker

2013. október 16. szerda 10:11

Perecz Laura, iskolánk 9.B osztályos tanulója 4. helyezést ért el élete első nemzetközi versenyén, a madridi "Arnold Classic Europe Bodybuilding és Fitness versenyen". Beszámolóját itt olvahatjátok. Kiemelkedő eredményéhez szívből gartulálunk! További sok sikert és kitartást!

In der letzten Woche habe ich am Arnold Classic Europe Bodybuilding und Fitness Weltwettbewerb mit meinem Sportverein teilgenommen. Der Wettbewerb war in Madrid und dauerte von 09.09. bis 14.09. Wir sind mit Flugzeug gefahren und wir haben in einem Hotel übernachtet. Ich bin in der weiblichen Fitness über 163 cm auf die Bühne getreten. Das Finale meiner Kategorie war am letzten Tag. Ich habe den 4. Platz belegt. Ich habe mich darüber sehr gefreut, weil das mein erster internationaler Wettbewerb war, außerdem habe ich gegen Erwachsene gekämpft. Zum Glück konnten wir uns nach dem Wettbewerb kurz Madrid anschauen. Die Stadt ist sehr schön. Ich bin froh, dass ich diese Reise erlebt habe und ich habe viele Erfahrungen gemacht. Ich warte shon auf die Weltmeisterschaft im Frühling. Sie wird in Barcelona stattfinden.

Perecz Laura, 9.B

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Csepeli futóverseny

2013. szeptember 30. hétfő 22:53

Szeptember 28-án 14 fővel részt vettünk a FUT A CSEPEL SPORTÁGVÁLASZTÓ ÉS CSALÁDI NAP rendezvényen a 3,3 km-es távon. Iskolánk legjobbja, Lébengúth Richárd 17. helyen ért célba.

DNG + világbajnoki ezüst

2013. szeptember 05. csütörtök 08:13

Nádas Bence, 11.A osztályos tanuló suli után és a szünetekben nem feltétlenül henyél: délutáni edzések, nyári edzőtáborok töltik ki szabadidejét. Eredményei igazolják a kemény munkát: Bence idén kijutott a kanadai ifjúsági kajak-kenu világbajnokságra! Beszámolóját, illetve a verseny eredményeit itt olvashatjátok. Bencének nagy-nagy gratuláció, csak így tovább, büszkék vagyunk rá!!!
 
 
Nagy álmom vált valóra, mikor kijutottam a kanadai ifjúsági Világbajnokságra. A világbajnoki válogatón Szegeden meg kellet mérkőznünk nagy ellenfelünkkel, az ifjúsági Európa-bajnok párossal. Végül szoros küzdelemben, de mi jöttünk ki győztesként. A válogató után egy 3 hetes felkészítő edzőtábor vette kezdetét, ahol sikerült még jobban összehangolódni. Az edzőtábor után július 28-án repültünk ki Kanadába, ahol már másnap le is mentünk a frissen elkészült pályára edzeni. A verseny hetén, kedden a kanadai magyarok elvittek minket a Niagara vízeséshez, ami lélegzetelállító volt. Ezt követően meghívtak minket vacsorázni a magyar házba. Másnap este kezdetét vette a világbajnoki megnyitó, ahol rájöttem, hogy tényleg világbajnoki induló vagyok. Pénteken kezdődött nekünk, sprintereknek a verseny. Az előfutamban nem voltak ott a nagy riválisaink az oroszok, ezért nagyjából magabiztosan nyertük meg a futamunkat. Szombaton próbáltunk ráhangolódni hajótársammal, Birkás Balázzsal a vasárnapi döntőre. Vasárnap hajnalban kellemetlen meglepetés ért minket, mert hajnali 2-kor tűzriadónk lett, viszont szerencsénkre tűz az nem volt, de nem tudtuk magunkat rendesen kipihenni. Reggel 10:09-kor volt a K2 férfi  200m A döntő. Sajnos rajt előtt volt egy kis hajóproblémánk, de még éppen időben orvosolni tudtuk és egy jó pályát tudtunk jönni. A verseny nagyon szoros volt, mert az oroszokkal fej-fej mellett mentünk, de az utolsó pár méteren pár centivel, 7 századmásodperccel (! :-( ) megelőztek minket. A futam után nem tudtam elhinni, hogy kikaptunk tőlük, mi úgy éreztük, hogy jobbak vagyunk náluk, de a dobogón állva felfogtam, hogy ez pályafutásom eddigi legjobb eredménye.
 

EB-arany + DNG

2013. szeptember 04. szerda 08:34

Bozsó Nóra Leila, iskolánk 11.B osztályos válogatott strandkézilabdázójának beszámolójában olvashattok arról, milyen szuper eredményeket mondhat magáénak, illetve ízelítőt kaphattok abból is, hogy milyen egy élsportoló élete a nyáron. Leilának szívből gratulálunk, kitartást és további sikereket kívánunk!!!
 
A tavalyi EB- győzelem után minimális pihenő után újra nekivágtam a szezonnak. Ez a szezon hosszabb és nehezebb volt, mint az eddigiek, ugyanis kevesebb lehetőséget kaptam, mint amennyire számítottam, illetve amennyi a fejlődésem érdekeit szolgálta volna, és ez – az amúgy is kevés önbizalmamat – rendesen megtépázta. Ráadásul a bajnokság végén „csak” az ezüst jutott nekünk, így teljes mértékben vesztesnek éreztem magam. Ugyanakkor kihívást is éreztem, hiszen a válogatottban azokkal a játékosokkal játszottam egy csapatban, akik a bajnokságban előttünk végeztek, ugyanis a válogatott a Szentendrére épül, ennek köszönhetően pikáns is lehetett volna a helyzet. Viszont minden végzet valaminek a kezdete is, és ez nem volt másként most sem.
 
A bajnokság végeztével újra kezdődött a strandkézilabda-szezon, ahol a Juinor válogatottnak újra tagja lehettem. Nagyon nehéz felkészülési időszak vette kezdetét, aminek szinte pihenő nélkül mentem neki. Itthon Dabast, Törökszentmiklóst és Salgótarjánt ismertük meg edzőtábor címszó alatt, míg külföldön Törökországban edzettünk a Dániai megmérettetés előtt. Naponta több edzést és megannyi megpróbáltatást kellett kibirnunk, ami közelebb vihetett a célunk eléréséhez. A tikkasztó hőség mellett a családunk hiányát és a pihenés nélküli életet kellett elviselnünk, ám az áldozatok, amiket hoztunk, idén is meghozta a gyümölcsét. Kiutazva Dániába teli erővel és győzni akarással, szinte biztos voltam benne, hogy idén sem fog minket senki legyőzni.
 
Tény, hogy az EB alatt sem volt sok időnk rehabilitálódni, hiszen a meccsek mellett edzéseken vettünk részt, de az érzés, mikor minden klappol és újra legyőzzük Európát feledhetettlen. Az első mindig a legszebb és a legjobb és ez most sincs másként. A tavalyi érem jobban tetszik nekem, szebb, nagyobb és jobb emlékek fűznek hozzá, de az idei is egy hosszú út végét jelenti nekem, ami az eredményt ismerve akár örömteli is lehet és az is volt. Ami még más volt ezen a nyáron, hogy a szüleim kint voltak Dániában és szurkoltak nekem. Ez plusz erőt adott. Sok helyen jártam a nyáron, bár nem nevezném nyaralásnak. Viszont ezek az eredmények és a teljesítményem nem lehetett volna ilyen, ha nem segítik az utamat. Köszönöm szépen a családomnak, hogy mindenben segítettek és mellettem voltak a legnehezebb időszakban is, köszönöm a tanáraimnak, hogy segítenek abban, hogy az iskola mellett tudjam űzni e remek sportot, és köszönöm az edzőimnek, hogy a fejlődésemet segítik és bíznak bennem és a teljesítményemben.

18. Coca Cola női futógála

2013. május 27. hétfő 10:11

Szombaton boldogan indultam el a Városligetbe, minden kedvező volt egy jó kis futáshoz. A nap sütött, de nem volt nagyon meleg, és a sok ember nagyon jó hangulatot teremtett a Coca Cola testébresztő futásához. Így kellemes kikapcsolódásnak éreztem, nem megerőltető testedzésnek. Szerintem mindenki, aki részt vett ezen az utcai futóversenyen, szívesen menne legközelebb is. Szerencsére minden félévben kétszer vannak hasonló rendezvények.
A következőről te se maradj le!
 

Villám Torna

2013. április 24. szerda 07:52

Első alkalommal került megrendezésre iskolánkban a labdarúgó szakosztály által szervezett „Villám Torna”.

Az idei tanévben már sor került egy Röplabdatornára, de a fiúk most először mérhették össze tudásukat több kerületi iskola tanulóival. Csapatunk küzdeni akarása meghozta az eredményt, a 4 iskola közül a dobogó 2. fokára állhattak fel. A verseny nagyon szoros volt, de végül a Budapest Külkereskedelmi Szakközépiskola győzött 2:1 arányban.

Dobogós lett még az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola 4. helyen végzett a Kossuth Lajos Gimnázium. Összességében egy jó hangulatú délutánt töltött el együtt a négy iskola csapata. Reméljük legközelebb ugyanitt, ugyanilyen keretek között találkozhatunk.

Labdarúgó csapat tagjai:
Vass Imre (9A), Bötzsey András (9B), Schuszter Antal (9D), Schuckert György (10A), Sós László Soma (10A), Mekker Attila (10B), Szekeres Mátyás (10B), Juhász Milán (12B), Katona Roland (13A), Répási Dávid (13A), Hegedűs Marcell (13B).

Spielmann Laura 13.A

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva