Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Versenyek   »   Sport

Simon Kristóf (9.A) európabajnoki ezüstérmes strandkézilabdában

2017. június 22. csütörtök 09:43

U17-es strandkézilabda válogatottunk ezüstéremmel tért haza a Zágrábban megrendezett Európa-bajnokságról. Nagy büszkeségünkre, iskolánk 9.A osztályos tanulója, Simon Kristóf is a csapat tagja volt!

Fantasztikus teljesítmény, hogy Kristóf az iskola mellett ilyen elismerésre méltó színvonalon sportol is! Szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk és jó pihenést a szünetre!

A képre kattintva indul a rövid interjú, melyben Kristóf is nyilatkozik...

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Végh Dorka karate aranyérme Madridban

2017. május 03. szerda 12:01

Végh Dorka 9.C osztályos tanuló (a kép bal szélén), a  Shitokai Hungary Karate Szövetség csapatának tagjaként részt vett a 2017.04.28-2017.04.30 között megrendezett V. OPEN INTERNATIONAL SHITO-RYU 2017 Madrid karateversenyen és fantasztikusan szerepelt...

A csapat tagjai Miheller András, Végh Dorka, Pintér Dániel, Hajdu Bence és Falusi Marcell. Gasparik Kitti és Hegedűs Nikolett ezúttal az edzői feladatokon túl "csapat kata" versenyszámban is indultak. A versenyen Japán, Belgium, Oroszország, Olaszország, Portugália, és Magyarország, valamint a spanyolországi autonóm tartományok Madrid, Valencia, Murcia, Canarias, Asturias, Coruña, Extremadura, Castilla-La Mancha, valamint a spanyol nemzeti válogatott versenyzői vettek részt. 

Végh Dorka sérülést és műtétet követően bravúros visszatérést produkált és magabiztosan győzte le spanyol és portugál ellenfeleit. A döntőben a többszörös európa- és világbajnok Ivan Leal Reglero tanítványát győzte le, ezzel első helyen végzett.

A Shitokai Hungary csapat összesen 2 arany és 1 ezüstéremmel tért haza Madridból.

Dorkának nagy szeretettel gratulálunk az aranyéremhez és további sikereket kívánunk!

 

DNG-s diák ezüstérme az országos Lövész Bajnokságon

2017. április 25. kedd 08:02

Iskolánk 9.NA osztályos tanulója, Vezér Zalán képviselte gimnáziumunkat Komáromban az április 21-én megrendezésre kerülő országos Lövész Bajnokságon. Az általános és középiskolások számára rendezett versenyen II. helyezést ért el a 20 lövéses légpuska versenyszámban. Kategóriájában minden megye és Budapest hat legjobb lövésze vehetett részt az országosan. A Pesterzsébeti Lövészegyletben lövő Zalán, eddigi legjobb eredményét érte el ebben a sportágban.

Felkészítő edzője: Czanik László

Zalánnak nagy szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 

Kerületi röplabda bajnokság a DNG-ben 2017. Miénk a bronz!

2017. április 03. hétfő 08:57

Ez év tavaszán, március 9-én és 10-én ismét iskolánk rendezte a kerületi röplabda bajnokságot.
A versenyen vegyes csapatokkal (3 fiú-3 lány) neveztek az iskolák. A versenyen hat csapat indult, iskolánk egy csapattal nevezett. Az első játéknapon, hullámzó játékkal, de végül is minden meccsünket megnyerve csoportelsők lettünk. A második napon az elődöntőben, sziporkázó játékkal a csapat már 23-17-re vezetett, játékosaink szárnyaltak. Végül mégis "sikerült" 25-23-ra veszítenünk. A bronzmérkőzést magabiztos játékkal nyertük, így bronzérmesek lettünk.
 
 
A csapat tagjai voltak:
 
Gálóczy Balázs 10.AC
Hetyei Réka 10.AC
Matyóka Anna 10.AC
Mihályi Amanda  10.BD
Ördög Luca 10.BD
Péterfi Barbara 10.BD
Balogh Bernadett 10.BD
Gogolák Adél 10.AC
Báró Brigitta 11.BD

Nagyon gratulálok a csapatomnak!!!

Szirmai József (edző)
 
 

Kosárlabda: ismét bajnok a DNG

2017. február 17. péntek 08:27

Megállíthatatlanak vagyunk. Az idei évben is a DNG a bajnok, a szakközépiskolák kerületi kosárlabda bajnokságában. 100%-os teljesítménnyel, minden ellenfelünket legyőzve, nagyon intelligens, és kiemelkedően sportszerű játékkal.
Külön köszönjük Muntean Krisztián végzős tanulónk részvételét, aki a 2016-os évben is tagja volt, az iskolánk történetében először, a dobogó legfelső fokán végző csapatnak, és idén is nagymértékben járult hozzá a csapat sikeréhez. Krisz! Sok sikert kívánunk neked, az érettségin!
A csapat tagjai: Strauss Lili, Levente Zsófia, Hetyei Réka, Berke Katalin, Kiss Bogi, Kiss Máté, Takács Dániel, Muntean Krisztián, Fakan Péter, Faragó Zsombor, Szük Zsombor, Dorogsághy Levente, Sélley Szabolcs.
Nagyon büszkék vagyunk Rátok, és drukkolunk, hogy jövőre is folytatódjon a sikersorozat!
Sáry József testnevelő tanár
 

Ötödik alkalommal is elnyertük a vándorkupát a kerületi fáklyás váltófutáson!

2016. október 25. kedd 11:40

A DNG váltócsapata immáron 7. alkalommal vett részt az 1956-os forradalom tiszteletére rendezett fáklyás váltófutáson, melyen Pesterzsébet számos általános és középiskolája vesz részt évről évre. Idén iskolánk váltócsapata 5. alkalommal nyerte el a vándorserleget.

A szokásos ünnepség után felszálltunk a buszokra és mindenki elment a saját szakaszának a kezdetéig. A 7 fős váltó 5. tagjaként (mint eddig mindig) az élen vettem át a fáklyát, azonban szorosan mögöttünk érkeztek a többiek is. A szakaszom felénél már csak egy ellenfelem akadt: A rendőrautó. A rend éber őrei nem mindig figyeltek eléggé hogy milyen közel vagyok hozzájuk, de a legjobban akkor lepődtek meg mikor megelőztem őket. Ezt követően miután átadtam a fáklyát elindultam a cél felé, ahol annyit mondtak, hogy hatalmas előnnyel nyertünk. A befutóemberünknek nem is kellett már komolyan futnia, akkora előnyt dolgozott ki a csapat addigra. Szeretném megköszönni Bordás Mihály tanár úrnak, hogy mind az 5 DNG-s évemben részt vehettem a versenyen, melyből négyszer győzelemmel zártunk.

A váltó tagjai: Zsolnai Gergő, Brecsok Bálint, Lébenguth Richárd, Nagy Márk, Nagy Balázs, Galambos Levente és (a beszámoló írója) Schuszter Antal.

Szeretettel gratulálunk a csapatnak, nagyon büszkék vagyunk!

 

A leány röplabda csapat újabb érme!

2016. október 19. szerda 13:11

Október 15-én, szombaton a lányok részt vettek az immáron hagyományosnak mondható Szent László Lány Röplabda Kupán, Kőbányán a Szent László Gimnáziumban.
A versenyre hat csapat nevezett, amelyeket a szervezők két csoportba sorsoltak. A csoport körmérkőzéseket követően keresztjáték következett. Csapatunk a bronzéremért küzdhetett végül, amelyet magabiztos játékkal el is hozott!
A csapat tagjai voltak:
Gogolák Adél (csk.) (11.AC)
Balogh Betti (11.AC)
Báró Brigi (11.AC)
Matyóka Panni (11.AC)
Hetyei Réka (11.AC)
Mihályi Amanda (11.AC)
Ördög Luca (11.AC)

GRATULÁLOK LÁNYOK!!!
Szirrmai József, edző

 

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Hopp Márton nyári nyerőszezonja evezésben!

2016. október 05. szerda 12:06

Hopp Márton 11.AC osztályos tanulónk idén nyáron komoly eredményeket ért el evezésben, amire igazán büszkék lehetünk.

Az első nyári versenyén, ami a július 7-10-e között megrendezett Ifjúsági Európa Bajnokság volt Trakaiban, Litvániában, az ifjúsági nyolcasok közözz ért el társaival 7. helyezést. Az ezután megrendezett Országos Bajnokságon július 21-24.-én a férfi ifjúsági kormányos nélküli kettesben 1. helyezést, férfi ifjúsági kormányos négyesben szintén 1. helyezést, férfi ifjúsági négypár kategóriában ismét 1. helyezést, férfi ifjúsági nyolcas kategóriában pedig 3., ezen felül felnőtt nyolcasban 4. helyezést ért el. De ezzel még közel sem volt vége a nyárnak mivel jött a Coupe de la Jeunesse július 30-31.-én, Poznanban (Lengyelország), ami a világ egyik legrangosabb ifjúsági versenye a Világbajnokság után. A kétnapos versenyen, a döntőket mind a két nap megrendezik. Az első nap 3. helyen végzett és második nap az érem még csillogóbb lett a gyönyörű 2. hellyel.

Marci, szeretettel gratulálunk, továbbra is ilyen szép eredményeket és sikeres tanévet kívánunk! 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DNG-s országos bajnok evezőspáros

2016. október 02. vasárnap 18:58

Iskolánk diákjai, Weller Botond és László Péter, a 2016.09.24 - 2016.09.25-én rendezett evezős országos diákolimpián párosban magabiztosan döntőbe jutottak, majd azt hatalmas előnnyel megnyerve, iskolánkat képviselve országos bajnokok lettek.

Nagyon büszkék vagyunk Rátok! További kiemelkedő sport és tanulmányi sikereket kívánunk nektek, valamint edzőiteknek is gratulálunk!

Sáry József testnevelő tanár

 

Ahol a röpis lányok elindulnak...: Aranyérem a Szent László Leány Röplabda Kupán

2016. június 07. kedd 12:55

Május 28-án a DNG leány röplabda csapata részt vett egy meghívásos tornán a Szent László Gimnáziumban.

A tornán öt csapat indult. A versenykiírás szerint minden csapat két szettet játszott az ellenfelekkel körmérkőzéses rendszerben. A tornán az a csapat diadalmaskodott, amely a legtöbb szettet nyerte. Szett-egyenlőség esetén a kevesebb pontot vesztő csapat végzett volna az első helyen. Nem kellett számolgatni a kis pontokat: A Lányok 100%-os teljesítménnyel, kitűnő játékkal nyerték az aranyérmet!

A csapat tagjai:

Báró Brigitta 10.BD
Matyóka Anna 9.C
Mihályi Amanda  9.B
Péterfi Barbara 9.A
Hetyei  Réka  9.A
Balogh Betti 10.AC
Gogolák Adél 10.AC
Ördög Luca 9.D
 
 
GRATULÁLUNK LÁNYOK!!

Szirmai József (edző)

 
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva