Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / Szóbeli felvételi + német írásbeli 2024. március

Szóbeli felvételi + német írásbeli 2024. március

2024. március 01. péntek 13:16

Iskolánk 2024-ban is három napra bontva (2024. március 6-7-8.) szervezi meg a szóbeli és a NÉMET írásbeli felvételi vizsgát minden iskolánkba jelentkező diák számára.
A vizsgázók beosztása néhány sorral lejjebb érhető el.
Kérjük, akik már korábban tudnak róla, hogy valamelyik vizsganap nem jó számukra, azok előre jelezzék, hogy ezt lehetőség szerint figyelembe vehessük.
Legkésőbb március 5-én, kedden 16 óráig fogadja a titkárság(+36-1/283-0222) telefonos megkeresésüket a beosztással kapcsolatban. Amennyiben technikailag lehetséges, próbálunk megoldást találni.
Az, hogy melyik tanuló, melyik napon írja az írásbelit és szóbelizik, az alábbi linkekre kattintva tekinthető meg: 
 
Március 6-i FELVÉTELI BEOSZTÁS
Március 7-i FELVÉTELI BEOSZTÁS
Március 8-i FELVÉTELI BEOSZTÁS
 
(A Ctrl + f billentyűk egyszerre történő lenyomásával és a tanuló oktatási azonosítójának/jeligéjének fehér mezőbe történő begépelésével rá lehet keresni adott tanulóra.)
 
A vizsgázókat elkísérő szülőket arra kérjük, hogy a vizsga nyugalmának biztosítása érdekében ne kísérjék el gyermeküket a vizsgatermekhez, hanem az iskolaudvar padjain vagy az aulában várakozzanak.
 
A felvételi vizsgáról külön értesítést nem küldünk!
A csak kezdő németes, 0001-es tagozatra jelentkezők magyarból tesznek szóbeli vizsgát. Ők német nyelvből nem tesznek sem írásbeli, sem szóbeli vizsgát.
A csak a haladó németes, 0002-es tagozatkódra jelentkezők németből tesznek írásbeli és szóbeli vizsgát, a táblázatnak megfelelően, ugyanazon a napon.
A mindkét tagozatkódra jelentkezőknek mindkét tárgyból szóbeli vizsgát kell tennie, valamint meg kell írniuk a német írásbelit.
 
A felvételi vizsga követelményei:
Német írásbeli és szóbeli felvételi vizsgán: a nyelvoktató kisebbségi oktatás kerettanterve 7. évfolyamának tanév végi követelményei. Magyar nyelv szóbeli felvételi vizsgán: az alapfokú nevelés-oktatás tanterve 7. évfolyamának tanévvégi követelményei.
 
A felvételi vizsga jellege, menete:
A szóbeli felvételi elbeszélgetés célja a nyelvi készségek, képességek felmérése képek, szövegek felhasználásával. Kötetlen beszélgetés keretében mérjük a tanulók Nemzeti Alaptantervvel összefüggő egyéb kompetenciáit; tájékozottságát, gondolkodási képességeit, műveltségét, kifejezőkészségét.
A kizárólag 0001-es (kezdő német) tagozatra jelentkező diákokat német nyelvből értelemszerűen nem kérdezzük.
 
Információk a német írásbeli vizsga menetével kapcsolatban
Kérjük a diákokat, hogy a vizsga előtt fél órával érkezzenek meg a számukra kijelölt tanterembe. A terembeosztást az intézmény bejáratánál és az iskola weboldalán (oktatási azonosítóval/jeligével) tesszük közzé.
Valamennyi vizsgázó hozzon magával a személyazonosságát igazoló fényképes okmányt (személyi igazolvány, útlevél vagy diákigazolvány), amit a vizsgateremben a felügyelő tanároknak be kell mutatnia.
 
Az írásbeli vizsga menete (mindenki azon a napon jöjjön, ahová be van osztva!)
Március 6. (szerda)
Március 7. (csütörtök)
Március 8. (péntek)
12:15 – 13:00
Német nyelv írásbeli vizsga
12:15 – 13:00
Német nyelv írásbeli vizsga
10:00 – 10:45
Német nyelv írásbeli vizsga
 
Információk a szóbeli vizsgával kapcsolatban
A 0002-es tagozatkódra (haladó német) jelentkező vizsgázók az írásbeli vizsga előtt vagy után, a közzétett beosztásnak megfelelően szóbeli vizsgát is tesznek.
Kérjük a szóbeliző diákokat, hogy a számukra kijelölt szóbeli vizsgaidőpont előtt fél órával érkezzenek meg a számukra kijelölt tanteremhez. A terembeosztást az intézmény bejáratánál és az iskola weboldalán (oktatási azonosítóval/jeligével) tesszük közzé.
Valamennyi vizsgázó hozzon magával a személyazonosságát igazoló fényképes okmányt (személyi igazolvány, útlevél vagy diákigazolvány), amit a vizsgateremben a felügyelő tanároknak be kell mutatnia.
 
Mit hozz még magaddal?
Kérjük, hogy a tanulók a felvételi vizsgára FELTÉTLENÜL hozzanak magukkal íróeszközt (toll), valamint matematika, magyar és német füzetüket, esetleg okleveleiket, kitüntetéseiket, érmeiket.
 
Nemzetiségi nyilatkozat
Aki a nemzetiségi hovatartozásáról és a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről nyilatkozni szeretne, az alábbi formanyomtatványon teheti meg:
A nyomtatvány letölthető itt…
A kitöltött nyomtatványt a felvételi napján a Titkárságon vagy a Portán lehet leadni.
 
A kijavított dolgozatok megtekintéséről:
A német írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekintheti, arról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot készíthet, és az értékelésre észrevételt tehet.
A kijavított dolgozatok megtekinthetők 2024. március 11. hétfő 8:00 – 16:00 az iskola könyvtárában.
A dolgozatok javítására vonatkozó esetleges észrevételeket írásban, az iskola titkárságán, legkésőbb 2024. március 12-én, kedden délután 16 óráig fogadjuk.
 
Ideiglenes felvételi rangsor
A jelentkezők felvételi jegyzékét (a tanulók rangsorát) iskolánk honlapján 2024. március 22-én tesszük közzé. A listán - a jogszabálynak megfelelően - nem a tanulók neve fog szerepelni, hanem oktatási azonosítójuk, vagy (amennyiben adtak meg ilyet) az általuk kitalált jelige.
(Ez a lista nem a véglegesen felvettek névsora, hanem csak egy ideiglenes rangsor, mely még attól függően módosul, hogy melyik tanuló hogyan rangsorolta a felvételi jelentkezése során az iskolákat.)
 
Mindenkinek jó felkészülést, eredményes vizsgát kívánunk!

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva