Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Versenyek   »   Sport

Simon Kristóf (11.AC) strandkézilabdázónk a 3. Nyári Ifjúsági Olimpián!

2018. október 25. csütörtök 16:03

Az alábbiakban Simon Kristóf, 11.AC osztályos tanulónk beszámolója olvasható, aki sok világversenyen volt már, de immár ifjúsági strandkézilabda-olimpikonként osztja meg velünk élményeit. Érdemes elolvasni!

3. Nyári Ifjúsági Olimpia: Buenos Aires-i pillanatok

Amikor valaki gyermekkorában elkezd sportolni és álmodozik a jövőről, minél nagyobb eseményre szeretne eljutni, először még csak egy verseny vagy egy mérkőzés, aztán országos, esetleg Európa vagy Világbajnokság jelenik meg a vágyálmai között. Aztán, ha nagyon szabadjára engedi a fantáziáját, akkor egy Olimpiára képzeli magát címeres mezben. Én is így voltam ezzel, de annyira távolinak, messzinek tűnt ez, amikor elkezdtem a kézilabdát...
És ha ugrunk jó 10 évet az időben, akkor ott állok 78 társammal együtt az eskütételnél, ahol olimpiai bajnokok után mondtuk az eskü szövegét, tagja vagyok annak a csapatnak, aki Magyarországot képviselheti Argentínában, a 3. Nyári Ifjúsági Olimpián. Aztán nagyon felgyorsult minden, október 2-án közös indulás a reptérre, majd közel egy napos utazást követően várt egy nagyon más világ, és nem csak azért, mert átlépve az Egyenlítőt az őszből, az egyre melegebb tavaszba érkeztünk. Hihetetlen nyüzsgés vett körül minket, a faluban a helyünk elfoglalása, az egyre sűrűbben érkező sokszínű csapatok látványa, majd edzések, készülődés a versenyekre - miközben folyamatosan éreztük a felénk irányuló szeretetet. Még így visszagondolva is hihetetlen, hogy ott voltam és mindezt átélhettem... Jött a megnyitó, amihez hasonló még nem volt olimpiák történetében, nem egy stadionban tartották, hanem a város egyik fő nevezetességét az Obeliszket és a körülötte lévő teret használták helyszínnek.
Aztán elkezdődtek a versenyek, a magyar csapat parádés kezdése, mind-mind csak növelte az elszántságot bennünk is. A strandkézilabda ezen az Olimpián mutatkozott be, de a visszajelzések és a bejutásért kígyózó sorok látványa alapján nagyon úgy tűnik, mi is tettünk azért, hogy a 2024-ben Párizsban a strandkézilabda már hivatalos versenyszám lehessen. A csoportkör öt-öt mérkőzését a lányok és mi is hibátlanul teljesítettük, ami csak növelte az otthoni érdeklődést felénk is. Végül mindkét csapatunknak a házigazda argentinok lettek a mumusai, mi egy olimpiai ötödik hellyel, a lányok egy bronzéremmel a tarsolyukban jöttünk haza. Némi hiányérzet is van bennünk, mert talán még nagyobb eredmény, akár egy érem is elérhető közelségben volt, miután a csoportkört hibátlan mérleggel zártuk... De így is azt hiszem, hogy nagyon sok más nemzet csapatai örömmel cserélnének velünk. Időközben tovább szárnyalt a magyar csapat, és végül minden idők legjobb ifjúsági olimpiai szereplésével, az éremtáblázat negyedik helyén zártuk a versenysorozatot, az orosz, a kínai és a japán csapat mögött, ami önmagáért beszél.
Bármelyikünket is kérdezték Argentínában vagy már itthon, mindenki egyöntetűen azt érezte, hogy az ott töltött napok alatt igazi családdá lett az egész magyar delegáció. Együtt éltük meg a semmihez nem hasonlítható pillanatokat. Szerencsés vagyok, ugyanis számtalan barátsággal gazdagodtam a kint töltött idő során. Kicsit biztos, hogy mindenki vágyott arra, hogy itthon legyen a szerettei között, de ha tehetném, már indulnék is vissza, az olimpiai hangulatba, a pörgésbe, a versenyzésbe és mindenbe, ami ezzel az eseménnyel járt.
Mindenkinek köszönöm, aki támogatott: szüleimnek, rokonoknak, barátoknak, sportvezetőknek és az iskolámnak külön is, hogy lehetőséget biztosítottak ahhoz, hogy ezt a csodát átélhessem.
Simon Kristóf

Kristóf, nagyon-nagy szeretettel és büszkeséggel gratulálunk! További sikeres folytatást kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Bende Bianka (10.A) aranyérmet szerzett a kajak-kenu diákolimpián!

2018. október 05. péntek 12:12

2018. szeptember 29-én országos diákolimpiát és keretfeltöltőt rendeztek a kölyök, serdülő és ifjúsági kajak-kenusoknak Fadd- Domborin. Iskolánkat a 11.A osztályos Bende Bianka képviselte, aki első helyezést ért el az U18as ifjúsági korosztályban K1 500 méteren!

"Az időjárási viszontagságok ellenére is ki tudtam hozni magamból a maximumot. Így az őszi és téli alapozásnak még nagyobb motivációval es erőbedobással kezdhetek neki. Nagyon örülök, hogy az idei versenyszezont egy aranyéremmel a nyakamban sikerült lezárnom és emellett öregbíthettem iskolám hírnevét."  Bende Bianka (11.A)

Biankának nagy-nagy gratuláció a fantasztikus eredményhez! Kitartást és sok sikert a folytatáshoz!

 

DNG ezüst a kerületi labdarúgó tornán 2018

2018. október 02. kedd 09:54

Iskolánk labdarúgó csapata részt vett a kerületi középiskolák számára megrendezett műfüves futball tornán. Csapatunk a csoportmérkőzések és az elődöntő megnyerése után hősiesen küzdött az első helyért. Az első félidei gólunkat követően csapatunk nem tudta megtartani a vezetést, így 2:1-es vereséget szenvedtünk a döntőben.

Köszönjük Bordás Mihály testnevelő tanárunknak az irányítást és gratulálok minden játékos teljesitményéhez. Szép volt fiúk!

Scherer Patrik

Csoportmérkőzések: 
DNG - Sissy 6:2
DNG - Eötvös 2:1
DNG - Varga 1:0 (Elődöntő)
DNG - Kül. ker. 1:2 (Döntő)
A csapat tagjai: 
Lukács Ádám 9.NA
Labundy Márk 9.NA
Teszler Bendegúz 9.NB
Dolla Jakab 9.A
Patyi Máté 9.A
Geiger Norbert 9.A
Tóth Levente 9.A
Payer Péter 9.A
Fekete István 9.A
Geiger Domonkos 9.B
Rácz Dávid 9.B
Zsolnay Gergõ 12.AC
Brecsok Bálint 12.AC
Scherer Patrik 12.AC
Takács Dániel 12.BD
Schuszter András 12.BD
 

 

Kiváló szereplés a Fővárosi Középiskolás Strandröplabda Tornán

2018. szeptember 24. hétfő 13:45

2018. szeptember 19-én és 20-án hagyományosan elindult az iskola röplabda-válogatottja a fenti versenyen. Három kategóriában neveztünk, vegyes négyes kategóriában két csapattal, vegyes párosban és tanár-diák párosban egy-egy egységgel. Mindkét vegyes csapatunk, a tizennégy induló közül, a csoportmeccsek során, bejutott a legjobb 8 csapat közé, az egyenes kieséses szakaszba. Sajnos a sorsolás szeszélyének köszönhetően a negyeddöntőben egymás ellen kellett játszaniuk. Végül is egyaránt kitűnő játékot produkálva a DNG I negyedik, a DNG II hetedik helyezést ért el az igen erős mezőnyben!
 
A csapatok tagjai voltak:
 
 
DNG I
Kuti Ágnes  9.NB
Erdei Loretta 11.AC
Mihályi Amanda 12.BD
Hetyei Réka 12.AC 
Gálóczy Balázs 12.AC
DNG II
Teszler Vendel Bendegúz 9.NB 
Erhardt Lilla 9.NB 
Soltész Nikol 9.NA
Tóth Viktória 11.BD
Reisch Petra 12.AC
 
Ezután következtek a párosok, egészen csodás eredményeket produkálva!
A tanár- diák párosunk - Jakus Enikő tanárnő és Gálóczy Balázs személyében - a hat induló között ezüstérmes lett. Majd jött az ismétlés: a vegyes páros- Erdei Loretta és Gálóczy Balázs- a tizennégy páros között- szintén az ezüstérmet szerezte meg. Emlékeztetőül megjegyzem, hogy strandröplada versenyen 2011 óta nem volt érmes helyezésünk!

Óriási gratula ennek az egészen kiváló szellemű csapatnak, külön kiemelve a 9.N-es diákokat, tavasszal folytatjuk!

Jakus Enikő és Szirmai József (edzők)

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Simon Kristóf U18-as strandkézilabda-válogatott beszámolója a 2018-as EB-ről

2018. augusztus 24. péntek 06:58

Vannak, akik nemcsak év közben, hanem a nyáron is teljes gőzzel vetik bele magukat kedvenc hobbijuk vagy álompályájuk feladataiba. Így van ezzel évről-évre Simon Kristóf (11.AC) is, aki idén nyáron ismét az U18-as strandkézilabda válogatott tagja volt. A következőkben a montenegrói Európa Bajnokságon szerzett tapasztalatairól számol be.

Idén Montenegróban, Ulcinjban rendezték az u18-as korosztály strandkézilabda Európa Bajnokságát. Hazánk válogatottjának tagjaként már márciusban elkezdtük a felkészülést egy hollandiai tornával. A világverseny viszont sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Egy tökéletes kezdés után, 3/3 meccset nyertünk a csoportban, így csoportelsőként végezve vághattunk neki a negyeddöntőnek, ahol a lengyelek vártak ránk. A két szett lepergése után 1:1 (15:13-14:16) volt az állás, így a strandkézilabda szabályai szerint következhetett a szétlövés. Sajnos itt a lengyelek bizonyultak szerencsésebbnek, így ők jutottak a négy közé, megvertek minket. Egy csalódott válogatott az alsóházban kényszerült folytatni a szereplését. Ott az olaszokkal találkoztunk, majd a portugálokkal és felemás mérleggel, 1 győzelemmel, 1 vereséggel, a 7. helyen zárva utazhattunk haza családjainkhoz, barátainkhoz. Mivel véleményem szerint ebben a csapatban benne volt a sokkal jobb eredmény, így még jobban örülünk a 3. (Buenos Airesben megrendezett) Ifjúsági Olimpiára szerzett kvótánknak, ez egy tökéletes lehetőség lesz arra, hogy jobban koncentrálva, egy jobb eredményt érhessünk el.

Gratulálunk Kristóf! Ez is fantasztikus dolog!  Kitartást a folytatáshoz!

 

DNG Strandröplabda sikerek 2018

2018. június 06. szerda 09:24

Május 29-én és 30-án részt vettünk a Fővárosi Utánpótlás Strandröplabda Tornán. Fontos tudni, hogy a kiírással ellentétben itt akár NB-és minősítésű játékosok is pályára léphettek.
Három kategóriában indultunk a versenyen. Vegyes négyes kategóriában két csapattal.
 
Az I-es csapatunk tagjai voltak:
Erdei Loretta 10.AC
Hetyei Réka 11.AC
Matyóka Panni 11.AC
Gálóczy Balázs 11.AC
 
A II-es csapatunkat alkották:
Kimmel Martin 12.BD
Tóth Viki 10.BD
Mihályi Amanda 11.BD
Ördög Luca 11:BD
 

       

Ebben a kategóriában 18 csapat indult. Az I-es csapatunk ért el jobb eredményt. Kiváló játékkal budapesti 6. helyezettek lettek. Vegyes- párosunkat Matyóka Panni és Gálóczy Balázs alkotta. 17 páros nevezett, diákjaink, jó teljesítménnyel az 5. helyen végeztek. Először indultunk tanár- diák kategóriában, Jakus Enikő tanár nő és Gálóczy Balázs részvételével. Az induló 7 csapat közül, élvezetes játékkal, szoros pont arányok mellett az 5. helyezést érték el. Gratulálunk Nekik!

Szeptemberben Veletek ugyanitt!
Gratulálunk! Hajrá DNG!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Röplabda-ünnep a DNG-ben 2018

2018. május 17. csütörtök 08:13

Biztosan emlékeztek még, április második felében rendeztük a Sulikupa  versenyek keretében az osztályok közötti röplabda mérkőzéseket.
Simon és Krausz tanárnő engem kért meg, hogy segítsek lebonyolítani a meccseket. Annak rendje és módja szerint a megbeszélt csütörtök délutánján meg is jelentem a tornateremben és azt hittem rosszul látok. A teremben legalább száz ember volt, játékosok, szurkolók. (Csak úgy megjegyzésképpen: iskolánk teljes tanulói létszáma alig több mint háromszáz.)
A tornára 8 csapat nevezett (7 osztály)… iskolánkat 10 osztály alkotja! Próbáltunk olyan lebonyolítási rendszert kialakítani, hogy a végzősök is végig tudják még játszani a versenyt, ezért két csoportot képeztünk, a csoportokon belül 1 játszmás körmérkőzéseket fújtunk. Végül a csoportmásodikok a 3-4 helyért, a csoport elsők az 1-2 helyezésért játszottak. A lelkesedés, a szurkolás, a hangulat várakozáson felüli, kiváló volt. A játék színvonala nem egyszer diákolimpiákon megszokott szintű volt!
Végtelenül örültünk a kollégáimmal! Elértük, amit terveztünk. Lehetőleg minél több diák szeresse meg ezt a játékot és sajátítsa el ennek a nagyon nehéz sportnak az alapjait legalább olyan szinten, hogy már a játékos és társai számára is élvezhető legyen egy mérkőzés. 
Mert igen: a röplabda a teremben is űzhető sportok közül az egyik legnehezebb. Egyszerre technikai, erő, de leginkább ész-játék. Gondold meg! Először is: itt nem ütöd, rúgod, gurítod vagy dobod a labdát- ezek a természetes mozgásunk alap elemei- hanem minden alap érintés - kosár, alkar- mesterségesen kialakított mozgás, ráadásul igen szigorú érintési szabályok mellett. Hogy erő, gyorsaság kell hozzá, az nem kérdés. De talán a legnehezebb lépés a röplabda megtanulása során, hogy az alap gyakorlatok révén elsajátított elemeket át tudd vinni a játékba, amikor látszólag kiszámíthatatlan szituációkba kerülsz. Előre tudnod kell, mit akarsz tenni a labdával, amikor még távol van tőled. Ha csak akkor döntesz, amikor már az orrod előtt van, vége a játéknak.
Kiváló, színvonalas mérkőzéseket, a RÖPLABDA IGAZI ÜNNEPÉT élvezhettük, köszönhetően a sok éves munkának. Látszott, hogy milyen sokan tanulják nálunk ezt a játékot és mennyit számít, ha valaki akár csak 5-6 edzésen megfordult már nálunk. Látszik, hogy tudja mit akar, miről szól a játék.
És hát a hagyományok…Csodajó arra gondolni, hogy Simon Krisztina tanárnő, még tagja volt annak a csapatunknak amelyik majdnem minden szombaton diákolimpián képviselte a DNG-ét. most pedig már a jelenlegi diákjainknak oktathatja ezt a csodás sportot. Az a csapat akkor budapesti ötödik lett. Sikereinknek köszönhetően ma már edzéseket a Magyar Röplabda Szövetség, hivatalos GÁLA labdáival végezhetjük.
A torna végén még vezettem két barátságos szettet a 12.BD és a 11.AC csapatának, hogy teljes legyen az ünnep. Az már csak hab a tortán, hogy májusban több edzést is fogunk vezetni Jakus Enikő tanárnővel a Kispesti Uszoda kertjében, készítjük a csapatot a Budapesti Középiskolás Strandröplabda Versenyre. smiley

Gratulálok az iskolának, minden testnevelő és edző kollégámnak és a szuper diákjainknak!

Tisztelettel: Szirmai József, röplabdaedző

HAJRÁ DNG!

 

Kerületi röplabda bajnokság a DNG-ben 2018

2018. március 28. szerda 06:12

Hagyományainkhoz híven ebben az évben is iskolánk rendezte a XX. kerületi középiskolák közötti röplabda bajnokságot. Erre a múlt héten, március 22-én és 23-án került sor.
A versenyen 11 csapat indult, leány illetve vegyes kategóriákban. Iskolánk két csapattal nevezett a vegyes csapatok között. Iskolánk felső éves együttese bronzérmes lett!
 
A csapatok tagjai voltak:
Mikus Kira 9.A
Komlódi Anna 9.A
Kmetz Enikő 9.B
Erdei Loretta 10.AC
Fonyódi Fanni 10.AC
Hopka Noémi 10.AC
Tóth Viktória 10.BD
Hetyei Réka 11.AC
Reich Petra 11.AC
Gálóczy Balázs 11.AC
Matyóka Anna 11.AC
Brecsok Bálint 11.AC
Mihályi Amanda 11.BD
Ördög Luca 11.BD
Gogolák Adél 12.AC
Balog Bernadett 12.AC
Báró Brigitta 12.BD
Agócs Norbert 12.BD
Kimmel Martin 12.BD
 
Jakus Enikő és Szirmai József (edzők)

Ilyen leütéssekkel örvendeztettük meg az ellenfeleket... Kattints a fenti videóra!

 
GRATULÁLUNK!
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Vezér Zalán országos sikere sportlövészetben

2017. december 04. hétfő 22:25

A 2017. november 18-án megrendezett Országos Sportlövő Diákolimpia döntőjén III. helyett sikerült megszereznie a középiskolások versenyszámában Vezér Zalán, 9.A. osztályos tanulónknak. Iskolánk színeiben indulva ez volt az egyik legkiemelkedőbb eredménye, nyíltirányzékú légpuskával. A verseny nagyon szoros volt, Zalán csupán egy körrel maradt le az első helyről.
Két héttel később a KSI által szervezett postaverseny országos döntőn az előbb említett kategóriában bajnoki címet szerzett, így egyesülete (Pestszenterzsébeti Polgári Lövészegylet) sok év után ismét megvédte bajnoki címét.

Kedves Zalán, nagy szeretettel gratulálunk! További sikereket kívánunk!

 

Újabb győzelem az 56-os Fáklyás váltófutáson (2017)

2017. november 08. szerda 11:30

 
2017.10.16-án az 56-os Forradalom emlékére kiírt fáklyás futóversenyen iskolánk csapata idén hatodik alkalommal lett első, így a vándorkupa véglegesen is a miénk lett, ami még egy siker iskolánk történetében. Az egyik futó (Váradi Kevin) 10 méteres hátrányból kezdte a futását, de nem adta fel, olyannyira nem, hogy ellenfelét 15 méteres előnnyel győzte le. Ezzel a lenyűgöző teljesítménnyel lett miénk a kupa, mely most az iskolánk vitrinjét díszíti az étkező mellett.(Agócs Péter Gábor)
 
 
A versenyen részt vettek:
1. Feigl Áron 10.AC
2. Lébenguth Richárd 12.BD
3. Brecsok Bálint 11.AC
4. Váradi Kevin 9.NA
5. Schuszter András 11.BD
6. László Péter 10.AC
7. Nagy Márk 12.AC
Cserék:
1. Agócs Péter Gábor 9.NA
2. Patyi Máté 9.NA
 
 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva