Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Összes hír 2020.12.06. óta

Miért a DNG? Beszéljenek a számok!

2023. október 13. péntek 14:20

A képre kattintva megtekinthető a DNG Kompetenciamérések eredménye 2023-ig

A képre kattintva megtekinthetők a DNG 2023-as érettségi főbb tantárgyainak eredményei 

    

A képekre kattintva megtekinthetők a 2023-ban végzett diákjaink főbb továbbtanulási irányai

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Angol középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Magyar nyelv és irodalom középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Matematika középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Német nemzetiségi nyelv és irodalom középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

A képre kattintva megtekinthetők a DNG Történelem középszintű érettségi eredményei 2012-2023 között 

 

 

 

 

DNG-Schülerinnen und Schüler im "Unser Bildschirm"

2023. október 12. csütörtök 15:18

In der Sendung vom 10. Oktober 2023 der Fernsehsendung "Unser Bildschirm" ist unsere Schule vielfach vertreten. Lili Hoffmann (11.B) äußert sich anlässlich der Einsiedlungskonferenz in Wudersch (ab 14:38), Anna Kindlinger (12.B) und Levente Nagy-Mélykuti (11.A) als "Brautpaar" in der traditionellen Hochzeitsfeier in Schorokschar (ab 20:27), aber auch DNG-Alumni tauchen auf und kommen zu Worte.

Viel spaß beim Zusehen!

Für die Sendung klicken Sie bitte auf das Bild!

Művészet és gasztronómia - egy ínycsiklandozó kollégiumi program

2023. október 12. csütörtök 10:51

Október 5-én iskolánk 8 végzős kollégistájának lehetősége nyílt megtekinteni a pesterzsébeti Rátkay-Átlók Galériát Desics Júlia tanárnő és Galambos Róbert tanár úr jóvoltából.
Csütörtök délután közösen indultunk a kollégiumból, majd egy kis “városnézéssel” fűszerezett buszozást követően megérkeztünk a kiállítás helyszínére, ahol egy különleges élményben volt részünk.
A kiállítóterem helyiségeiben Három XX. századi pesterzsébeti művész alkotásait tekintettük meg, melyek egytől egyig különlegesek voltak. E nagyszabású kiállításon egy gondolati elemekben illetve jelképekben gazdag és igényes művészetnek lehettünk a tanúi. Rátkay Endre, Gaál Imre és Czétényi Vilmos alkotásainak a megtekintése során  különböző képzőművészeti eszközökkel és technikákkal ismerkedhettünk meg, melyek közül számomra a monotípia volt a legérdekesebb.
Miután befogadtuk magunkba ezen páratlan művészeti illetve kulturális értékkel bíró kiállítás képeit, a városközpontban egy helyi étterem felé vettük az irányt. A Mágus Pizzériában egy jóízű vacsora közben közösen kiértékeltük a Galériában látottakat, majd elkezdtük tervezgetni a következő közös programunkat.
Ezúton szeretném még egyszer megköszönni tanárainknak a fantasztikus programot és szervezést. Reméljük, hogy ezzel a programmal sikerült hagyományt teremteni, és a mindenkori 12. évfolyamos kollégistáknak is lehetőségünk nyílik majd ellátogatni a Rátkay-Átlók Galériába.
Szerintem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és izgatottan várjuk a következő gasztrokulturális élményt!
Szabó Lili
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Sportok Éjszakája 2022 - Nevezzetek!

2022. március 21. hétfő 11:31

Kedves jelenlegi és volt Diákjaink!
 
A lenti linkeken találjátok a Sportok Éjszakájával kapcsolatos összes információt és dokumentumot. Olvassátok el figyelmesen és küldjétek a nevezéseket minél hamarabb!
 
Töltsünk együtt egy sportos, felejthetetlen éjszakát!
 
Sáry József, szervező tanár
 
A dokumentumok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:
Plakát
Részletes versenykiírás
Balesetvédelmi oktatás
Nevezési lap
Nyilatkozat
 

Sportok éjszakája sorsolás 2022

2022. április 04. hétfő 13:26

Ne feledjétek, hogy a Sportok éjszakájára a sportágankénti térfél-csoport sorsolás ezen a héten pénteken (2022.04.08-án), a 4. szünetben lesz, melyre minden csapatkapitányt szeretettel várunk!
Pár csapat hiányosan adta le a nevezését (pl. csapatnév, vagy nyilatkozat hiányzik), ezekről válasz emailben értesítést kaptak a csapatok! Legyetek mihamarabb szívesek pótolni ezeket!
Sáry József, szervező

Sportok éjszakája 2022 beosztás

2022. április 12. kedd 08:04

Kedves Diákok!

A lenti linkekre kattintva elérhető a Sportok Éjszakájának selejtező és helyosztó időrendje, valamint a csapatok sorsolának eredménye is.

Jó böngészést kívánunk, sok szeretettel várunk Benneteket szerdán, 18:00-kor a tornateremben!

Sáry József, szervező tanár

Floorball selejtezők
Kosárlabda selejtezők
Labdarúgás selejtezők
 

 

 

Ilyen volt a Sportok éjszakája 2022-ben

2022. május 16. hétfő 11:37

 

2022.04.13-án tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 16 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. A csoportmérkőzések két térfelen, az előzetes sorsolásnak megfelelően zajlottak, majd a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban első helyezett a „8+1” csapata, második helyezett az „Albert Irsa, harmadik helyezett a „Sportpocak” lett. Kosárlabdában a „8+1” végzett az élen, második helyen a „Sportpocak”, harmadikon az „Albert Irsa”. Labdarúgásból az első szintén a „8+1” csapata, második a „Ne sírjál már eMber”, harmadikon az „Albert Irsa” végzett.

Az összesített végeredményt tekintve, mivel mindhárom sportágat a „8+1” együttese nyerte, nem volt meglepetés, hogy ők végeztek a dobogó legfelső fokán itt is. Ezüstérmet nyert az „Albert Irsa”, a dobogó harmadik fokára a „Kolbik” csapata állhatott fel.

A táblázatra kattintva megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink csapatot kiállítva (Reunion) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat. Összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett csapatuk, azonban ebben a korban már ez is nagyon szép eredménynek tekinthető, melyhez ezúton is gratulálunk.

Az idei év újítása volt, hogy sportáganként is hirdettünk végeredményt, oklevél díjazással, illetve, hogy az összesített eredmények alapján, az első három helyezett éremdíjazásban részesült. Nagyon köszönjük Laczkó Erzsébet tanárnőnek, hogy idén is meglepte az elő helyezett csapatot egy nagyon finom tortával! A DÖK jóvoltából a csapatok egy nagy tábla csokit kaptak ajándékba, melyet ezúton is köszönünk.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Farkas Mónika, Dézsi Mariann, Kalmár Katalin, Liptai Fruzsina tanárnőknek, valamint Ricsováry Takács Gergely tanár úrnak. Biztos vagyok benne, hogy a diákoknak nagy élmény lehetett a tanárokkal egy csapatban játszani, vagy éppen ellenük játszva, ellenfélként megmérettetni magukat.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük. Név szerint: Juhász Dávid 9.NB (fotózás), Tóth Eszter 10.A (fotózás), Gigler Frigyes 9.NB, Szutter Olivér 9.NB, Kincses Karina 9.NB, Lehóczki Virág 9.NB, Török Viktória 9.NB, Majzik Maja 9.A, Fodor Lili 10.B, Szabó Hanna 10.B, Csenteri Ákos 11.A, Králl Jonatán 11.A, Csombó Kamilla 11.A, Pócsfalvi Nelli 11.A.

Végezetül szeretném megköszönni Krausz Éva tanárnőnek, hogy annak idején életre keltette a Sportok Éjszakája rendezvényt, hogy az idei évben, óraadó tanárként is részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, valamint segített főszervezői teendőimben és bármilyen kéréssel fordulhattam hozzá. Reméljük, még hosszú évekig viszont láthatjuk őt.

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

Köszönjük Sáry tanár úr szervező munkáját, minden diák, tanár és szervező aktív részvételét és a program sikeres lebonyolításához való hozzájárulását!

Az alábbi linkre kattintva egy diákbeszámoló is olvasható...

A lenti linkeken fotók tekinthetők meg...

Sportok éjszakája 1.
https://drive.google.com/drive/folders/1-SEKFJmAtpJD2BwJnOP86VfYqsDnlhNX
 
Sportok éjszakája 2:
https://drive.google.com/drive/folders/1sAduOc0HtZ4QvocnEysN0TjES6fw540f
 
A Sportok éjszakára rendezvényünk a DÖK-nap záróakkordja volt. Az alábbi linken a DÖK napi programokhoz kapcsolódó képek érhetők el:
https://drive.google.com/drive/folders/1-DrCW0SetBKPkgnd3YtLmJujhp2jZ08X

Sportok Éjszakája 2023 - Nevezzetek!

2023. március 08. szerda 14:04

Kedves jelenlegi és volt Diákjaink!
 
A 2023-as év Sportok Éjszakája, melyt a tavaszi szünet előtti szerdán (április 5.) szervezünk meg, igazán különleges lesz! 
 
A DNG tornatermében, 18 órától bemutatót tart a világhírű Face Team. Ez nagyon látványos lesz, nyugodtan keressetek rá a csapatra youtube-on és készüljetek, mert a bemutató végén ti is kipróbálhatjátok magatokat!
Emellett rövidesen egy hatalmas serleg érkezik iskolánkba, melynek talapzatára minden évben, az abszolút győztes csapatának neve (évszámmal) gravírozással kerül fel. Így örökre nyomot hagyhattok iskolánban.
Minden más a megszokott formában zajlik majd: fantasztikus hangulat, komoly mérkőzések, jobbnál jobb zenék, kómás és vidám arcok, reggeli fáradtság, pizzázás (ha rendeltek magatoknak) stb. Ahogy ez lenni szokott...
A plakáton illetve a mellékletekben találjátok a Sportok Éjszakájával kapcsolatos összes információt és dokumentumot. Olvassátok el figyelmesen és küldjétek a nevezéseket minél hamarabb!
Töltsünk együtt egy sportos, felejthetetlen éjszakát!
 
Sáry József, szervező tanár
 
A dokumentumok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:
Részletes versenykiírás
Nevezési lap
Nyilatkozat
Balesetvédelmi oktatás
 

Sportok éjszakája 2023 megbeszélés és sorsolás

2023. március 30. csütörtök 10:40

 
A segítőknek, a megbeszélés 2023.04.03-án (hétfőn), a második szünetben (09:40-kor) lesz.
 
Balogh Boglárka 9.A
Zsiros Zamira 9.A
Mandzics Dianna 9.A
Tell Blanka 9.A
Gschwendtner Gréta 9.A
Vas Hajnal Virág 11.B
Kékesi Márton 11.B
Králl Jonatán 12.A
Szabó Lili 11.A
Pócsfalvi Nelli 12.A
Csombó Kamilla 12.A
Lehóczki Virág
Korsós Blanka 11.A
Kovács Patrik 11.A
Villő Dóra 9.A
Szucsányi Réka 9.A
 
Mindenki megjelenésére feltétlenül számítok!
 
A csapatok sorsolását, a csapatkapitányok részvételével 2023.04.03-án (hétfőn), az 5. szünetben (12:25-kor) tartjuk:
 
Büfé FC - Ivaskó Ádám 10.B
Robbanó Cicák - Bősz Tamás 12.A
Pusztítók - Tóth Tamás 10.B
Reunion - Koósa Tamás 2021
Habibi - Szabó Máté 11.A
Kolbik - Medgyasszay Ágoston 12.A
Imagine Loosing - Takács Laura 11.B
NPC Moment - Nagy-Mélykuti Levente 10.A
Gömb - Sinkó Flórián 10.A
Ambatukam - Montvai Nóra 9.B
Allstar - Wallandt Gergely 10.A
Bajnokok - Dénes Domonkos 9.NA
Mannheim Fitness - Beszterczán Dominik 12.B
 
Amennyiben a csapatkapitányok betegség, vagy más egyéb ok miatt nem tudnak jelen lenni a sorsoláson, úgy kérem, hogy a helyettesítéséről gondoskodjon a csapat!
 
Készüljetek, mert ez egy igazán jó sulis program lesz!
Sáry József
testnevelő tanár
 

Sportok éjszakája 2023 - beosztások, csapatok

2023. április 05. szerda 10:07

Kedves Diákok!

A lenti linkekre kattintva elérhető a Sportok Éjszakája selejtezőinek és helyosztóinak időrendje, valamint a csapattagok névsora, illetve a segítők beosztása is.

Csapatok

Segítők beosztása

Floorball

Kosárlabda

Labdarúgás

Jó böngészést kívánunk, sok szeretettel várunk Benneteket 18:00-kor a tornateremben!

Sáry József, szervező tanár

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva