Eseménynaptár
2023. december
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Járványügyi helyzet / digitális oktatás

Irányelvek a digitális munkarend idejére

2020. március 27. péntek 12:20

A képre kattintva elérhetők iskolánk irányelvei a digitális munkarend idejére:

 

 

Stresszkezelő technikák

2020. március 27. péntek 11:20

Az alábbi képre kattintva stresszkezelő technikák érhetők el. Talán jól jönnek karantén idején... wink

 

Pszichológiai vonatkozású tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

2020. március 23. hétfő 11:10

A tájékoztató megnyitásához katt a képre...

 

Kiköltözés a kollégiumból. Jönnek az egészségügyi dolgozók...

2020. március 21. szombat 14:04

A XX. kerületi önkormányzat kérésére 2020.március 20-án koleszosaink kiköltöztek a kollégiumból, hogy átengedjék helyüket a Budapestre érkező, a szükséghelyzetben a Jahn Ferenc Kórház munkáját segítő egészségügyi személyzetnek. 

Mikrofonvégre kaptunk egy 9.N-es és egy végzős diákot is. Digitális átállás diákszemmel...

A képre kattintva indul a videó...

 

DNG a digitális átállás után - videó

2020. március 18. szerda 14:23

Katt a képre az indításért...

Két kis segítség az otthoni munkához diákoknak és szülőknek

2020. március 18. szerda 11:13

   

 Nagyításért katt a képekre...

A digitális oktatás etikettje

2020. március 17. kedd 14:22

Az új oktatási formára való tekintettel összeállítottunk egy Etikettet, mely a közös munkát hivatott segíteni.

A nagyításért katt a képre...

 

 

Indul a digitális oktatás!

2020. március 16. hétfő 15:12

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, benneteket az iskolánkban folyó digitális oktatásra való átállás legfontosabb lépéseiről.
 
Az iskolában maradt holmikért (ameddig nem rendelnek el végleges iskolabezárást), munkanapokon 8-16 óra között a Szülő jöhet be és viheti őket haza.
 
Szeretnénk, ha diákjaink egy közös, áttekinthető, mindenki számára elérhető felületen keresztül érnék el a tanáraik által feléjük közvetített oktatási tartalmakat, ezért a következőkről határoztunk.
A Google classroom lesz az a közös felület, ahonnan kiindulva tanáraink közvetítik a tanításhoz kapcsolódó anyagokat, feladatokat. A felület az alábbi linken érhető el: https://classroom.google.com/. A Google classroom telefonra telepíthető alkalmazással (App) rendelkezik, érdemes azt is telepíteni.
Minden osztály/csoport tantárgyanként saját “osztályteremmel” fog rendelkezni pl.”10.A1 Angol”, ahova belépve elérheti a tartalmakat. A felület alkalmas feladatok közvetítésére, chatelésre, tovabbi felületekre való továbbvezetésre stb. 
Esetleges videokonferencia beszélgetés esetén nagy valószínűséggel a Zoom felületet fogjuk előnyben részesíteni, amely alkalmas nagyobb létszámú résztvevővel lebonyolított videó-beszélgetésre. A felület az alábbi linken érhető el: https://zoom.us/, és szintén rendelkezik telefonos alkalmazással.
Az esetleges videóbeszélgetések idejéről a tanárok a Classroom felületen keresztül fogják tájékoztatni a diákokat. Ilyen videóbeszélgetés csak az adott tanóra normál órarend szerinti sávjában történhet. Amennyiben valaki nem rendelkezik webkamerával/ mikrofonnal, akkor kérjük, jelezze azt tanára felé és el fogjuk juttatni neki a konferencia felvételét.
 
A következőket kérjük diákjainktól:
1. Hozzon létre egy google fiókot/ gmailes e-mail címet! (Akinek már van, annak jó a meglévő)!
2. Folyamatosan figyelje ezt az e-mail címet (akár úgy, hogy telefonjára kapjon értesítést az oda érkező üzenetekről)!
3. Nagyon fontos! Az osztályfőnökük által eljuttatott kódok segítségével 2020. március 18-án (szerda) este 18 óráig lépjen be a Google classroomon lévő egyes (tantárgyankénti) osztálytermekbe!
4. A regisztrációt követően kísérje nyomon a Classroomokban folyó eseményeket, aktívan és elkötelezetten dolgozzon! Az iskolán kívüli tanítás irányelveivel kapcsolatban iskolánk megfogalmaz egy Digitális oktatási etikettet, melyet hamarosan közzéteszünk.
5. Figyelje a tanárok által megadott határidőket és tartsa be azokat!
 
Diákjaink teljesítményét továbbra is osztályzatokkal értékeljük, melyek teljes értékű jegyként beleszámítanak év végi érdemjegyükbe. A jegyeket továbbra is az e-naplóban vezetjük.
A tanárok konzultáció (kérdések, magyarázatok stb.) céljából rendelkezésre állnak az általuk meghatározott időpontban.
A következő időszak mindenki számára kihívást jelent, kérjük mindenki együttműködését és pozitív hozzáállását! Kérjük, továbbra is figyeljék iskolánk honlapját, facebook oldalát, az E-naplót, és a Google classroomhoz tartozó e-mail címüket!

 

Gőzerővel dolgozunk a digitális átálláson

2020. március 16. hétfő 14:52

Így dolgoztunk ma. Ízelítő...

Előzetes információk a digitális oktatásra való átállásról

2020. március 16. hétfő 12:57

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi bejelentésének értelmében 2020. március 16-ától a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Pénteken felhívtuk diákjaink figyelmét, hogy vigyék haza taneszközeiket. Aki ezt esetleg valamilyen okból nem tette meg, az keresse az osztályfőnökét a szokásos csatornákon.

A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésének ajánlásait az oktatásirányítás a hétvégére ígérte, ennek alapján a jövő hét elején dolgozzuk ki a tantermen kívüli oktatás helyi rendjét. A diákokat és a szülőket elsősorban az iskolai honlapon, az iskolai facebook-oldalon, az osztályfőnökökön keresztül az osztálycsoportokon, és az E-naplón keresztül tájékoztatjuk.

A kollégisták figyelmét felhívjuk arra, hogy a kollégiumból most vasárnap (március 15.) 17-19h között vihetik el legszükségesebb holmijaikat. Ha szükség lesz rá, akkor egy későbbi időpontban biztosítunk lehetőséget, hogy a további holmijaikat hazavigyék.

Mivel hétfőn 8.30-tól rendkívüli tantestületi értekezletet tartunk, hagyományos tanórákat a hétfői napon nem tartunk. Kérjük a Szülőket és Diákjainkat, figyeljék az említett csatornákat, elsősorban iskolánk weboldalát! (Az "Infók" menüpontban "Digitális oktatás" névvel új almenüpontot nyitottunk. A címlap mellett itt lehet majd megtalálni az idevágó információkat.)

 

 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva