Eseménynaptár
2023. december
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Gólyatábor

Gólyatábor 2017

2017. szeptember 05. kedd 14:39

2017-ben augusztus 22-25. között zajlott hagyományőrző gólyatáborunk. Már az első napon igazi kalandtáborrá vált: Tarjánba indultunk, majd Városlődön kötöttünk ki. Ezúton is köszönjük a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, valamint a városlődi Iglauer Parknak, hogy segítőkészségük révén "megmenekült" gólyatáborunk. A nem várt kaland által megalapozott jó hangulat a táborban folytatódott: vetélkedők, játékos programok, ének- és tánctanulás segítségével legújabb gólyáinkat ráhangoltuk a DNG-re: új barátságokkal és élményekkel felvértezve tértek haza. 

Az élményekből az alábbi linkre kattintva diákjaink beszámolója, illetve néhány fénykép ad ízelítőt. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Gólyatábor 2016

2016. szeptember 12. hétfő 10:36

Idén augusztus 23-26. között zajlott hagyományőrző gólyatáborunk Tarjánban. Vetélkedők, játékos programok, ének- és tánctanulás segítségével legújabb gólyáinkat ráhangoltuk a DNG-re: új barátságokkal és élményekkel felvértezve tértek haza. 

Az élményekből  az alábbi linkre kattintva diákjaink beszámolója, illetve néhány fénykép ad ízelítőt. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Gólyatábor 2015

2015. szeptember 03. csütörtök 07:23

Idén augusztus 24-27. között zajlott - az immáron állandósult gólyatábori helyszínünkön, Tartjánban - hagyományőrző gólyatáborunk. Élményekkel, új barátságokkal gazdagodva, ének- és tánctudással felvértezve tértek haza legifjabbjaink. Köszönjük a Német Belügyminisztérium (BMI) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata támogatását! 

Az élményekből  az alábbi linkre kattintva diákjaink beszámolója, illetve néhány fénykép ad ízelítőt. 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Gólyatábor 2014 videós ízelítő

2014. november 18. kedd 10:07

Egy kis ízelítő a 2014-es tarjáni gólyatáborból... Tánc- és énektanulás, beszélgetés a tanárokkal, készülés az esti műsorra...

 

Gólyatábor 2014

2014. szeptember 03. szerda 12:48

Augusztus 25-28. között idén is nagy sikerrel zajlott le Tarjánban iskolánk hagyományőrző gólyatábora. Köszönjük a Német Belügyminisztérium és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata támogatását!

Az élményekből  az alábbi  linkre kattintva diákjaink beszámolója, illetve néhány fénykép ad ízelítőt.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Gólyatábori beszámolók (2013. augusztus)

2013. október 10. csütörtök 08:08

Örömmel állapítjuk meg ezennel, hogy az idei (2013. augusztus) tarjáni gólyatábort mindenki (tanár, gólya és béka egyaránt) sikeresen túlélte. Sőt mi több, sikerült néhány felejthetetlen élménnyel is gazdagodni. Ezekről olvashattok rövid beszámolót.
 
A gólyatábort mindenki nagyon várta, de akkor még nem tudtuk, hogy mi vár ránk!
Mikor mindnyájan összegyűltünk és a buszok is megjöttek, kitört az első frász, hogy ki hova üljön. A táborban a gyors eligazításon kiderült a házak beosztása, amit örömmel fogadtunk. Ezután kezdődött el a sorverseny, ahol csapatépítő-összeszoktató feladatokkal kerültünk szembe, amik igen viccesek voltak, kezdve például a vízibomba dobálással. Miután „kedves” békáink kellőképpen kifárasztottak, a hangszálainkat is kezelésbe vették; kezdődött a daltanulás több-kevesebb sikerrel. Az esti macerás elhelyezkedés után cseppet sem kíméletesen keltettek minket a reggeli tornához, ahol megismerhettük a békák „szeretetét” is! 
A tánc a tűző Napon nem volt éppen kellemes. A számháborúban mindenki megmutatta, hogy mennyire harcos alkat; a csata végül is döntetlennel zárult! Innen visszaérve a táborba, a csapatok külön-külön készültek a záró estre, utána pedig 10 millió DNG-pénzzel megszületett a valaha volt harmadik legjobb eredmény a Legyen Ön is svábbogárka című vetélkedőn! Szép álmunkat „hőn szeretett” békáink hamar elcsúfították a hajnali fél kettes keltéssel és csapatversennyel, de legalább a szakadó esőnek köszönhetően elmaradt a reggeli torna! (Őszintén megvallva: egy cseppet sem bántuk!) 
Másnap tíz órára érkeztek meg a tanárok, akiket közelebbről is meg tudtunk ismerni; köszönjük szépen a látogatást! Ezután egy utolsó próba következett a záró estre, majd jött a várva várt show time! Nagyon jó produkciók születtek, amiket a zsűri pontozott. Szinkronizáltunk és Beugróztunk is, ami szintén remekül sikerült, jókat nevettünk, de! a csúcs a tanárok előadása volt, amit a gólyabálon újból szívesen megnéznénk és hallgatnánk!:) Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a fantasztikus négyes csapat nyert nagy fölénnyel; a produkciót mindjárt elő is fogjuk adni a táborvezetők kérésére. Később ajándékosztás következett, ahol mindenkinek jutott valamilyen meglepetés! Eközben pedig egy DJ béka beállt a pult mögé és kezdődött a bulizás, ami nagy sikert aratott!
Végül elérkezett az utolsó nap, még egy utolsó fárasztó tornával, még egy utolsó ének- és táncpróbával, majd az emléklapjaink kiosztása után elindultunk haza.
Mi felejthetetlen élményeket szereztünk és a jövő évi gólyáknak innen is előre üzenjük: RESZKESSETEK! :D

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Gólyatábor 2013

2013. szeptember 18. szerda 10:48

Egy kis ízelítő az idei tarjáni gólyatáborból... Énektanulás, beszélgetés a tanárokkal, készülés az esti műsorra...

Kedves Gólya!

2013. augusztus 17. szombat 16:59

Örömmel fogadtuk jelentkezésedet a XX Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium Gólyatáborába!
A tábor 2013. augusztus 26-án hétfőn kezdődik és augusztus 29-én, csütörtökön ér véget.
 
Autóbusszal utazóknak találkozó 2013. augusztus 26-án hétfőn 9:45-kor az iskola udvarán, indulás 10.00 órakor.
Az autóval érkező 11:30-ra érkezzen a táborba!
A tábor helyszíne Tarján község Német Nemzetiségi Ifjúsági Tábora. (Tatabánya felől érkezve a település előtt jobb kézről kell számítani a tábor táblájára!)
 
Táborozáshoz szükséges felszerelés:
  • Személyi igazolvány, TB kártya (esetleg fénymásolat)
  • 4 napra sportos öltözet (az autóbusz korlátozott méretű bőröndöket képes elszállítani)
  • Tisztálkodó szerek, fényvédő krém
  • Szükség esetén gyógyszerek - az okról indulás előtt tájékoztatni kell táborvezetőt!
  • Toll, ceruza, papír, játékok
  • Sok-sok vállalkozó kedv, jókedv
  • Hálózsákot vagy ágyneműhuzatot és elemlámpát hozni kell!
Autóbusszal utazók visszaérkezése az iskolába 2013. augusztus 29-én kb. 11:30-kor.
Az autóval utazók 10 órakor indulhatnak haza.
 
Budapest, 2013. június 26.
 
Krausz Éva táborszervező +36 70 251 67 66

Gólyatábori élmények, avagy így látta egy tizedikes

2012. szeptember 11. kedd 08:19

Elérkezett ez a nap is!- gondoltam augusztus 27-én hajnalban. Még csak a nap elő sugarai ragyogták be az eget, de nem érzetem a fáradtságot a korai kelés miatt. Annyira felvillanyozott a gondolat, hogy pár órán belül megismerhetem jól kitervelt programunk szenvedő alanyait, azaz a kilencedikeseket, hogy már nem voltam képes újra álomba merülni. Ehelyett inkább leellenőriztem a muníciómat: vízibomba - kipipálva, vízipisztoly - kipipálva, smink az éjjeli túrára- kipipálva, kereplő- kipipálva, amiknek a reggeli ébresztés folyamán nagy hasznát vettem (a gólyák balszerencséjére!). smiley

Az iskolához érve a „gólyák” rémült tekintete, na meg persze a „bosszúvágy” gondolata ragyogó mosolyt csalt az arcomra, de nem voltam ezzel egyedül. Tavaly mi is ugyanilyen félve vártuk a tábort, de idén már békaként foglalhattuk el a táborhelyet, és ez, valljuk be, sokkal élvezetesebbnek ígérkezett a feladatokat ismerve. 
 
A gyors buszba pakolás után elindulhatott a busz a megpróbáltatások földjére, azaz a tarjáni táborba. Az utazás első felében a „kicsik” gyanakvón méregettek mindeket - tudva, hogy mi leszünk minden kínjuk kitervelői - később viszont már a kacajoktól és a duruzsolástól volt hangos a busz.
Mikor megérkeztünk tágra nyílt szemek és elképedt arcok sokasága fordult felénk. Itt ugyanis a panoráma a kukoricásra nyílik. Akik ezt nem tudták (lásd: kilencedikesek) eléggé meglepődtek és voltak olyanok is, akiknek már ismerős volt a terep (lásd: tízedikesek) smiley
 
Délután a csapatépítő tréningen próbáltuk jobban megismerni a DNG-be érkezett újoncokat, kisebb nagyobb sikerrel. A számháború osztatlan sikert aratott, és elértük, hogy mindenki jól aludjon aznap este.
 
Másnap nekünk, tízedikeseknek semmiféle különösebb feladatunk nem akadt, mivel ez idő alatt a kilencedikesek a sváb tánc elsajátításával foglalkoztak. Egyetlen szupertitkos projektet kellett még kidolgozni, és az éjjeli túra volt. Nem okozott túl nagy gondot, örömmel készülődtünk az esti „kiruccanásra”.
Mivel szegény gólyákat nagyon kimerítette az évnyitó műsorszám begyakorlása, korán ágyba bújtak és ELALUDTAK!!! (a mi legnagyobb örömünkre)
Inkább most nem írnám le, hogy hogyan néztek ki, mikor rájuk rontottunk az éjszaka közepén, mert azt csak erős idegzetűeknek ajánlanám….
Tapasztalataim alapján nem sok hajlandóságot mutattak az iránt, hogy éjnek évadján különböző feladatokat teljesítsenek, a kukoricásban vagy bárhol máshol a tábor területén, de végül sikeresen megoldották a feladatokat. 
 
Másnap reggel karikás szemmel, nagyokat ásítva ültünk az ebédlőben. Tudtuk, hogy ez az utolsó nap, és hogy még sok minden vár ránk. Ezért bevetettük maradék energiánkat (na meg egy jó erős kávét) és az esti előadásra koncentráltunk.
Sajnos a gyakorlás csak rövid ideig tartott, mert Tarjánba utaztunk, hogy egy mókás rallyn vegyünk részt. Az idő csak úgy repül, mikor biciklis bácsikkal vagy a szelektív kukáknál fényképezkedünk ugyebár, így hát gyorsan vissza kellett indulni még véglegesíteni a produkciónkat.
Az est 7-kor kezdődött, és megadta az alaphangulatot a filmek szinkronizálása. Ezt követően minden csoport bemutatta a világraszóló eladását és a gólyatanárok is megcsillogtathatták a színészi tudásukat.
Az eredményhirdetés után mindenki a jutalomtortát falta és az este egy felejthetetlen discoval zárult.
 
Másnap mindenki egy kicsit szomorkásan kelt, mert ezek voltak az utolsó együtt töltött óráink (a gólyatáborban) ha-ha-ha
A hazafelé úton már feleannyira sem volt eleven a társaság, mint odafelé, habár így is nagy volt az alapzaj. smiley
A DNG előtt fájó búcsút vettünk új barátainktól, de tudván, hogy korai lesz a viszontlátás (mert kezdődik a suli!), nem fájt annyira a búcsú.
 
Ui.:
Tudom kedves kilencedikesek, hogy olvassátok ezeket a sorokat és közben mosolyogtok. Hiába az összes reggeli torna, az éjjeli ébresztés, azért mégiscsak jól éreztétek magatokat!
Remélem ti is örömötöket lelitek majd a majdani gólyák beavatásában! Na, de ne felejtsük, hogy most mi vagyunk ebben a kiváltságos helyzetben:
Tehát várunk titeket drága gólyák a BÁLOTOKON!
 
Írta: Juhász Georgina (10/B)

Gólyatábor 2012

2012. szeptember 07. péntek 08:03

Hétfő reggel tele izgalommal és kíváncsisággal elindultunk Tarjánba. Indulás előtt a legviccesebb poén is csak pillanatokra feledtette el velünk, hogy várhatóan milyen megpróbáltatásokkal teli napoknak nézünk elébe.

Örök emlék marad a „csodás” csalános számháború, ahol a tanárok is kitették szívüket -lelküket. Egész hetes izomlázunk megalapozói a csoportvetélkedők voltak. Kreativitásunkat állatokat utánozva mutathattuk meg. A tábortűz a hideg ellenére is szívet melengető volt.
 
A - mint később megtudtuk -  leghosszabb éjszakánkat követően megerőltető reggeli tornával és vízipisztolyaikkal boldogítottak minket a békák. Ezután következett a kedd fénypontja: a tánc. Bár az elején csak csetlettünk-botlottunk, a végére egész belejöttünk. A galoppozás közben egy-két boka és sarok a feladás határára került, de megúsztuk ép bőrrel.
 
Az énekeket is elkezdtük megtanulni, ahol mindössze a hangjegyek és német tudásunk hiánya állított akadályt elénk, de  a gitárnak és lelkesedésünknek hála végül is megoldottuk a feladatot.  Este mit sem sejtve feküdtünk le, majd a legmélyebb álmunkból kereplő  keltett fel minket, legnagyobb döbbenetünkre az éjszakai hidegben kellett állomásokon teljesítenünk. A legemlékezetesebb feladat a fiúk sminkelése volt.
 
Karikás szemmel és megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a reggeli torna nem egy napra szólt. Futás, vízibomba, vízipisztoly… álmainkban egy ideig kísérteni fognak.
 
Reggeli után megkaptuk az egyenpólónkat, amivel hivatalosan is a DNG  padkoptatóivá váltunk. Szerdán leendő tanáraink közül  többen  is meglátogattak minket, és beszélgethettünk velük a gimnáziumi életről. E napon Tarjánt is felfedeztük.
 
A tábor záróakkordja a búcsúest volt, ami remekül sikerült.
 
Köszönjük a békáknak és a tanároknak, hogy alvás helyett is ránk gondoltak!
 
Kővári Saci által készített albumokat az alábbi képekre kattintva nézhetitek meg.
 
yxí

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva