Eseménynaptár
2024. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
19
20
21
24
25
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Szülőknek / Diákoknak   »   Aktuális felhívások / Jelentkezz!   »   Aktuális pályázatok / ösztöndíjak

Legyél te a DNG-fotósa a 2020/21-es tanévben!

2020. augusztus 31. hétfő 11:42

Ezennel ismét meghirdetjük a "DNG fotósa" pályázatot!

Szeretnél te a "DNG fotósa" lenni 2020/21-ban?

Szeretsz és tudsz fényképezni? Vállalnád, hogy képeket készítesz az iskola rendezvényeiről? 

A részletekért kattints ide...

 

 

 

Megpályázható az EMMI kiemelt nemzetiségi ösztöndíja (2020)!

2020. június 09. kedd 10:13

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette pályázatát Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű, illetve nemzetiségi nyelvoktató program szerint működő középfokú iskolák tanulói részére.

Az ösztöndíj célja a nemzetiségi törvény által felsorolt valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű, nehéz szociális körülmények között élő tanulók továbbtanulásának elősegítése. A pályázaton az a magyar állampolgárságú tanuló vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzetiséghez tartozik, tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanév végén eléri a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra vonatkozó rendelet szerint számítandó legalább négyes átlageredményt, más forrásból azonos időszakra nézve egyéb tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.

Az ösztöndíjban az a tanuló részesülhet, aki az iskolával együttműködve - a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul és határidőn belül csatolva - terjeszti elő pályázatát és a pályázat benyújtásakor az intézmény utolsó két évfolyamát megelőző évfolyamot végzi (iskolánkban ez a jelenlegi 10. évfolyamos tanulókat jelenti).

Az ösztöndíj összege tanulónként havi 30.000 Ft, amelyre sikeres pályázat esetén az ösztöndíj megállapítását követő szeptember 1. utáni két tanítási évben jogosult a diák. Egy iskolából adott évfolyamról két tanuló részesülhet támogatásban. Az iskola ajánlásával benyújtott pályázatok alapján a miniszter dönt az ösztöndíj odaítéléséről, a pályázatot elnyert ösztöndíjasok névsorát a Kormány honlapján közzéteszi.

Mivel a pályázatot iskolánknak is támogatni kell, a pályázat iskolán belüli beadási határideje (papír alapon, géppel kitöltve, aláírva): 2020. június 25. (csütörtök), 12.00 óra, 105-ös szoba vagy Titkárság. A pályázatok összeállításával kapcsolatban további információ, segítség stb. Varsányi Krisztina tanárnőtől kérhető a varsanyi.krisztina@dng-bp.hu email-címen.

A teljes pályázati felhívás, a benyújtáshoz szükséges mellékletek stb. a kormány.hu oldalon, az alábbi linkre kattintva elérhető.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap ide kattintva közvetlenül is elérhetők:

 

 

Ungarndeutsch-Naptárrajzolás-pályázat 2020

2020. március 02. hétfő 12:01

További infókért klikk a www.nnop.hu weboldalra...

 

Abgedreht! Ungarndeutsches JugendFilmfest 2020 - Aufruf

2020. február 13. csütörtök 12:05

  

 

Felhívás: "Magyarország Jó tanulója - jó sportolója 2019"

2020. február 11. kedd 12:23

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdetett a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2019” cím elnyerésére. 
A címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni, akik a 2019/2020. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el.
A pályázatok beadási határideje: 2020. március 6.
 

Blickpunkt 2019! - Fotózd le magad idén is és nyerj!

2019. október 21. hétfő 10:40

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár 12. alkalommal rendezi meg a Blickpunkt - Képek versenyét! Az online fotópályázaton saját készítésű fotókkal, képeslapokkal, illetve feljavított archív fotográfiákkal lehet nevezni. A képek témájának a magyarországi németekhez kell kapcsolódnia. 

A kategóriák győztesei 101 euró pénzdíjban és értékes ajándékokban részesülnek. A legszebb fotók bekerülnek a Blickpunkt 2020 falinaptárba.

Nevezési határidő: 2019. október 31., 10:00


További információ: www.blickpunkt.hu

 

 

Jelentkezz a 2020-as DNG Sítáborba!

2019. október 01. kedd 13:01

Az idei tanév sítáborának részletei megtalálhatóak a lenti plakáton és a jelentkezési lapon.

Teljesen kezdők jelentkezését is szeretettel várjuk, mert egyik régi DNG-s diákunk, síoktatói végzettséggel felajánlotta, hogy nagyon kedvezményes áron jönne velünk, és oktatná naponta kétszer a kezdő DNG-s diákokat. Így saját síoktatónk lenne a tábor teljes időtartama alatt, ami hatalmas lehetőség. 

Ennek pontos részleteiről keressétek Sáry tanár urat!

Katt a képekre és felnagyulnak!

 

Ausschreiben zum Nationalitätenstipendium des Komitats Pesth 2019

2019. szeptember 16. hétfő 08:07

Die Deutsche Selbstverwaltung des Komitates Pesth bietet auch im Schuljahr 2019/20 eine Stipendiummöglichkeit zur Förderung ungarndeutscher SchülerInnen der Mittelschulen zwischen 16-19 Jahren, die Leistungen auf dem Gebiet des Gemeinschaftslebens des Ungarndeutschtums erbringen, gleichzeitig im Hinblick auf ihre schulische Leistungen und sozialer Lage.
Die Anträge können durch die örtliche DNSV, durch das Deutsche Nationalitätengymnasium (Budapest) oder durch das Schiller Gymnasium auf dem beigefügten Antragsformular gestellt werden.
 
Dem Antrag sind folgende Unterlagen beizufügen:
- Lebenslauf mit eigenhändiger Unterschrift des Antragstellers mit besonderem Hinblick auf die bisherige ungarndeutsche Tätigkeit in deutscher Sprache
- beglaubigte Kopie des Schulzeugnisses vom vorigen Schuljahr
- Beschluss der örtlichen deutschen NSV mit einer Empfehlung (oder von der DNSV, wo die gemeinschaftliche Tätigkeit ausgeübt wird)
- Empfehlung (wenn es möglich ist) einer ungarndeutschen Zivilorganisation
 
Unvollständige, Fehlerhafte Bewerbungen werden zu einer befristeten Nachholpflicht aufgefordert. Beim Versäumen der Nachholpflicht wird der Antrag  abgelehnt.
Schulinterner Abgabetermin: 
30. September 2019 (Montag), 10 Uhr, Raum 105.
Das Antragsformular ist von hier herunterzuladen oder wir drucken auch gerne die ausgefüllte Version im Zimmer 105.
 
Originalausschreiben
Antragsformular
 
 

Koch Valéria-díj 2020

2019. szeptember 11. szerda 10:05

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Oktatási és Ifjúsági Bizottságai javaslatokat várnak a 2020-as Koch Valéria-díj odaítélésére.
A díj célja három, a középiskola utolsó két évfolyamának egyikébe járó magyarországi német diák jutalmazása kiemelkedő iskolai teljesítményükért és a nemzetiséghez kötődő sokoldalú tevékenységükért, illetve egy a felsőoktatásban frissen végzett magyarországi német bachelor- vagy mesterképzésben illetve osztatlan képzésben 2019-ben végzett magyarországi német hallgató díjazása kiváló, magyarországi német témát feldolgozó szakdolgozatáért.
 
Középiskolások esetében a nevezés az érintett oktatási intézmény feladata, a felsőoktatási intézményben végzettek esetében a hallgató egyénileg pályázik a tanszék, ahová a diplomamunkát benyújtotta, támogatásával. Több pályázó esetében az MNOÖ arra kéri az intézményeket, hogy hozzanak előzetes döntést és állítsanak fel sorrendet a jelöltek között. A díjak megosztására nincs lehetőség. Figyelembe kell venni, hogy Koch Valéria-díjjal csak a magyarországi német nemzetiség tagjait tüntethetik ki.
 
A javaslathoz középiskolák esetében a következő mellékleteket kell csatolni:
- táblázatos önéletrajz
- lakóhely szerinti német nemzetiségi önkormányzat és/vagy egy magyarországi német egyesület ajánlása indoklással
- legutóbbi év végi bizonyítvány másolata – feltétel a jó tanulmányi eredmény (min. 4,0-es átlag), kiemelkedő teljesítmény német nyelv és irodalom tantárgyban (5), jó magatartás és szorgalom)
- egy 1-2 A4-es oldalnyi terjedelmű fogalmazás a német nemzetiségi tevékenységen kifejtett tevékenységeiről kitekintéssel a jövőre
- pályázó otthoni lakcíme, telefonszáma, e-mail címe
 
A javaslatokat német nyelven, 2019. október 15-ig az MNOÖ hivatalának (1026 Budapest, Júlia u. 9., Levélcím: 1537 Budapest, Pf. 348.) kell benyújtani. A kiválasztáshoz tartozik a középiskolások esetében egy beszélgetés is, melyre a jelölteket – akik a fenti követelményeknek megfelelnek – a beküldési határidő lejártát követően hívják meg.
A díjak átadására az MNOÖ 2020. évi Országos Gáláján, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Pécsett kerül sor.
 
Mivel középiskolás diákok esetében a nevezés és rangsorolás az oktatási intézmények feladata (és ez időt vesz igénybe), a pályázatokat (az összes szükséges dokumentummal, továbbküldhető formában)  2019. október 4-ig (péntek) kérjük benyújtani a 105-ös szobában.
 

Műszaki érdeklődésű lányoknak: TechCsajok Rendezvény

2019. szeptember 10. kedd 09:43

Érdekel a technika, az informatika, vagy a természettudományok? Akkor ott a helyed a TechCsajok rendezvénysorozaton!
Ismerd meg műszaki területen dolgozó sikeres nők TechPályáját, kísérletezz, alkoss a TechKalandon, és nyerd meg a legmenőbb ajándékokat a TechTombolán!

A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara több tagvállalatával együtt immár harmadik alkalommal rendezi meg a TechCsajok rendezvénysorozatot. A budapesti rendezvény időpontja: 2019. október 8. A rendezvényen a diákok az iskola segítségével tudnak részt venni.

További információ a www.techcsajok.hu oldalon található.

Iskolai jelentkezési határidő: szeptember 17. (kedd) 14:30, Csukonyi Zsuzsanna tanárnőnél.

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva