Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Iskolánkról   »   DÖK   »   Mit csinál a DÖK?

DSD bemutatókat láttunk "nagyoktól kicsiknek" 2015

2015. március 18. szerda 11:30

A tavalyi évhez hasonlóan a DÖK kezdeményezésére idén három önkéntes végzős diákunknak köszönhetően március 18-án délután a kisebb évfolyamok tanulói ízelítőt kaphattak, hogy hogyan is néz ki egy színvonalasan összerakott és ügyesen előadott DSD-prezentáció.
A programon első kézből kaphattak tippeket, pl. olyan kérdésekben, hogy mikor és milyen témát válasszanak, mennyi idő az egészet összeállítani, vagy hogy mire számítsanak élesben.
Reméljük, hogy mindenki ösztönzést kapott és időben nekivág, hogy ilyen nívós szintre jusson, mint a délutáni "előadóink", akik név szerint: Jánka Zsófia, Badacsonyi Boglárka, Péter Tamás.
Nagyon köszönjük a végzősöknek, hogy vállalták még egyszer a "fellépést", szívből gratulálunk nekik a DSD eredményeikhez is!
 

DSD-bemutató DNG-sektől DNG-seknek 2015

2015. március 17. kedd 12:08

  • Érdekel milyen egy jó DSD-prezentáció? 
  • Tartalmilag, megjelenésben, tempóban, előadásmódban?
  • Szeretnél tippeket kapni, kérdezni felsőbb évesektől, akik sikeresen teljesítették?
Akkor itt a lehetőség! Bemutató prezentációk 2015. március 18-án (szerdán) 14.45-től az ebédlőben nagyoktól kicsiknek, profiktól minden érdeklődőnek.smiley
 
 

2014-ben is járt a DNG-ben a Mikulás:)

2014. december 10. szerda 08:37

Az iskolai DÖK meghívására idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás egyesen Lappföldről.:) Kora miatt bár már kicsit rosszul látott, hallott és nehézkesen járt, mégis eljutott minden osztályhoz, hogy kiossza a küldeményeket, melyeket egymásnak küldtek a diákok. Szerencsére nehéz volt a zsákja, volt ajándék bőven. Természetesen a diákok énekszóval vagy mondókával várták, cserébe krampuszlányai szaloncukorral kedveskedtek. Sőt, volt olyan osztály aki sváb táncával lepte meg a télapót, vagy éppen angol és német tudását is tesztelte. Az öreg Mikulás a következő szavakat üzente: "Idén is nagy örömmel látogattam el a DNG-be, a gyerekek nagyon jól viselkedtek az év során, szorgalmasan tanultak, biztos vagyok benne,hogy ha továbbra sem hallok rosszat róluk, jövőre is ellátogatok hozzájuk".

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Viseletek Napja 2014

2014. november 27. csütörtök 11:17

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Viseletek Napja 2014. november 26.

2014. november 21. péntek 06:52

Márton-Nap 2014

2014. november 12. szerda 07:19

A már hagyománnyá vált Márton-Nap idén 3. alkalommal került iskolánkban megrendezésre. A mulatságot szorgos előkészületek előzték meg. Az osztályok részvételével lámpásokat készítettünk és Herzelt sütöttünk. Az este hagyományos lámpás felvonulással indult, sétánkat a Duna-parton tettük meg hangulatos megvilágítással és sváb zenei aláfestéssel. Az iskolába visszatérve felmelegedtünk egy pohár forró tea és egy kis harapnivaló mellett. Magdi néni vezetésével kezdetét vette a táncház, amin mindenki kedvére rophatta. 

Köszönjük minden diáknak és tanárnak a részvételt, a DÖK-nek a szervezést, reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Márton napi előkészületek, felvonulás és táncház (2014)

2014. november 03. hétfő 09:16

Kedves Diákok!
Iskolánk Diákönkormányzata idén is megrendezi november 11-én a hagyományos Márton napot!
Ezt megelőzően november 3-án (hétfőn) 14.45-kor az alagsorban lámpáskészítésre várjuk mindazokat, akiknek még nincs lámpásuk. Otthon is elkészíthetitek saját lámpásotokat, vagy elhozhatjátok a meglévőt. A lényeg, hogy a felvonuláson legyen.
 
November 5-én (szerdán) 15 órakor a kollégiumban libaalakú Hercel sütésre várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megtanulni ennek a jellegzetes sváb süteménynek az elkészítését. Reggel 7:25 kor készítik elő a sütemény tésztáját az iskola ebédlőjében. Oda is várjuk a segítőket!
November 11-én (kedden) 17 órától lámpásos felvonulással a Duna partra sétálunk, hogy vízre bocsássuk minden osztály „úszó lámpását”! Ezután meleg tea és zsíros kenyér vár titeket a tornateremben. Tudjátok aki „Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”
Majd Magdi néni sváb táncházával zárjuk az estét.
 
Kérünk titeket, aki teheti, hozzon süteményt és üdítőt osztálya asztalára! Jelenjünk meg minél többen, a programokon való részvételért természetesen DNG Márkában részesültök!
Ünnepeljük meg együtt Szent Márton napját!
 
 
 

Beindult a DNG Márka Program

2014. október 02. csütörtök 07:36

2014. szeptember 24-től a DÖK kezdeményezésére elindult iskolánkban a közösségi aktivitás ösztönzését szolgáló ún. "DNG Márka Program".

A DNG Márka Program (továbbiakban DMP) egy ösztönző és jutalmazó rendszer, melynek keretein belül a gimnázium tanulói tanulmányi idejük alatt (5 év) DNG Márkát (továbbiakban DM) gyűjthetnek, és azokat a programban meghatározott feltételek teljesítésével jutalmakra válthatnak be. Minden további részlet a szabályzatban olvasható...
 

A DNG Márka Program Szabályzata

Csoportonkénti adminisztrációs ív

Havi összesítő Excel-tábla

 

 

Diákjaink választottak: Majeczki Martin az új DÖK-elnök

2014. május 19. hétfő 13:29

Tömött sorokban kígyóztak diákjaink az alagsorban május 19-én, a 2-3-4. szünetben, hogy leadhassák szavazataikat az új DÖK-elnökre.
Örömteli, hogy sokan magukénak érezték az ügyet és elmentek szavazni: végzőseinket nem számítva diákjaink kicsivel több, mint 61%-a szavazott. A küzdelem szoros volt: 150 szavazatból Majeczki Martin 77-et, Mészáros Bence 71-et kapott (ketten érvénytelen szavazatot adtak le).
Martinnak gratulálunk a győzelemhez, jó munkát kívánunk az elkövetkezendő évhez!
 
 
 
 

DÖK-elnök választás 2014

2014. április 29. kedd 11:38

Lovas Zoltán DÖK-elnök (miután idén elballag iskolánkból) az április 16-i Diákközgyűlésen meghirdette (a direkt módon választhatóvá vált) DÖK-elnök pozícióért folytatott kampányidőszakot, mely 2014. május 16-ig tart. Két éves munkáját és elnöki tevékenységét ezúton is köszönjük, reméljük méltó utódot talál neki a Diákönkormányzat!
A május 19-i elnökválasztáson mindenki gyakorolhatja a demokratikus választások működését és demokratikus jogait! Hajrá!
 
A DÖK-elnök választás, a kampányszabályok stb. részleteiért kattints ide...

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva