Eseménynaptár
2024. július
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Sportok éjszakája

Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023-2024

2023. december 20. szerda 12:43

2023.10.27-én tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyre rekordszámú nevezés érkezett. A 18 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. 

Ezúton is nagyon köszönjük a DÖK anyagi támogatását, melyből a dobogós csapatoknak, valamint a rendezvény diáksegítőinek tudtunk meglepetés csokival kedveskedni!

A szokásos jó hangulatot tovább fokoztuk azzal, hogy az idei év újdonságaként zeneszámot lehetett küldeni bárkinek, akár rövid üzenettel. Az idei Sportok Éjszakáját is a csoportmérkőzésekkel kezdtük, két térfélen, az előzetes sorsolásnak megfelelően. Ezt követően a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezésig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban az első helyezett az idei tanévben is a „Habibi” csapata, második helyezett a „Pusztítók", harmadik helyezett a „Rózsaszín pitbull” csapata lett. Kosárlabdában ugyancsak a „Habibi” végzett az élen, második helyen a „Life is Roblox”, harmadikon az „Vissza a jövőbe” végzett. Labdarúgásból az első a „76734988151176” csapata, második a „Vissza a jövőbe”, harmadik a „Habibi” lett.

Az összesített végeredményt tekintve, nem volt meglepetés, hogy a két első és egy második helyet bezsebelő „Habibi” együttese nyerte a tavalyi tanévben útjára indított serleget, így az aranyérmet megnyerve, ők végeztek a dobogó legfelső fokán is. Ezüstérmet nyert a „Pusztítók”, a dobogó harmadik fokára a „Life is Roblox” csapata állhatott fel.

A táblázatban megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt DNG-s diákjaink három csapatot is kiállítva ("Reunion", a "Szeszpanyol" és a "Vissza a jövőbe") vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat.

Ricsováry-Takács Gergely tanár úr - immáron sajnos már második éve -volt DNG-s tanárként tisztelte meg részvételével rendezvényünket, ezzel nagy örömöt okozva diákoknak és kollégáknak egyaránt. "Ricsó" tanár úr a hagyományokhoz híven, aktívan vett részt a rendezvényen, a "Reunion" csapatát erősítve. Kertész Gábor tanár úr a "Gumigirnyók" csapatát erősítve szántotta fel a pályát, míg Krausz Éva tanárnő a rendezvény alatt nehéz helyzetbe került: a kevés lány játékossal rendelkező "Reunion" csapatát segítette ki a nehéz helyzetből. Ezúton is köszönjük nekik, hogy fáradtságot nem ismerve, emelték a rendezvény színvonalát, és egy felejthetetlen élményt nyújtottak iskolánk diákjainak, hogy együtt küzdhettek velük a gólokért, pontokért, kosarakért.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak, akik jelenlétükkel tovább emelték rendezvényünk fényét: Sziklainé Leposa Márta,  Balázsovits Magdolna és Laczkó Zsóka tanárnők mellett, Martinkó Mária tanárnőnek, aki iskolánk új tanáraként végigküzdötte velünk az egész éjszakát, és segített, amiben csak tudott. A szervezésből oroszlánrészt vállalt Krausz Éva tanárnő, aki nélkül ismét nehéz helyzetbe került volna a rendezvény, munkájáért nagyon hálás vagyok!

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük: Balogh Boglárka 10.A, Zsíros Zamira 10.A, Korsós Blanka 12.A, Kovács Patrik 12.A, Gschwendtner Gréta 10.A, Falticska-Koráb Bence 10.A, Meczkó Eszter 10.A, Tell Blanka 10.A, Majzik Maja 11.A, Török Viktória 10.B, Huszák Edina 10.B, Tarbály Szandra 10.B, valamint Tóth Eszter 12.A (fotózás).

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

 

A linkre kattinva Kaltenecker Eszter német nyelvű beszámolója olvasható...

A linkre kattintva Rácz Dorka német nyelvű beszámolója olvasható...

A linkre kattintva Kiss-Móger Mihály beszámolója olvasható...

 

A képre kattintva 3 perces videó tekinthető meg az eseményről...             

A képre kattintva slideshow tekinthető meg...

 

Sportok éjszakája 2023/2024 - változás

2023. október 26. csütörtök 11:21

Figyelem, VÁLTOZÁS AZ IDŐRENDBEN!
Az eredeti versenykiíráshoz képest, a nagy számú nevezésnek megfelelően, picit megváltoztattuk az időrendet, mely így néz ki:
Segítők érkezése: 17:30
Bemelegítés: 18:00-tól
Megnyitó: 18:45-kor
Mérközések kezdése: 19:00-kor 
 
A lenti linkekre kattintva elérhető a Sportok Éjszakája selejtezőinek és helyosztóinak időrendje, valamint a csapattagok névsora, illetve a segítők beosztása is.
Kérlek Benneteket, hogy nézzétek át a beosztást, és amennyiben hibát találtok benne, legyetek szívesek jelezni minél hamarabb a dngtesi@gmail.com címre!
 
Csapatok
Segítők beosztása
Selejtezők és helyosztók időrendje (sorsolásnak megfelelően)
 
Jó böngészést kívánunk, sok szeretettel várunk Benneteket 18:00-kor a tornateremben (segítőket 17:30-ra)!
Sáry József, szervező tanár

Sportok éjszakája 2023-2024 megbeszélés és sorsolás

2023. október 17. kedd 11:12

A segítőknek, a megbeszélés 2023.10.20-án (pénteken), a második szünetben (09:40-kor) lesz.
 
image.png
 
Mindenki megjelenésére feltétlenül számítok!
 
A csapatok sorsolását, a csapatkapitányok részvételével 2023.10.20-án (pénteken), a 4. szünetben (11:30-kor) tartjuk:
 
image.png
 
Amennyiben a csapatkapitányok betegség, vagy más egyéb ok miatt nem tudnak jelen lenni a sorsoláson, úgy kérem, hogy a helyettesítéséről gondoskodjon a csapat!
 
Készüljetek, mert ez egy igazán jó sulis program lesz!
Sáry József
testnevelő tanár
 
 

Sportok Éjszakája 2023-2024 - Nevezzetek!

2023. szeptember 27. szerda 10:39

 
 
Kedves jelenlegi és volt Diákjaink!
 
A tavalyi tanévben egy hatalmas serleg érkezett iskolánkba, melynek talapzatára minden évben, az abszolút győztes csapatának neve (évszámmal) gravírozással kerül fel. Tavaly a Habibi csapata lett az összetett bajnok, a serleget bármikor megtekinthetitek az iskolánk portája melletti vitrinben. Ne feledjétek, az idei tanév bajnok csapata is örökre nyomot hagy iskolánkban, mivel a bajnok csapat nevét idén is belegraviroztatjuk a serleg talapzatába!
Ami biztos: fantasztikus hangulat, komoly mérkőzések, jobbnál jobb zenék, kómás és vidám arcok, reggeli fáradtság, pizzázás (ha rendeltek magatoknak) stb. Ahogy ez lenni szokott... 
A cikken belül találjátok a Sportok Éjszakájával kapcsolatos összes információt és dokumentumot. Olvassátok el figyelmesen és küldjétek a nevezéseket minél hamarabb! 
Töltsünk együtt egy sportos, felejthetetlen éjszakát! 
 
Sáry József, szervező tanár 
 
A dokumentumok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:
 
Részletes versenykiírás
Nevezési lap
Nyilatkozat
Balesetvédelmi oktatás

Ilyen volt a Sportok Éjszakája 2023

2023. május 04. csütörtök 11:41

2023.04.05-én tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 14 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. 

Az idei év újdonsága, hogy útnak indítottunk egy serleget, melyre minden évben az abszolút győztes csapat nevét gravírozzuk majd fel, az évszámmal. Ezúton is nagyon köszönjük iskolánk Alapítványának az anyagi támogatást, a serleg tekintetében, valamint az éremdíjazásban egyaránt!

A rendezvényt a nemzetközileg is magas szinten jegyzett Face Team akrobatikus kosárcsapat látványos bemutatója nyitotta, melynek végén diákjaink is kipróbálhatták magukat. Wallandt Gergely (10.A osztály) zárta a bemutatót, melynek során teljesen kezdőként, utolsó ugrásra rittyentett egy 360°-os fordulattal színesített zsákolást. Nekünk a Face Team bemutatójától esett le az állunk, a Face Teamnek pedig Geri zsákolásától.

Ezt a méltán "híres" zsákolás, valamint a Face Team iskolánkban készített vlogja 8 perc 55 másodperctől tekinthető meg, az alábbi linken:

(10) Aki Kihagyja a Zsákolást, Büntetést kap! - YouTube

A jó hangulat már megalapozott volt, így a csoportmérkőzésekkel kezdtük az idei tanév Sportok Éjszakáját, két térfélen, az előzetes sorsolásnak megfelelően. Ezt követően a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban az első helyezett a „Habibi” csapata, második helyezett a „Pusztítók", harmadik helyezett a „Kolbik” csapata lett. Kosárlabdában a „Gyertek gyúrni Mannheimbe!” végzett az élen, második helyen a „Habibi”, harmadikon az „Allstar” végzett. Labdarúgásból az első a „Büfé FC” csapata, második a „Habibi”, harmadik a „Pusztítók” lett.

Az összesített végeredményt tekintve, nem volt meglepetés, hogy a két második és egy első helyet bezsebelő „Habibi” együttese nyerte az útjára indított serleget, így az aranyérmet megnyerve, ők végeztek a dobogó legfelső fokán is. Ezüstérmet nyert a „Pusztítók”, a dobogó harmadik fokára a „Gyertek gyúrni Mnnheimbe!” csapata állhatott fel.

A táblázatban megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink két csapatot is kiállítva (Reunion és Arisztotálkész) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat.

Ricsováry-Takács Gergely tanár úr immáron sajnos már csak volt DNG-s tanárként tisztelte meg részvételével rendezvényünket, ezzel nagy örömöt okozva diákoknak és kollégáknak egyaránt. "Ricsó" tanár úr a hagyományokhoz híven, mindhárom sportágban aktívan vett részt, a Reunion csapatát erősítve. Ezúton is köszönjük neki, hogy iskolánk, diákjaink és tanáraink iránt érzett szeretete változatlanul megmaradt, természetesen a következő sportok éjszakája rendezvényünkön is szívesen látjuk őt vendégül!

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Kalmár Katalin tanárnőnek, akinek éjfélig a pályán is megcsodálhatták sportágbeli tudását a diákjaink, illetve Laczkó Zsóka tanárnőknek, aki egészen addig maradt velünk, míg ideje engedte. Külön köszönöm Krausz Éva tanárnőnek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott hatalmas segítséget, nélküle igen nehéz helyzetbe kerültem volna én és a sportok éjszakája rendezvényünk is.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük: Balogh Boglárka 9.A, Zsiros Zamira 9.A, Tell Blanka 9.A, Gschwendtner Gréta 9.A, Vas Hajnal Virág 11.B, Kékesi Márton 11.B, Králl Jonatán 12.A, Szabó Lili 11.A, Pócsfalvi Nelli 12.A, Csombó Kamilla 12.A, Mészáros Villő 9.A, Szucsányi Réka 9.A, Lehoczki Virág 9.B, valamint Juhász Dávid (fotózás is).

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

A linkre kattintva olvasható Huszák Edina DÖK-elnök beszámolója...

A linkre kattintva Such Roland, volt diákunk beszámolója olvasható...

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Sportok éjszakája 2023 - beosztások, csapatok

2023. április 05. szerda 10:07

Kedves Diákok!

A lenti linkekre kattintva elérhető a Sportok Éjszakája selejtezőinek és helyosztóinak időrendje, valamint a csapattagok névsora, illetve a segítők beosztása is.

Csapatok

Segítők beosztása

Floorball

Kosárlabda

Labdarúgás

Jó böngészést kívánunk, sok szeretettel várunk Benneteket 18:00-kor a tornateremben!

Sáry József, szervező tanár

Sportok éjszakája 2023 megbeszélés és sorsolás

2023. március 30. csütörtök 10:40

 
A segítőknek, a megbeszélés 2023.04.03-án (hétfőn), a második szünetben (09:40-kor) lesz.
 
Balogh Boglárka 9.A
Zsiros Zamira 9.A
Mandzics Dianna 9.A
Tell Blanka 9.A
Gschwendtner Gréta 9.A
Vas Hajnal Virág 11.B
Kékesi Márton 11.B
Králl Jonatán 12.A
Szabó Lili 11.A
Pócsfalvi Nelli 12.A
Csombó Kamilla 12.A
Lehóczki Virág
Korsós Blanka 11.A
Kovács Patrik 11.A
Villő Dóra 9.A
Szucsányi Réka 9.A
 
Mindenki megjelenésére feltétlenül számítok!
 
A csapatok sorsolását, a csapatkapitányok részvételével 2023.04.03-án (hétfőn), az 5. szünetben (12:25-kor) tartjuk:
 
Büfé FC - Ivaskó Ádám 10.B
Robbanó Cicák - Bősz Tamás 12.A
Pusztítók - Tóth Tamás 10.B
Reunion - Koósa Tamás 2021
Habibi - Szabó Máté 11.A
Kolbik - Medgyasszay Ágoston 12.A
Imagine Loosing - Takács Laura 11.B
NPC Moment - Nagy-Mélykuti Levente 10.A
Gömb - Sinkó Flórián 10.A
Ambatukam - Montvai Nóra 9.B
Allstar - Wallandt Gergely 10.A
Bajnokok - Dénes Domonkos 9.NA
Mannheim Fitness - Beszterczán Dominik 12.B
 
Amennyiben a csapatkapitányok betegség, vagy más egyéb ok miatt nem tudnak jelen lenni a sorsoláson, úgy kérem, hogy a helyettesítéséről gondoskodjon a csapat!
 
Készüljetek, mert ez egy igazán jó sulis program lesz!
Sáry József
testnevelő tanár
 

Sportok Éjszakája 2023 - Nevezzetek!

2023. március 08. szerda 14:04

Kedves jelenlegi és volt Diákjaink!
 
A 2023-as év Sportok Éjszakája, melyt a tavaszi szünet előtti szerdán (április 5.) szervezünk meg, igazán különleges lesz! 
 
A DNG tornatermében, 18 órától bemutatót tart a világhírű Face Team. Ez nagyon látványos lesz, nyugodtan keressetek rá a csapatra youtube-on és készüljetek, mert a bemutató végén ti is kipróbálhatjátok magatokat!
Emellett rövidesen egy hatalmas serleg érkezik iskolánkba, melynek talapzatára minden évben, az abszolút győztes csapatának neve (évszámmal) gravírozással kerül fel. Így örökre nyomot hagyhattok iskolánban.
Minden más a megszokott formában zajlik majd: fantasztikus hangulat, komoly mérkőzések, jobbnál jobb zenék, kómás és vidám arcok, reggeli fáradtság, pizzázás (ha rendeltek magatoknak) stb. Ahogy ez lenni szokott...
A plakáton illetve a mellékletekben találjátok a Sportok Éjszakájával kapcsolatos összes információt és dokumentumot. Olvassátok el figyelmesen és küldjétek a nevezéseket minél hamarabb!
Töltsünk együtt egy sportos, felejthetetlen éjszakát!
 
Sáry József, szervező tanár
 
A dokumentumok az alábbi linkekre kattintva érhetők el:
Részletes versenykiírás
Nevezési lap
Nyilatkozat
Balesetvédelmi oktatás
 

Ilyen volt a Sportok éjszakája 2022-ben

2022. május 16. hétfő 11:37

 

2022.04.13-án tartottuk rendhagyó Sportok Éjszakája rendezvényünket, melyen 16 csapat, három sportágban (floorball, kosárlabda, labdarúgás) mérte össze erejét, 19:00-tól, másnap reggel 07:00 között. A csoportmérkőzések két térfelen, az előzetes sorsolásnak megfelelően zajlottak, majd a két csoportgyőztes küzdött meg adott sportágban az első és második helyért, a két második helyezett a harmadik és negyedik helyért és így tovább, egészen a tizenkettedik helyezéséig.

Mérkőzésenként a győztes csapat kettő, a vesztes csapat nulla pontot szerzett, míg döntetlen esetén egy-egy pontot írtunk jóvá mindkét csapatnak. Azonos pontszám esetén a több lőtt gól döntött és ha még ezután is egyformán álltak a csapatok (erre többször is volt példa a tornán), akkor a kevesebb kapott gólt vettük alapul.

Floorball sportágban első helyezett a „8+1” csapata, második helyezett az „Albert Irsa, harmadik helyezett a „Sportpocak” lett. Kosárlabdában a „8+1” végzett az élen, második helyen a „Sportpocak”, harmadikon az „Albert Irsa”. Labdarúgásból az első szintén a „8+1” csapata, második a „Ne sírjál már eMber”, harmadikon az „Albert Irsa” végzett.

Az összesített végeredményt tekintve, mivel mindhárom sportágat a „8+1” együttese nyerte, nem volt meglepetés, hogy ők végeztek a dobogó legfelső fokán itt is. Ezüstérmet nyert az „Albert Irsa”, a dobogó harmadik fokára a „Kolbik” csapata állhatott fel.

A táblázatra kattintva megtekinthető a sportágankénti eredmény mellett, az összesített végeredmény is.

Külön öröm volt számomra, hogy volt végzős diákjaink csapatot kiállítva (Reunion) vettek részt az eseményen, meglátogatva régi iskolájukat, tanáraikat, valamint diáktársaikat. Összesítésben az előkelő ötödik helyen végzett csapatuk, azonban ebben a korban már ez is nagyon szép eredménynek tekinthető, melyhez ezúton is gratulálunk.

Az idei év újítása volt, hogy sportáganként is hirdettünk végeredményt, oklevél díjazással, illetve, hogy az összesített eredmények alapján, az első három helyezett éremdíjazásban részesült. Nagyon köszönjük Laczkó Erzsébet tanárnőnek, hogy idén is meglepte az elő helyezett csapatot egy nagyon finom tortával! A DÖK jóvoltából a csapatok egy nagy tábla csokit kaptak ajándékba, melyet ezúton is köszönünk.

Továbbá külön köszönöm azon kollégáimnak a segítséget, akik aktívan részt vettek a mérkőzéseken és egyben ellátták a felügyelő tanári feladatokat az éjszaka folyamán: Farkas Mónika, Dézsi Mariann, Kalmár Katalin, Liptai Fruzsina tanárnőknek, valamint Ricsováry Takács Gergely tanár úrnak. Biztos vagyok benne, hogy a diákoknak nagy élmény lehetett a tanárokkal egy csapatban játszani, vagy éppen ellenük játszva, ellenfélként megmérettetni magukat.

Diáksegítőinknek nagy szerepe volt abban, hogy a rendezvény gördülékeny és zökkenőmentes legyen, segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük. Név szerint: Juhász Dávid 9.NB (fotózás), Tóth Eszter 10.A (fotózás), Gigler Frigyes 9.NB, Szutter Olivér 9.NB, Kincses Karina 9.NB, Lehóczki Virág 9.NB, Török Viktória 9.NB, Majzik Maja 9.A, Fodor Lili 10.B, Szabó Hanna 10.B, Csenteri Ákos 11.A, Králl Jonatán 11.A, Csombó Kamilla 11.A, Pócsfalvi Nelli 11.A.

Végezetül szeretném megköszönni Krausz Éva tanárnőnek, hogy annak idején életre keltette a Sportok Éjszakája rendezvényt, hogy az idei évben, óraadó tanárként is részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, valamint segített főszervezői teendőimben és bármilyen kéréssel fordulhattam hozzá. Reméljük, még hosszú évekig viszont láthatjuk őt.

Jövőre, Veletek, ugyanitt.

Sáry József szervező tanár

Köszönjük Sáry tanár úr szervező munkáját, minden diák, tanár és szervező aktív részvételét és a program sikeres lebonyolításához való hozzájárulását!

Az alábbi linkre kattintva egy diákbeszámoló is olvasható...

A lenti linkeken fotók tekinthetők meg...

Sportok éjszakája 1.
https://drive.google.com/drive/folders/1-SEKFJmAtpJD2BwJnOP86VfYqsDnlhNX
 
Sportok éjszakája 2:
https://drive.google.com/drive/folders/1sAduOc0HtZ4QvocnEysN0TjES6fw540f
 
A Sportok éjszakára rendezvényünk a DÖK-nap záróakkordja volt. Az alábbi linken a DÖK napi programokhoz kapcsolódó képek érhetők el:
https://drive.google.com/drive/folders/1-DrCW0SetBKPkgnd3YtLmJujhp2jZ08X

Sportok éjszakája 2022 beosztás

2022. április 12. kedd 08:04

Kedves Diákok!

A lenti linkekre kattintva elérhető a Sportok Éjszakájának selejtező és helyosztó időrendje, valamint a csapatok sorsolának eredménye is.

Jó böngészést kívánunk, sok szeretettel várunk Benneteket szerdán, 18:00-kor a tornateremben!

Sáry József, szervező tanár

Floorball selejtezők
Kosárlabda selejtezők
Labdarúgás selejtezők
 

 

 

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva