Eseménynaptár
2024. július
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Eredményeink   »   Elnyert ösztöndíjak   »   Nemzetiségi ösztöndíj

Pest megyei ösztöndíjat nyertek (2023/2024)

2023. november 28. kedd 07:05

A Pest Megyei Német Önkormányzat jóvoltából iskolánkból idén két tanuló nyerte el a Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat, név szerint Gyöngyösi Tamás (9.B) és Tófalvi Dóra 12.B osztályos tanulók. 
Az ösztöndíjban részesülés alapfeltétele volt az aktív nemzetiségi tevékenység, a legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve az iskola ajánlása.
Idén 2023. november 26-án Dunakeszin került sor az ünnepélyes Gálára, melynek keretében tanulóink átvehették kitüntetésüket.
Mindkét diákunknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
Köszönjük a Pest Megyei Német Önkormányzat támogatását!

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjban részesültek 2023

2024. március 21. csütörtök 14:44

Szeretettel gratulálunk Diós Edina és Sinkó Flórán 11.A osztályos, valamint Fábián Léna, Pali Flórián és Szabó Laura 11.B osztályos tanulóinknak, akik a 2023/2024-as tanévben elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját és a mai napon megkapták elimerő oklevelüket is. 

A tizedik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók 2023. szeptember 1-től havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Szívből gratulálunk kitüntetett diákjainknak, kitartást és további sikereket kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

27. Országos Gála: Kékesi Márton Koch-Valéria-Díjat kapott (2023)

2024. január 17. szerda 09:46

2023-ban az Országos Nemzetiségi Gálát január14-én rendezték a budapesti Kongresszusi Központban. Az ünnepi műsor keretében adják át hagyományosan a magyarországi németség legrangosabb kitüntetését, az Ehrennadel díjat, illetve a Koch-Valéria-díjat arra érdemes középiskolai diákoknak. Nagy büszkeség számunkra, hogy az idei kitüntetettek között volt Kékesi Márton, 12.B osztályos tanulónk.

Márton méltatása ezen a linken érhető el...

Mártonnak nagy szeretettel gratulálunk a rangos elismeréshez, további kitartást, sikereket kívánunk!

 

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2023

2023. szeptember 25. hétfő 07:37

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben 3 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint: Bokros Bettina (11.A), Kósa Annabella (12.B), valamint Szabó Lilla (12.A).

Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembe vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket 2023. szeptember 22-én, az FNÖ által szervezett Nemzetiségi Tanévnyitón vehették át. 

Mind a három tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!

Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjban részesültek 2022

2023. május 02. kedd 14:05

Szeretettel gratulálunk Banciu Emma Brigitta, Jenei Eszter, Kékesi Márton, Kindlinger Anna, Klein Bálint és Rizmajer Patrik Tibor 11.B osztályos tanulóinknak, akik a 2022/2023-as tanévben elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját. 

A kilencedik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. A tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Szívből gratulálunk kitüntetett diákjainknak, kitartást és további sikereket kívánunk!

Beszterczán Dominik Koch-Valéria-Díjat kapott (2023)

2023. február 06. hétfő 10:57

2023-ban január 14-én, Pécsen rendezték meg az Országos Nemzetiségi Gálát. Az ünnepi műsor keretében adják át hagyományosan a magyarországi németség legrangosabb kitüntetését, az Arany Dísztű Díjat, illetve a Koch-Valéria-Díjat arra érdemes középiskolai diákoknak. Nagy büszkeség számunkra, hogy az idei kitüntetettek között volt Beszterczán Dominik, 12.B osztályos tanulónk.

Mivel Dominiknak aznap volt a szalagavató bálja, a kitüntetést nem Pécsen, hanem február 4-én, a dunaharaszti Farsangi Sváb Bál keretében vehette át az alábbi kitüntető szavakkal:

A méltatás a linkre kattintva érhető el…

 

Dominiknak nagyon nagy szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat nyert 2022/2023

2022. december 01. csütörtök 10:38

A Pest Megyei Német Önkormányzat jóvoltából iskolánkból idén két tanuló nyerte el a Pest Megyei Nemzetiségi Ösztöndíjat, név szerint Kürtösi Krisztina és Pali Flórián 10.B osztályos tanulók. 
Az ösztöndíjban részesülés alapfeltétele volt az aktív nemzetiségi tevékenység, a legalább 4-es tanulmányi átlag, illetve az iskola ajánlása.
Idén Szendehelyen került sor az ünnepélyes Gálára, melynek keretében tanulóink átvehették kitüntetésüket.
Mindkét diákunknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!
Köszönjük a Pest Megyei Német Önkormányzat támogatását!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Fővárosi Német Ösztöndíjat nyertek 2022

2022. október 01. szombat 19:01

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából ebben a tanévben 7 tanulónk nyert nemzetiségi ösztöndíjat, név szerint: Kovács Fanni (10.B), Kósa Annabella (11.B), Nadj Tímea (12.B), Sinkó Flórián (10.A), Szabó Laura (10.B), Szabó Lilla (11.A), Tölgyesi Tilla (12.B).

Az ösztöndíj elnyeréséhez feltétel volt a jó tanulmányi eredmény, az osztályfőnök és az igazgató ajánlása, figyelembe vették a szociális rászorultságot, illetve alapfeltételként az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában. A tanulók kitüntető oklevelüket 2022. szeptember 30-án, az FNÖ által szervezett Nemzetiségi Tanévnyitón vehették át. 

Mind a hét tanulónknak szívből gratulálunk, további eredményes tanulmányokat és aktív nemzetiségi tevékenységet kívánunk!

Köszönjük a Fővárosi Német Önkormányzatnak, hogy az idei tanévben is lehetőséget biztosított kiemelkedő tanulóink ösztönzésére!

26. Országos Gála: Sztaskó Kira Valéria-Koch-Díjat kapott (2022)

2022. június 20. hétfő 09:30

2022-ben a pandémiára való tekintettel az Országos Nemzetiségi Gálát nem januárban, hanem június 18-án rendezték meg. Az ünnepi műsor keretében adják át hagyományosan a magyarországi németség legrangosabb kitüntetését, az Ehrennadel díjat, illetve Koch-Valéria-díjat arra érdemes középiskolai diákoknak. Nagy büszkeség számunkra, hogy az idei kitüntetettek között volt Sztaskó Kira, 12.B osztályos tanulónk, aki az alábbi kitüntető szavakkal vehette át az elismerést: ... (hamarosan)...

Kirának nagy szeretettel gratulálunk a rangos elismeréshez, továbbá kitartást, sikereket és jó feltöltődést kívánunk a nyári szünetre!

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj Alumni Találkozó 2022, Agárd

2022. március 22. kedd 14:07

Idén március 18. és 20. között második alkalommal került sor a nemzetiségi ösztöndíjasok alumni találkozójára, ezúttal Agárdon. A rendezvényre azok a tanulók kaptak meghívást, akiket az elmúlt években nemzetiségi tevékenységükért tanulmányi ösztöndíjjal jutalmaztak.

A DNG 14 tanuló részvételével büszkélkedhetett, közülük az elmúlt évek ösztöndíjasai a teljes hétvégét a Velencei-tó partján tölthették.

Az idei év díjazottjaiból álló delegáció március 19-én, szombaton csatlakozott hozzájuk egy izgalmakkal teli nap keretében. A kellemes ebédet egy érdekes pódiumbeszélgetés követte nemzetiségi hátterű, elismert személyiségek - Trokán Nóra, Peller Anna színművésznők, Garajszki Margit írónő, színházi dramaturg és Bajczer Csaba erőemelő világbajnok – részvételével.

Az este a zene és tánc jegyében telt: a programot a bolgár Pravo zenekar nyitotta meg, majd az Irie Maffia koncertje következett. Az eseménydús napot jó hangulatú nemzetiségi diszkó zárta.

Ösztöndíjasaink gondolatai... (hamarosan)

Köszönjük Soltész Miklós államtitkár úrnak a meghívást.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva