Eseménynaptár
2024. július
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal   »   Hagyomány / Rendezvény   »   Jótékonysági akció

Köszönet az Ukrajnából menekülőknek szánt adományokért!

2022. április 11. hétfő 11:28

2022. március 24-25-én és 28-án adománygyűjtő akciót szervezett iskolánkban a DÖK.

A helyzet súlyossága miatt rövid volt a határidő, de ennek dacára rengeteg adomány gyűlt össze.

Beszéljenek a képek és az iskolánk felé érkező köszönő szavak, melyek az alábbi linkre kattintva érhetők el...

 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

SOS Adománygyűjtés ukrajnai menekültek számára

2022. március 23. szerda 12:59

Kedves Diákjaink!

Iskolánk SOS adománygyűjtést szervez a Huszt városában lévő ukrajnai menekültek számára. Mivel óriási menekültszám halmozódott fel, nagyon gyorsan kell a segítség!

Részletekért katt a képre!

Karácsonyi ajándékozás a a Benedek Elek Általános Iskolával 2021

2021. december 22. szerda 17:16

Sajnos a vírushelyzet miatt, az idei tanévben sem tudtak diákjaink személyesen ellátogatni a Benedek Elek Általános Iskolába, azonban a karácsonyi ajándékcsomagjaink mellett, az osztályoknak készített egyedi videós üzeneteink is célba értek. Jó lett volna csomagbontogatás közben, a Benedekes csillogó szempárokat, a mosolygós, örömteli arcokat élőben is látni, de diákjainkat valamelyest kárpótolják a Benedekes gyerekek, saját kézzel készített képeslapjai, valamint a tőlük kapott múltidéző kisfilmnek is nagyon örülünk. Reméljük, jövőre már ismét találkozhatunk élőben, átélve a személyes együttlét örömét és meghatottságát, és együtt énekelhetjük a karácsonyi dalokat.
Sáry tanár úr nagyon köszöni a DNG-s diákok lelkesedését, részvételét, támogatását és ezúton is együtt kívánunk minden kis Benedekes diáknak, szüleiknek, tanáraiknak áldott, békés, meghitt, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új évet!
 
Az alábbi videót a Benedek Elek Általános Iskola készítette, és az elmúlt évek közös pillanatait idézi. 
 
 
A lenti galériában található képek szintén a Benedekes gyerekek kezeinek munkája.

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

DNG-s videóüzenet a kerületi Benedekes diákoknak!

2020. december 17. csütörtök 12:04

Idén a rendkívüli helyzet miatt sajnos nem tudtak diákjaink élőben ellátogatni a kerületi Benedek Elek Általános Iskolába, hogy átadják összegyűjtött ajándékainkat. Ehelyett rövid videóüzenettel kedveskedtek, mely a képre kattintva indul! Köszönjük diákjainknak és Sáry József tanár úrnak ezt a szívhez szóló online ajándékot! 

 

2019-ben is volt DNG-s Jótékonysági Karácsony

2020. január 23. csütörtök 15:46

2019. december 16-án (hétfőn) diákjaink sokadik alkalommal látogattak el a kerületünkön belül működő Gyógypedagógiai Benedek Elek Általános Iskolába. A program a szokásos volt. A résztvevő diákok az együtt töltött idő alatt - mely során közösen kézműveskedtek és játszottak az általános iskolásokkal - megtapasztalhatták, hogy az értelmi fogyatékos, vagy az egyéb hátrányos helyzetű gyermekek mennyi szeretet képesek adni. Tanulóink láthatták, hogy apróságoknak is mennyire lehet örülni, mikor pl. egy hátrányos helyzetű kislány sikongatva bontotta ki ajándékcsomagját, és ugrálva mutogatta fel a benne rejlő apró édességeket és "kincseket". Ilyenkor minden DNG-s diák átértékeli a saját életét, néhányuknak könny szökik a szemébe... A projekt résztvevői tudják már, hogy nem az ajándék értéke és nagysága számít igazán, hanem az együtt töltött idő és a másiknak való örömszerzés. A program, az immáron szintén hagyománnyá vált általános iskolások műsorával, majd közös énekléssel zárult, mely során jó érzés volt látni, hogy több kisiskolás úgy fejezte ki háláját és szeretetét, hogy a DNG-s nagy lányok ölében ülve énekelték közösen a záró karácsonyi éneket. Külön köszönöm, hogy pozitív visszacsatolásként a tavalyi évben végzett, előző évi projekteken korábban rész vett néhány diákunk is csatlakozott hozzánk, és idén ők lepték meg az általános iskolás tantestületet egy ajándékkosárral. Öreg diákjaink részvétele és látogatása volt az én igazi ajándékom, mert ebből látom, hogy olyan értékeket sikerült átadnom nekik, amik sajnos mára háttérbe szorultak már, és amiknek átadását fő célul tűztem ki néhány éve, mikor a jótékonysági projektet elindítottam.

Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kíván: Sáry József testnevelő tanár

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Köszönjük az adományokat!

2019. december 16. hétfő 13:35

Adománygyűjtő akció Szolnoki Evelinért a DNG-ben!

2019. december 09. hétfő 10:45

DNG-s Jótékonysági Karácsony 2019

2019. november 21. csütörtök 16:44

Kedves Diákok!
2019.12.06-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (közel 100 gyermeket) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra, jelentkezési lapért pedig a jobboldali dokumentum képére!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges "szóró" ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 100 db esetén az összes csomagba biztosan tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2019.12.06. (péntek)

További infókért kattints a plakátra!

A jelentkezési lap letöltésért kattints a dokumentum képére!

 

 

 

 

DNG-s Jótékonysági Karácsony 2017

2017. november 10. péntek 09:51

Kedves Diákok!
2017.11.24-ig (péntekig) van lehetőségetek jelentkezni Sáry József testnevelő tanárnál, a csatolt jelentkezési lapot kitöltve iskolánk karácsonyi jótékonysági projektjére, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolásokat (összesen 86 főt) ajándékozunk meg. A létszámot a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Részletekért kattintsatok a plakátra!
 
Tisztelt Szülők, Cégek!
Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, amit az ajándékcsomagba illeszthetünk (pl. mandarin, közeli lejáratos édességek, esetleg céges szóró ajándékok stb.), és örömet okozhatunk vele a rászoruló gyerekeknél. 86 db esetén az összes csomagba tudunk tenni, de az alacsony osztálylétszámok miatt, sokkal kevesebb darabszámot is szeretettel fogadunk (osztálylétszámok 6-12 fő között)!
 
A felajánlásokkal kapcsolatban keressék Sáry József testnevelő tanárt (06-30-606-58-72)
Határidő: 2017.11.24 (péntek)
 
"IDÉN IS TEDD SZEBBÉ A RÁSZORULÓ GYEREKEK KARÁCSONYÁT, 
ÉS A TE KARÁCSONYOD IS SZEBB LESZ!"
 

DNG-s jótékonysági karácsonyi akció a Pesterzsébeti Újságban

2017. február 03. péntek 09:02

A 2016-os nagyszabású jótékonysági karácsonyi projektünkről, a Pesterzsébet Újság 2017-es év januári számában jelent meg cikk, mely a 14. oldalon olvasható.

A képre kattintva olvasható méretűvé válik a cikk...

Köszönjük diákjaink részvételét! Mérhetetlenül büszkék vagyunk Rátok, hogy nem csak tanulmányi versenyeken, nyelvvizsgákon, sport és művészetek területén értek el kimagasló eredményeket, hanem emberségből is jelesre vizsgáztok!

Köszönjük Sáry József tanár úr szervező munkáját, mely nélkül nem jött volna létre az akció!

A teljes újság az alábbi linken elérhető:
http://pesterzsebet.hu/container/static_pages_downloads/1485248395_2017_januar.pdf

 

 
  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva