Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28

Összes esemény ›

Aktuális információk
Összes hír ›
Főoldal / Hírek / "Felvirágosító" családi napot tartottunk a kollégium kertjében (2022)

"Felvirágosító" családi napot tartottunk a kollégium kertjében (2022)

2022. október 12. szerda 08:59

Indián nyár, napsütés, tulipánok, jácintok, nárciszok és sok lelkes, tettrekész virágszerető szülő és diák.
2022. október 8-án (szombaton) önkéntes kertrendező, virághagyma ültetéssel színesített családi napot tartottunk a DNG kollégiumának kertjében, melyen több mint 10 szülő és kollégista gyermekeik vettek részt.
A szervező pedagógusok és önkéntesek célja, hogy az intézmény udvara még virágosabb, szemet gyönyörködtető látvány legyen, és kikapcsolódást nyújtson mind a tanulók, mind az ott dolgozó munkatársak számára.

A jókedvű csapatok a derű és lelkesedés mellett virágokat, növényeket is hoztak magukkal, ezzel is hozzájárulva, hogy szívet-lelket melengető színes kertet varázsoljunk közösen. A virágágyások mellé pozitív gondolatokat és jó sok vidámságot is elhelyeztünk, remélve, hogy munkánk eredménye segíti a feltöltődésben, a kertben sétáló, pihenő vagy tanuló gyermekeket.

”A kert, a fák ősidők óta a nyugalmat szimbolizálják. Egyre fontosabb, hogy az ember által épített rideg, merev, környezetből ki tudjunk „szakadni” a természetes környezetbe, ahol harmónia árad felénk. A természet folyton változik, minden évszakban más színekben pompázik, nagyon pozitív hatással van mentális egészségünkre” – állapítottuk meg közösen, a „felvirágosító” nap főszervezőjével Majzik Edit kollégium vezetővel, a tartalmas nap végén, elégedetten szemlélve a szemet gyönyörködtető végeredményt.

Köszönjük diákjainknak és szüleiknek, hogy hozzájárultak kollégiumi kertünk őszi pompájához!

Desics Júlia
kollégiumi nevelőtanár
 

Képgaléria

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

  
  
© 2020 Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium / Minden Jog Fenntartva