Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Színjátszás Színjátszósaink fellépései Színjátszófesztivál 2018 - DNG-é a fődíj
Színjátszófesztivál 2018 - DNG-é a fődíj
2018. április 16. hétfő, 10:05

2018. április 13-án Szekszárdon járt iskolánk színjátszó csoportja, a Kulturális Offenzíva. Idén ugyanis a szekszárdi Német Színház – a Deutsche Bühne Ungarn – adott otthont annak a hagyományos színjátszófesztiválnak, amelyen német nyelven játszó középiskolai színjátszó csoportok mutatkozhatnak be .

A helyszín csodálatos volt: igazi színpadon, valódi színházi körülmények között játszhattunk. A színház különböző területein dolgozó szakemberek – világosító, hangtechnikus, ügyelő – segítették a munkánkat és együtt drukkoltak velünk az előadások sikeréért. Különösen kedves gesztus volt a színházban játszó színészektől, hogy kíváncsiak voltak a gyerekek játékára és a nézőként követték az előadásokat.

A fesztiválon ebben az évben négy csoport lépett fel: a Junge DBU, a Kulturelle Offensive (azaz mi), a pilisvörösvári PaThália és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorlógimnáziumának színjátszó csoportja.
A zsűri értékelése szerint mind a négy előadás igen magas színvonalú volt, lehetetlen volt a csoportok között sorrendet felállítani.

A díjat végül sikerült elhoznunk a Faust 2.0 (soroksári Faust) című előadásunkért, így 2018. június 16 – 19. között mi utazhatunk az eszéki színjátszó fesztiválra Horvátországba.

A nap befejezéseként megtekinthettük a DBU 39 Stufen című előadását, amely nemcsak szórakoztató volt, hanem szakmai szempontból rendkívül tanulságos is.

Szeretettel gratulálunk a színjátszó csoportunknak és vezetőjének, Örkényi Fanni tanárnőnek!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
    
 
Ma 2019. március 21., csütörtök Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 439 vendég böngészi