Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Versenyek Film/ Művészetek Hatalmas sikerek az Abgedreht 2015 filmfesztiválon
Hatalmas sikerek az Abgedreht 2015 filmfesztiválon
2015. április 24. péntek, 16:46

Idén iskolánk két csapata is nevezett sváb témájú filmmel az „Abgedreht 2015 -  Magyarországi Német Ifjúsági Filmfesztivál" versenyre. 

A Valhalla csoport (Budai Bettina, Koleszár Tamás, Kalácska Dominika, Makai Márton, Babocsay Csenge, Bodonyi tanár úr) „Emlék” címmel forgatott rendkívül ötletes kisfilmet a kitelepítésről egy szerelmes pár szemszögéből.
A Sváb Kalandorok (Surman-Majeczki Martin, Kém Antónia, Kecskeméti Pálma, Dörner Csenge, Varga Viktória, Knapp Mercédesz, Jakus tanárnő) „Legyen Ön is Svábmilliomos!” című filmje közben pedig együtt izgulhatunk Sophie Schickért, akit gyermekkori emlékei nemcsak a 40 Millió Forintos fődíjhoz, hanem valódi identitásának megtalálásához is hozzásegítenek.

2015. április 24-én az összes nevezett filmet levetítették és díjazták a Művész moziban. A 10 film közül a DNG-s Valhalla csoport „Emlék” című filmjével különdíjat nyert 100 Euro értékben, a Sváb Kalandorok pedig „Legyen Ön is Sváb Milliomos!” című filmjükkel megszerezték a hőn áhított 1. helyet és a vele járó 500 Euro pénzjutalmat!
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg a forgatásról és a díjátadásról...
 
Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel DNG-s diákjaink és tanáraik példátlan sikert értek el a verseny történetében egy rendkívül erős mezőnyben, ahol ismét profi stábokkal is fel tudták venni a versenyt filmjeikkel. A jó ötleteknek, a kitartó munkának és elhivatottságnak meglett az eredménye. Nagy gratuláció mindkét csapatnak!
Külön köszönet illeti a filmek készítése során segédkezőket és támogatókat: Jakus Enikő tanárnőt, Eszenyei Emese tanárnőt, Tepliczkiy Csillát, Tepliczky Istvánt, az iskolai forgatáson résztvevő tanárokat és diákokat, az újhartyáni nemzetiségi önkormányzatot, illetve minden közreműködőt Hartyánból.
Reméljük, más diákok is kedvet kaptak, hogy jövőre beszálljanak a filmforgatásba. Nemcsak a színvonalas produkció, hanem a hagyományok kreatív és a mai korszellemnek megfelelő megőrzése érdekében is.

Részletesebben a filmekről:

"Legyen Ön is Svábmilliomos!”
Sophie Schick Stuttgartban él. Elődeit korábban kitelepítették a magyarországi német faluból, „Irgendwo”-ból.  Sophienak tulajdonképpen már semmi köze magyarországi német gyökereihez, míg egy napon férje be nem nevezi a népszerű „Legyen Ön is Svábmilliomos!” című showműsorba. Végül eljut a 40 Millió Forintos fődíjat jelentő kérdésig.
Hogyan érte el ezt?  A) Sophie csalt. B) Sophienak szerencséje volt. C) Sophie egy zseni.
D) Ezt a sors akarta így.
 
 
Emlék”
 
1947. Egy szívszorító történet a kitelepítés idejéből. Két szerelmes könyörtelen elválasztása egymástól…
Vajon mindent szétrombolnak a történelmi események? Elmúlik a valódi szerelem vagy örökké várni fog a fiú? Hogyan és miért tér vissza az elhurcolt lány?
 
 
 
     
A rendezvényről a  a Zentrum.hu (a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központja) is beszámolt. A linkre kattintva megtekinthető az írás...
 
    
 
Ma 2019. május 23., csütörtök Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 287 vendég böngészi