Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Hartyánfeszt 2012
2012. október 12. péntek, 08:57

10.B osztályfellépése – Újhartyán

A 10. B osztály ismét sikeresen szerepelt tánckoreográfiájával: a kirándulással egybekötött fellépés helyszíne ezúttal Újhartyán (Hartian) volt, ahová egy Sváb Gasztronómiai és Kulturális Fesztiválra a Hartyánfestre kaptunk meghívást. Mindenki nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel készült a rendezvényre, kíváncsi volt milyen lehet az élet egy igazi sváb településen ahol az emberek még a mindennapjaikban őrzik hagyományaikat, milyen a hangulat egy igazi Oktoberfesten, ahol tényleg az egész falu megmozdul. Baráti táraságok, civil közösségek fognak össze, főznek finomabbnál finomabb sváb ételspecialitásokat Egésznap megy a Blasmusik und Tanz… Egyszóval minden, ami a sváb kultúrával kapcsolatos.

A bogárkáknak már megérkezésük után akadt egy fontos feladata: egy nagy bogrács bab „Gulasch” és egy nagy adag Zimmetkrofni elfogyasztása, melyet a nagymamámék és a dédim készített. Az ebéd, és a „papagáj gyűjteményem” megtekintése után indultunk vissza a Faluközpontba, ahol a rendezvény megnyitásaként egy fúvószenés felvonuláson vettünk részt. 

Ezután következett a „Dorf-Tour”, mellyel a település nevezettességeit és az itteni életet ismerhették meg. Az első állomás a tájház volt, ahol Majer Erzsi néni tartott igen „élményekkel teli” vezetést. Majd Surman Edit kerámikus művészhez látogattunk el: megnéztük műhelyét, gyönyörű kertjét és megismertette velünk miként formálja kerámiáit. A következő Utunk Szénási Gábor Díszmadár kertjébe vezetett. Itt megcsodálhattunk különféle exotikus papagájokat, díszrécéket, fácánokat és beszélgethettünk Kokóval és Robival, a Jákó papagájokkal. Sétánk során láthattuk a műemlék barokk templomot és a templomkertben lévő német feliratú sírokat és a nívódíjas Német Nemzetiségi Általános Iskolát. 

Miután túránkból visszatértünk már csak a „feszt fénypontjának” a fellépésünknek kellet jól sikerülnie, szerencsére ezt teljesítettük, sőt táncházunkba sok helyit is sikerült becsábítanunk! Ezután egy igazi Hartyáni táncokat is volt lehetőségünk elsajátítani és a híres „babos tésztát” kipróbálni…

Az esti utcabál élő fúvószenével és persze sok-sok tánccal a társaság nagy sajnálatára az eső miatt elmaradt ezért idő előtt kellet osztályunknak hazatérni…! Ettől függetlenül az Újhartyáni osztályfellépés szerintem nagyon jól sikerült, mint szervező remélem mindenkinek nagy élményt jelentett! 

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg

 
    
Ma 2018. október 23., kedd Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 597 vendég böngészi