Sprache wählen:

MagyarDeutsch
Címlap Infos Über unsere Schule DNG früher und heute Alumni A Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium egykori tanulóinak
A Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium egykori tanulóinak
Mittwoch, den 13. März 2013 um 15:30 Uhr
There are no translations available.

Kedves Öregdiákunk!

Szeretettel üdvözöllek egykori iskolád tantestülete nevében!

1990-ben, amikor Budapest XX. kerületében megnyitotta kapuit a német nemzetiség első önálló fővárosi gimnáziuma, sokak álma vált valóra: a magyarországi német nemzetiség diákjai ebben az országrészben is lehetőséget, otthont kaptak a tanulásra, a nemzetiségi hagyományok megélésére.

Az azóta eltelt időszakban sok dolog változott. Változott az oktatási törvény, a tanterv, az iskola fenntartója. Ám egy dolog nem változott: az ide járók és az itt tanítók odaadó munkája a közös ügyért. 

Ma már egykori tanítványaink erősítik a tantestületet, régi diákjaink gyermekei ülnek a padokban. Ők készülnek a svábbálra és a nemzetiségi karácsonyra, a DSD vizsgára és az érettségire, meglévő iskolai hagyományaink általuk élnek tovább.

Iskolánk lassan közeledik fennállásának 25. tanévéhez, amelynek méltó megünneplésében Rád is számítunk. Erre készülve első lépésként 2013. április 20-án 16 órától megrendezzük iskolánk történetének első öregdiák-találkozóját, ahol együtt eleveníthetjük fel az elmúlt időszakot és alakíthatjuk a következőt - remélhetőleg már az újonnan létrejött DNG Öregdiák Egyesület segítségével.

Szeretettel várunk!