Támogasson minket!

A német kisebbség budapesti gimnáziumáért” alapítvány.
 
Az alapítvány számlaszáma: 
11720001-20128775  (OTP)
Az alapítvány adószáma: 
18018693-1-43
 
 

Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap
Felvételi tájékoztató a 2017/18-as tanévben való továbbtanuláshoz
2016. október 20. csütörtök, 20:08
Az általános iskola után hozzánk szeretenél felvételizni, 2017 szeptemberétől nálunk továbtanulni? Fontos infókat találsz a lenti linkeken!

Ezennel közzétesszük a (2017/18-es tanévtől történő továbbtanuláshoz szükséges) középfokú felvételi eljárásra vonatkozó aktuális (2016. októberi) információkat:

Iskolánk tájékoztatója

Az OH tájékoztatója

 

 
Megpályázhatók a Fővárosi Német Nemzetiségi Ösztöndíjak (2016)
2016. október 19. szerda, 14:39

Kedves Diákjaink!

A Fővárosi Német Önkormányzat jóvoltából 2016-ban is meghirdetésre kerültek a fővárosi nemzetiségi ösztöndíjak, melyet iskolánkból tíz tanuló nyerhet el.

A pályázat elbírálásánál figyelembe veszik:

- az aktív részvételt a nemzetiségi kultúra ápolásában,
- a jó tanulmányi eredményt,
- a szociális rászorultságot.

Figyelem! A pályázat fővárosi lefedettségű, azaz csak budapesti lakóhelyű tanulók adhatják be jelentkezésüket!
A pályázat iskolán belüli benyújtási határideje: 2016. november 10. (csütörtök). Benyújtás a 105-ös szobában.
A pályázati adatlapokat innen tudjátok letölteni, de kérhettek nyomtatott verziót a 105-ös szobában is.
 
 
 
Középiskolák rangsora 2017
2016. október 19. szerda, 13:18
Megjelentek a magyarországi középiskolák legfrissebb eredményességi mutatói a HVG különszámában. 
Gimnáziumunk 11 helyet javított a tavalyi eredményén: 
az országos szinten közel ezer figyelembe vett magyar középiskola "hivatalosnak" tekintett rangsorában a 65. helyet foglaljuk elBudapesti viszonylatban a 28. legjobb középiskolának minősülünk. A nyelvi érettségik tekintetében a 26., felvételi eredmények tekintetében a 24. legeredményesebb iskola vagyunk az országban.
A sorrendet a diákok érettségi, felvételi és a kompetenciamérésen elért eredményei alapján állították össze.
Nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk és köszönjük minden mostani és volt DNG-s diáknak és tanárnak munkáját és együttműködését!
Hajrá DNG!
 
 
Informationsnachmittag - Duales Studium Lidl (2016)
2016. október 19. szerda, 10:47
Was bedeutet „duales Studium”?
Ein Duales Studium verbindet das Hochschulstudium mit einer Berufsausbildung oder mit Berufspraxis in einem Unternehmen. Ein Duales Studium ist dadurch gekennzeichnet, dass die beruflichen bzw. berufsbildenden Elemente integraler Bestandteil des Studiengangs sind.
Also: theoretische Bildung an der Hochschule + gleichzeitig Berufspraxis
Über Vor- / Nachteile eines dualen Studiums: z.B. http://karrierebibel.de/duales-studium-die-vor-und-nachteile-im-uberblick/
 
Auch die Firma Lidl unterstützt Studenten bei einem dualen Studium. Einige Schüler aus unserem Gymnasium haben bereits ein „Lidl - duales Studium” begonnen. Wenn du Interesse an so einer Möglichkeit hast, dann könnte der Infonachmittag, den Lidl anbietet, für dich von Interesse sein.
 
Wann findet der Infonachmittag statt? 
Am 26. Oktober (Mittwoch), 15h (ca. 45-60 Minuten)
 
Wie sieht so ein Infonachmittag aus?
Ein Experte des Themas informiert euch (mit Hilfe einer PPt-Präsentation - ca. 20 Min.), danach könnt ihr gerne Fragen stellen.
 
Anmeldung? 
Bis zum 24. Oktober (Montag)
Im Raum 105 (bei Frau Varsányi)
 
Wer kann/ soll sich zum Infonachmittag melden?
Wer ein Studium in Deutschland überlegt (Richtung „Handel“/ „internationaler Handel“).
Eher für Schüler im 12-13. Jahrgang.
 
 
A 9.BD diákcseréje Saarlouisban (2016. szeptember 6-13.)
2016. október 17. hétfő, 10:22
A 9.BD osztály szeptember első felében Örkényi Fanni és Antalné Tóth Tünde tanárnők vezetésével egyhetes diákcserén voltak a saarlouisi partneriskolánknál. Élményeikről rövid beszámoló is született.
 
2016. szeptember 6-án indultunk a Liszt Ferenc repülőtérről Saarlouis-ba. A hosszú út vége felé már nagyon izgatottak voltunk, kíváncsian vártuk a személyes találkozást a német diákokkal, vendéglátóinkkal.
Sok érdekes program várt ránk: jártunk Trierben, megtekintettük a Porta Nigrát, lehetőségünk volt megnézni a helyi acélművet, jártunk Saarbrückenben a parlamentben, stb.
Szombaton a vendéglátó iskola jubileumi ünnepségén mi is felléptünk. Műsorunk kuriózum számba ment, nagy sikert arattunk. A vasárnapot mindenki a vendéglátó családdal töltötte, mi például a Saar-kanyarnál voltunk és azt tapasztaltuk, hogy csoportunkból többen is oda kirándultak.
A következő két napban órákat látogattunk.
Hétfőn este volt a búcsúest, ami nagyon jó hangulatban telt: grilleztünk, beszélgettünk.
Szeptember 13-án érkeztünk vissza Budapestre.
Az eltelt egy hét rengeteg élménnyel gazdagított minket és nyelvtudásunkra is jótékony hatással volt. Hihetetlen hetet töltöttünk Németországban, és már nagyon várjuk a folytatást, a német diákok tavaszi látogatását.
 
 

A diákcsere az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul! pályázat támogatásával került megvalósításra. Támogatásukat köszönjük!

 
 
Kollégiumfelújítás kapcsán DNG az M1 műsorában
2016. október 06. csütörtök, 09:56
Több, mint 65 Millió forintot kap felújítási programjára 23 nemzetiségi önkormányzati óvoda és iskola idén a kormánytól. Fenntartónk, az Országos Német Önkormányzat jóvoltából iskolánk egyike azon intézményeknek, melyek részesülnek a támogatásból: kollégiumunk pincéjének felújítására 14 Millió forintot fordíthatunk a közeljövőben.
Ennek kapcsán Tápai Ildikó igazgatónő interjút adott az M1 Iskolapad című műsorának, mely a 2016. október 5-i adásban, 10.00-14.15 perc között volt látható. 

 

A képre kattintva megtekinthető a műsor...

 

 
A 8.-os "Tehetséggondozó foglalkozások" csoportbeosztása
2016. október 05. szerda, 15:28

Az alábbiakban tesszük közzé a "Német Kisebbség Budapesti Gimnáziumáért" Alapítvány Tehetséggondozó foglalkozásainak csoportbeosztását.

A tanulók oktatási azonosítójára illetve jelszavára a pdf dokumentumok megnyitása után rá lehet keresni: nyomja le egyszerre a Ctrl+f billentyűket és írja be a felugró rubrikába a keresni kívánt azonosítót!

A beosztást az alábbi linkre kattintva érhetik el...

 

 
Lezajlott "Nyitott kapuk" rendezvényünk 2016
2016. október 05. szerda, 13:04

2016. október 4-én és 5-én "Nyitott Kapuk"-kal vártuk az iskolánkba látogató érdeklődőket, elsősorban a nálunk továbbtanulni vágyó Nyolcadikosokat. A nagy látogatószámnak köszönhetően idén is a torna- és színháztermünkben tartotta meg Tápai Ildikó igazgatónő az általános tájékoztatót, mely után az érdeklődők órákat látogathattak és ismerkedhettek a DNG-s hangulattal.

Reméljük, vendégeink kellemes benyomásokat szereztek és minél többükkel találkozunk a felvételin!

A hivatalos tájékoztató az alábbi linkre kattintva olvasható...

A bemutatott ppt-prezentáció ide kattintva tekinthető meg...

 
 
Hopp Márton nyári nyerőszezonja evezésben!
2016. október 05. szerda, 12:34

Hopp Márton 11.AC osztályos tanulónk idén nyáron komoly eredményeket ért el evezésben, amire igazán büszkék lehetünk.

Az első nyári versenyén, ami a július 7-10-e között megrendezett Ifjúsági Európa Bajnokság volt Trakaiban, Litvániában, az ifjúsági nyolcasok közözz ért el társaival 7. helyezést. Az ezután megrendezett Országos Bajnokságon július 21-24.-én a férfi ifjúsági kormányos nélküli kettesben 1. helyezést, férfi ifjúsági kormányos négyesben szintén 1. helyezést, férfi ifjúsági négypár kategóriában ismét 1. helyezést, férfi ifjúsági nyolcas kategóriában pedig 3., ezen felül felnőtt nyolcasban 4. helyezést ért el. De ezzel még közel sem volt vége a nyárnak mivel jött a Coupe de la Jeunesse július 30-31.-én, Poznanban (Lengyelország), ami a világ egyik legrangosabb ifjúsági versenye a Világbajnokság után. A kétnapos versenyen, a döntőket mind a két nap megrendezik. Az első nap 3. helyen végzett és második nap az érem még csillogóbb lett a gyönyörű 2. hellyel.

Marci, szeretettel gratulálunk, továbbra is ilyen szép eredményeket és sikeres tanévet kívánunk! 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Nemzetiségi Tanévnyitó + Európa Nap 2016
2016. október 05. szerda, 11:55

A budapesti és Észak-magyarországi Régió nemzetiségi iskoláinak ünnepélyes tanévnyitója idén, 2016. szeptember 30-án ismét iskolánkban, a Budapesti Német Önkormányzat szervezésében került megrendezésre.

A Budapesti Németek Európa Napjával egybeszőtt tanévnyitón, a Fővárosi illetve a Pest megyei Német Kisebbségi Önkormányzat jóvoltából került sor az "Év némettanára" díjak átadására. A Pest megyei Német Kisebbségi Önkormányzat úgy határozott, hogy az idei évtől kezdve a kitüntetést - Szabóné Kreisz Katalin, a magyarországi németek oktatásügyének neves és elismert pedagógusa után - "Kreisz Katalin Díj"-nak fogja nevezni. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további erőt, egészséget kívánunk! 

Az átadó ünnepséget színes iskolai előadások, táncok, jelenetek, énekek követték. A szereplőknek (köztük iskolánk énekkarának és a 9.B osztálynak) köszönjük a színes műsorokat, a résztvevőket pedig jövőre is nagy szeretettel várjuk!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
 
Nyitott Kapuk a DNG-ben 2016. október 4-5.
2016. szeptember 23. péntek, 09:29
 

Kedves Nyolcadikosok!

Gimnáziumunk  2016. október 4-én és október 5-én tartja hagyományos nyílt napját!
 
Ha szeretnél részletes, pontos tájékoztatást a képzésről, a felvételi követelményekről és a közösségi életről, gyere el!
Reggel 8.00–9.00 között szülői fórumot tartunk az iskola ebédlőjében (vagy tornatermében). Ezt követően, 9.00–12.30 óra között tanórákat látogathatsz, így ismerkedhetsz leendő tanáraiddal, diáktársaiddal!
 
Szeretettel várunk! Hozd magaddal szüleidet és tanáraidat is!
 
Címünk: 1203 Budapest, Serény utca 1. (a Csepelre vezető felüljáró mellett). Megközelíthető: 23, 35, 36,  66, 119, 148, 151, 166 autóbusszal, valamint a ráckevei ill. tököli HÉV-vel!
 

  

 
Tehetséggondozó foglalkozás 8.-osoknak
2016. szeptember 19. hétfő, 08:12

Tisztelt Szülők, kedves leendő DNG-s Diákok!

„A Német Kisebbség Budapesti Gimnáziumáért” alapítvány Tehetséggondozó foglalkozásokat hirdet 8. osztályos tanulók számára segítségül a felvételi felkészülésben magyar nyelv és irodalom, matematika és német nyelv tantárgyakból, amelyekre külön-külön is lehet jelentkezni.

A foglalkozásokat 10 alkalommal, péntekenként 15 és 18 óra között az alábbi napokon tartjuk:

Október 7., 21., 28.
November 11., 25.
December 2., 9., 16.
Január 6., 13.

A foglalkozás 1 tantárgyból egy alkalommal 45 percig tart. Csoportba sorolás, pontos időbeosztás, a jelentkezések lezárása után az iskola honlapján lesz elérhető.
A felkészítő foglalkozások díja tantárgyanként 10.000 Ft (ezer Ft/óra).
A foglalkozásokra bejelentkezhetnek személyesen a gimnázium „Nyitott Kapuk” rendezvényén, október 4-5-én, az alapítvány standjánál, vagy e-mailban az alábbi címen:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
A jelentkezéshez mindkét esetben használják az innen letölthető NYOMTATVÁNY-t!

Befizetési határidő 2016. október 5. szerda.

Módjai:
- Átutalással az alapítvány számlájára. Számlaszám: 11720001-20128775 OTP BANK NYRT.
  A megjegyzésben tüntessék fel a tanuló nevét és a választott tantárgyakat is!
- Készpénzben, a jelentkezési lap leadásakor.

Várjuk jelentkezésüket!

Az Alapítvány kuratóriuma nevében: 
Krausz Éva, Galambos Róbert
 
 
DNG-s országos bajnok evezőspáros
2016. október 02. vasárnap, 19:40

Iskolánk diákjai, Weller Botond és László Péter, a 2016.09.24 - 2016.09.25-én rendezett evezős országos diákolimpián párosban magabiztosan döntőbe jutottak, majd azt hatalmas előnnyel megnyerve, iskolánkat képviselve országos bajnokok lettek.

Nagyon büszkék vagyunk Rátok! További kiemelkedő sport és tanulmányi sikereket kívánunk nektek, valamint edzőiteknek is gratulálunk!

Sáry József testnevelő tanár

 

 
Sem az angyalok, sem a 10.AC nem sírtak a színházlátogatás után
2016. október 02. vasárnap, 19:04

2016. szeptember 24-én a 10.AC osztály, Galambos tanár úr vezetésével, a Turay Ida színházban, egy 1956-os forradalomról szóló színművet tekintett meg "Az angyalok nem sírnak" címmel.

A program oly jól sikerült, hogy Bán Rebeka tollat is ragadott élményeik rögzítésére.

A linkre kattintva olvasható a beszámoló...

 

 

 
Csoportos és egyéni matekverseny ajánlatok 2016/17
2016. szeptember 26. hétfő, 13:17

Két versenylehetőséget is ajánlunk matematika-kedvelő diákjaink figyelmébe. 

A csapatban vesenyezni vágyóknak a Bólyai versenyt, az egyéni stílus kedvelőinek pedig a Kenguru matematikaversenyt ajánljuk!

Az alábbi linkeken minden további információ elérhető:

Infók a Bólyai versenyhez...

Infók a Kenguru versenyhez...

 

 
Élményeink az agárdi Nemzetiségi Ifjúsági Találkozón...
2016. szeptember 23. péntek, 11:31

Idén szeptember 9-11. között Agárdon került megrendezésre a (Magyarországi Német Fiatalok Közössége és a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezete által szervezett) Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó, mely idén első alkalommal a többi nemzetiség ifjúságának bevonásával jött létre. 

Kreatív, nemzetiségekkel kapcsolatos workshopok, a projekttervezéstől a kékfestőig, strandolás, nemzetiségi ifjúsági szervezetek bemutatkozása, tapasztalatcseréje és még sok más színes program várta az érdeklődőket.

Iskolánkból 12 fiatal (9.NB) osztályos diák jelentkezett a programra és töltött egy színes és élvezetes hétvégét Agárdon.

Beszámolójukból (mely ide kattintva érhető el) kiderül, hogy nagyon megérte...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 44