Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap
A GJU Budapest a DNG-ben járt...
2017. február 01. szerda, 10:36

Január 26-án, csütörtökön megrendezésre került iskolánkban a GJU Budapest "hivatalos" bemutatkozása. Egy interaktív prezentáció keretében mutatta be Surman-Majeczki Martin (alelnök) GJU-t és ismertette a jelenlevőkkel a programokat és a célokat. Wágner Loretta (multiplikátor) egy előadással készült, amiben mindent elmondott, amit tudni lehet a GJU budapesti baráti köréről. A bemutatkozáson szó volt az év összes programjáról, amit a fiataloknak szerveznek, illetve külön kiemelték az elmúlt évek sikereit. Fontosnak tartják a német nyelvet, kultúrát, szokásokat tanítani és továbbadni.

Mivel a GJU, azokat a fiatalokat célozza meg, akiknek fontos az identitásuk, így ez egy remek lehetőség azoknak, akik Budapesten élnek, tanulnak. A jelenevők között sokan voltak, akik már jelenleg is GJU tagok. Szívesen látnak új tagokat, bármikor lehet csatlakozni hozzájuk. A 2015-ben alapított baráti kör tagjainak nagy része egykori DNG-s diákok.

Összességében hasznos volt ez a kis bemutatkozás, mivel olyan diákok jöttek el, akik egy közösséghez, a német nemzetiséghez tartoznak, és elképzelhető, hogy a jövőben tagjai lesznek ennek a baráti körnek.
(Rickert Ferenc beszámolója)

GJU Budapest, köszönjük!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Tájékoztató a központi felvételi vizsgáról 2017
2017. január 09. hétfő, 14:53

Tisztelt Szülők, Kedves felvételiző Diákok!

A központi egységes írásbeli vizsga időpontja 2017. január 21. (szombat) 10 óra.

Kérjük a diákokat, hogy a vizsga előtt fél órával (9 óra 30 perc) az épület ebédlőjében megjelenni szíveskedjenek. A vizsga kezdete előtt 15 perccel a felügyelő tanárok a tantermekbe kísérik a tanulókat.
Az írásbeli vizsgára a tanulók tollat (kéket vagy feketét), ceruzát, vonalzót, körzőt, szögmérőt hozzanak magukkal. Az írásbeli vizsga során a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát tollal kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön kívül más segédeszköz (pl. számológép) nem használható. A vizsgára feltétlenül hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt).
A központi írásbeli vizsga pótnapja: 2017. január 26. (csütörtök) 14 óra.
A felvételi vizsgáról külön értesítést nem küldünk! 
A diákokat elkísérő szülőket arra kérjük, a földszinti ebédlőben várják meg gyermeküket. 
Sikeres felkészülést, eredményes vizsgázást kívánunk!
Tápai Ildikó Anikó
igazgató
 
További információk
Az írásbeli vizsga eredményéről kiállított értékelő lapokat 2017. január 26. csütörtökön 8 és 16 óra között az iskola könyvtárában lehet átvenni. Ugyanitt tekinthetők meg a kiértékelt vizsgadolgozatok. Az esetleges észrevételeket (kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén) írásban, az iskola titkárságán lehet megtenni. Az észrevételek titkárságon való leadásának végső határideje 2017. január 27. péntek 16 óra. A megtekintett vizsgadolgozatokról kézzel vagy elektronikus úton (pl. digitális fényképezőgéppel) másolat készíthető. 
Az észrevételekkel kapcsolatos további fontos információk: Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül (legkésőbb 2017. január 30. hétfőn 16 óráig) lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő. Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel. Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhez vétele után is fenntartja korábbi észrevételét, ezt egy munkanapon belül írásban közli a vizsgát szervező iskolával. A határidő elmulasztása jogvesztő. Az iskola a fenntartott észrevételt az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt egy munkanapon belül megküldi az OH-nak. Az OH a fenntartott észrevételt érdemben elbírálja. 
 
 
Kiírták a Goethe (2017) - ösztöndíjakat
2017. január 16. hétfő, 12:55
Szívesen töltenél egy nemzetközi nyári tábor keretében két hetet Lengyelországban vagy három hetet Németországban? Nyitott vagy, hogy új embereket, kultúrákat ismerj meg? Motivált vagy a némettanulást illetően és kész vagy nyáron is foglalkozni vele? Kész vagy szabadon tartani a nyaradat, hogy kiválasztás esetén részt tudj venni a kurzuson, aminek előre nem lehet tudni a dátumát? Aktív szerepet vállalsz az iskolában és akár azon kívül is? Képes vagy felelősséget vállalni magadért és másokért? 2017. augusztus 31-ig nem töltöd be a 18. életévedet? Akkor a Goethe-ösztöndíj jó lehetőség lehet számodra!
 
Ha jelentkezni szeretnél:
   - olvasd el (az alul lévő csatolmányokban) a pályázat részleteit, 
   - töltsd ki az egyes számú formanyomtatványt (Formular 1) (Fontos, ezen egyelőre ne ikszeld be, hogy hova szeretnél menni (Lengyelország vagy Németország), csak a Táblázatosban!).
   - töltsd ki a (tanulmányi eredményedre, ösztöndíjaidra stb. vonatkozó) Táblázatot és
   - add le őket 2017. február 2-ig a 105-ös szobában!
Iskolánk a korlátozott férőhelyek miatt rangsorolja a beérkező pályázatokat. Ha a pályázatod alapján bekerültél a továbbküldendők körébe, értesítünk és ekkor kell majd prezentálnod a részletesebb jelentkezési lapot (Buchungsformular-Kinderkurse-Jugendkurse).
 
A részletes tájékoztatót, illetve a jelentkezési lapot letöltheted innen, de szívesen nyomtatunk is neked a 105-ös szobában.
Formular 1 (Bewerbung um ein Stipendium)
 
 
 
Színházlátogatás a Szekszárdi Német Színházban
2017. január 16. hétfő, 14:59

November 16-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szervezésében Antalné Tóth Tünde és Gavaldik Emma kíséretében Szekszárdra utazott egy busznyi DNG-s, hogy a felújított Német Színházban megnézze a "Nathan der Weise" című darabot.

A programról Tankó-Farkas Kinga 11.AC osztályos tanuló számol be:

Hosszú út állt előttünk november 16-án a színházig Szekszárdon, a Nathan der Weise-ra menet, de jól telt, mivel az a buszon kényelmesen elfértünk. Mikor megérkeztünk, kicsit megijedtünk, hogy nem is az előadásra, hanem a börtönbe hoztak minket, mivel pont előtte álltunk meg. Szerencsére gyorsan elmúlt az ijedségünk, mikor a finom húslevesünket kanalaztuk, ami jól esett a hidegben tett kis séta után. Olyan jól esett, hogy az ebéd második része már alig fért belénk, pedig mindenki kedvence, rántott hús volt.
A bőséges ebéd után elsétáltunk a színház épületéig, ami kicsinek, de impozánsnak nézett ki. A színeszek szinte az orrunk előtt játszottak és bár kis híján megsüketültünk az egyes hanghatásoktól, de ez bevont minket a darabba. Maga a darab, a Nathan der Weise, élvezetes és minimalista volt. A színészek remekül beleélték magukat a szerepükbe és szép, érthető kiejtéssel beszéltek. Az előadás jól kiegészítette a tudásunk a könyvvel kapcsolatban, ami a német irodalom tantervünkben is benne van, és jó ismétlés volt az érettségizőknek az esetleges homályos részletek miatt. Kissé fáradtan a visszaút után, de szép élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza az iskolához. 

A projekt létrejöttét a Bajor Államminisztérium (Bayerisches Staatsministerium für Arbeit und Soziales, Familie und Integration) támogatta.

 
Jótékonysági ruhagyűjtés a DNG-ben!
2017. január 13. péntek, 13:37

Kedves Diákok és Pedagógusok!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére szeretnék gyűjtést hirdetni az iskolában hajléktalan, rászoruló emberek számára.
A téli napokban – legyen az extrém hideg, vagy csak egyszerűen nedves idő, a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói erejüket megfeszítve hívják a hajléktalan embereket a szállókra, hogy túléljék a telet. A szállókon azonban (eltekintve a leghidegebb napoktól) élnek bizonyos tisztasági előírások, így szinte minden esetben a hajléktalan emberek fertőtlenítő fürdőbe mennek (erre van külön intézmény). Itt elsősorban tiszta alsóneműt és zoknit kapnak, ez a legfontosabb.
Ezért sürgősen szükségük lenne: leginkább férfi alsónadrágra, esetleg trikóra, és minden méretű felnőtt zoknira, illetve pulóverre. Nem új, de MOSOTT dolgokat kérnek. (100 pár zokni kb. 5 nap alatt fogy el.)
Amennyiben szeretnél segíteni, a jövő hét folyamán teheted ezt meg az előbb felsorolt ruhadarabok behozásával.
A gyűjtés január 19-ig, jövő hét csütörtökig tart.
A behozott ruhákat Kárpáti-Simon Krisztina tnő gyűjti, kérdés esetén is hozzá fordulhattok.
Segítsünk együtt a rászorulóknak,  mert a hó beköszöntével egyre több a vizes cipő, és egyre nagyobb a fagyásos sérülések veszélye. frown

 

 
DNG Jótékonysági Karácsony 2017
2017. január 13. péntek, 11:24

Sáry József tanár úr 2016 decemberében fejébe vette, hogy 84 DNG-s diákkal, a lehetőségeikhez mérten jobbá teszik a világot. Kis ajándékcsomagokat állítottak össze, majd ellátogattak a XX. kerületi Bendek Általános iskola hátrányos helyzetű diákjaihoz. Hogy sikerült-e a világot jobbá tenni, azt Kun Gréta 10.AC osztályos tanulónk írásából megtudhatjuk...

"December 20-án iskolánk néhány diákjával Sáry tanár úr szervezésében felkerestük a Benedek Általános Iskolát, hogy idén mi lehessünk az ott tanuló, hátrányos helyzetű diákok karácsonyi angyalkája.
Rengetegen jelentkeztünk erre a lehetőségre, hiszen jót tenni másokkal, örömet okozni másoknak mindig jó, hát még így, karácsonykor! Tanár úr először csoportokba osztott minket aszerint, ki melyik osztályt kapja majd. Mi az első osztályt kaptuk. Nagyon örültem neki! Semmi nem szebb és nem őszintébb egy kisgyermek mosolyánál! Már hetekkel a látogatás előtt elterveztük, milyen kis apróságokat rejtünk a csomagjukba. Mandarin, filctollak, füzet, csoki, buborékfújó és egy kis plüssfigura. Ezután kezdődött a csomagolás, a kis ajándékcsomagok pedig egyre csak sorakoztak egymás mellett.
Elérkezett a nagy nap! Indulhatunk! Mindannyian izgatottan vártuk. Amikor megérkeztünk kedvesen fogadtak minket az ott dolgozó pedagógusok, gyorsan kaptunk egy kis eligazítást, majd az osztályfőnökökkel elindultunk a termek felé. Nagyon izgultam, szerintem jobban, mint a gyerekek. De amikor beléptem az osztályterembe és megláttam azt az öt kedves kis vigyorgó arcot, egyszerre elmúlt minden félelmem, és valami hihetetlen melegség árasztott el. Bemutatkoztunk egymásnak, majd átadtuk egymásnak az ajándékokat is. Nagyon örültek neki! És én is nagyon örültem nekik!
Leültünk mindannyian az asztalok köré, ahol végre mindenki kibontotta az ajándékát. Mi is! Kézzel készített képeslapot kaptunk, hűtőmágnest és egy karácsonyfadíszt. És amikor ők bontották, egyszerre harsant fel az öt kisgyerek szájából, hogy: AZTAAAA!!! Olyan jó volt látni, hogy ilyen önfeledten tudnak örülni néhány apróságnak, hogy látszott az igazi boldogság és öröm az arcukon, és nem utolsó sorban a hála, a szemükben. Ezután teával és péksütivel kedveskedtek nekünk, és a közös falatozás közben beszélgettünk. Nagyon közvetlenek és őszinték voltak. Meséltek a testvéreikről, elárultak a kedvenc állataikat, hogy milyen háziállatuk van, és kiderült, hogy mindenki nagyon szeret rajzolni, úgyhogy a filctoll és a füzet is telitalálat volt.
Ott ültem köztük, és közben arra gondoltam, hogy ennek az öt kisgyereknek megvan a saját kis története, amivel nap min nap szembe kell nézniük és megküzdeniük vele, pedig a többségen kívülről nem látszott, hogy hátrányos helyzetű. Olyanok voltak, mint te és én.
Ezután választottunk magunknak párt, majd mindenki más-más terembe ment. Itt kézműves foglalkozáson vehettünk részt. Egy csodálatos élmény volt velük dolgozni! És közben beszélgettünk. Én kérdeztem, ő válaszolt. Ő kérdezett, én válaszoltam. És soha nem felejtette el a varázsszavakat használni: légyszíves, kérem, köszönöm, nagyon szívesen.
A kézműves foglalkozás után a tornaterembe mentünk, ahol az iskola néhány diákja karácsonyi műsorral készült. A végén egy dalt énekeltek, amit utána a kérésükre az egész tornaterem együtt énekelt újra. Eddig sikerült megállni, hogy ne sírjak, de a közös éneklés közben már nem sikerült visszatartani a könnyeimet. Végigrázott a hideg mindenhol. Nagyon megható volt!
Összességében csak annyit tudok mondani, hogy hihetetlenül jól éreztem magam velük, és határozottan jobb emberré tettek! És különös örömmel töltött el, hogy rajtam kívül még sokan mások is azt mondták, hogy jövőre is jótékonykodjunk, hiszen: 'Csak azt tudja az ember biztosan megtartani, amit már másnak adott szeretettel.' – Alexander Brody"
Kun Gréta 10.AC 

A képre kattintva továbi fotók tekinthetők meg...

 
A GJU Budapest bemutatkozik nekünk! Gyertek!
2017. január 12. csütörtök, 09:33

Kedves DNG-sek!

2017. január 26-án, csütörtökön iskolánkba látogat Wágner Lotti (tavaly elballagott diákunk), aki első kézből ad nektek információt a GJU Budapest, vagyis a Gemeinschaft Junger Ungarndeutschen/ A Magyaroszági Német Fiatalok Budapesti Közösségéről. Kik is ők? Mivel foglalkoznak? Milyen programjaik vannak? Miért érdemes csatlakozni hozzájuk?

A Magyaroszági Német Fiatalok Közössége egy 21. századi önszerveződés, egy pezsgő, összetartó társaság, ahová érdemes tartozni, s melybe minden érdeklődő fiatalt nagy szeretettel várnak! A DNG-seket különösen! Erről mesél nektek Lotti!

Gyertek, mert így biztos nem hallotok róla mástól (még a népismeret órán sem wink)...

 

 
 
A 9.AC jótékonysági látogatása a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán
2016. december 22. csütörtök, 14:43

December 6-án a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán jártunk, az ott lévő beteg gyerekek megajándékozása céljából. Az előtérben összegyűltekhez énekesek érkeztek,akik a jó hangulatról gondoskodtak. Előadásuk közben pudingot osztottunk szét, a gyerekek nagy örömére. Időközben megérkezett a Télapó is, aki további ajándékokat hozott a gyerkőcöknek.

Ezután azokhoz a gyerekekhez kísértük fel a Mikulást, akik állapotuk miatt nem tudtak lejönni a földszintre. Az ő arcukon lehetett a legnagyobb örömöt látni. A látogatás igen vegyes érzelmeket váltott ki mindannyiunkból. Láttuk, hogy akiknek a legnehezebb az életük, azok nem panaszkodnak, hanem a legkisebb dolognak is őszintén tudnak örülni. Jó érzés volt adni, és új tapasztalatokat kapni.

A képre kattintva továbi fotók tekinthetők meg...

 

 
Boldog Ünnepeket 2016!
2016. december 22. csütörtök, 14:35

 
"Giga"-ösztöndíjlehetőség a DAAD-tól - 2017
2016. december 08. csütörtök, 09:50
   
 
Továbbtanulás
Németországban? 
 
 
   
Végzősök, figyelem! Kiírták a 2017-es DAAD-ösztöndíjat!
Ez a kiemelkedően tehetséges diákok felsőoktatási tanulmányait  támogatja és finanszírozza valamelyik szabadon választott németországi egyetemen vagy főiskolán. A pályázati feltételek szigorúak, sok adminisztrációval és beadandó dokumentummal, sikeres pályázat esetén viszont a teljes tanulmányaidat finanszírozzák (=Vollstipendium)!
Néhány alapvető feltétel, vagyis akkor van esélyed, ha
  • tanulmányi eredményeidet tekintve - a végzős évfolyam legjobb 10%-ához tartozol, illetve végig kiemelkedően jó (kitűnő, vagy majdnem kitűnő) eredményeid voltak.  
  • nem vagy német, vagy kettős állampolgár, a szűk családodban nem német a használt nyelv.
  • konkrétan tudod, hogy milyen szakirányra (lehetőleg azt is, hogy melyik egyetemen belül) szeretnél továbbtanulni.
  • elszánt és elkötelezett vagy a választott szakirányt és céljaidat illetően.
A pályázati kiírásban szereplő feltételek sokkal részletesebbek, ezeknek a mellékletekben tudsz utánaolvasni.
A pályázat benyújtásához igazgatói, illetve több tanári ajánlás szükséges, és csak az iskola támogatásával nyújtható be. Mivel a pályázat hatalmas adminisztrációs munkával jár, a beadási határidő viszont szűk, ezért az iskolán belüli beadáshoz (mellyel jelzed, hogy elolvastad és vállalod feltételeket és szeretnél pályázni), elegendő csak két (ajánlást író) tanár nevét illetve egy dokumentumot beadni, egy ca. 700 - 1000 szavas esszét, melybe beleszövöd az életrajzodat, a meghatározó tapasztalataidat, illetve meggyőzően megindokolod, hogy miért szeretnél Németországban az adott szakon/ intézményben tanulni, milyen jövőbeli céljaid vannak a szakmában stb.
Az esszék iskolán belüli beadási határideje: 2016. december 19. (hétfő) (105-ös szoba).
Amennyiben az iskola támogatja pályázatodat, még a téli szünet előtt értesít, hogy össze tudd állítani a beküldendő pályázathoz szükséges dokumentumokat (űrlapok, ajánlások, bizonyítványmásolatok, kiválasztott szak részletes bemutatása stb).
Minden további részlet a mellékletekben található! Javasoljuk alapos áttanulmányozásra!
A teljes pályázati dokumentáció összeállítása és iskolai beadási határideje: 2017. január 9. (hétfő).
 
 
 
Könyvtári könyvek ingyen elvihetők...
2016. december 02. péntek, 09:56

Kedves Diákok! 

Adományként kapott könyveket ingyen el lehet vinni a könyvtárból.
Német nyelvű krimik, bestsellerek, képregények, szépirodalmi könyvek.
Az ajánlat csak a készlet erejéig érvényes! 
Gyertek, válogassátok, és vigyétek!smiley

Szoka Beáta

 

 
Segédlet Nyolcadikos Diákok felvételi jelentkezéséhez 2017/18
2016. december 01. csütörtök, 13:36

Kedves Nyolcadikos Szülők és Diákok!

Hogy segítsük felvételi jelentkezésüket az alábbiakban röviden összefoglaljuk a felvételi eljárás fontosabb lépéseit, valamint a hozzájuk kapcsolódó benyújtandó dokumentumokat.

Mindenkinek eredményes jelentkezést és sikeres felvételit kívánunk! 

Kattintson a képre!
 

 

 
Üveggyártó műhelyben jártunk...
2016. december 01. csütörtök, 14:10

A 10. AC osztály tíz lelkes „kémikusa” Kalmár tanárnő kíséretével ellátogatott egy üveggyártó műhelybe... Ebből ad ízelítőt egy rövid beszámoló:

Egy óra utazás után megérkeztünk, és Pataky Attila mesterúr kedvesen fogadott minket, és kezdetét vette a másfél órás tudományos előadás. Megnézhettük, hogyan készülnek a különféle gyöngyök és akváriumdíszek üvegből. Megtudtuk, hogy 1000-1100 °C-ra hevítve az üveg megolvad és folyékony masszává alakul. Kellő olvasztás után következhetett a formálás művelete, amit a bátrabbak saját maguk is megtapasztalhatták. Formázhattak kedvük szerint és kipróbálhatták a húzásos technikát.

Köszönjük a csapat nevében Kocsis Orsinak a szervezést, Tanárnőnek a kíséretet! Reméljük máskor is adatik ilyen lehetőség.smiley

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Aranyat hoztunk a kerületi Sisi szavalóversenyről 2016
2016. december 01. csütörtök, 13:27
Deminger Diána, 9.C osztályos tanuló sikeresen szerepelt a kerületi német nyelvű szavalóversenyen, melyet hagyományosan Erzsébet királynőre való méltó megemlékezés, az iránta érzett tisztelet, szeretet megnyilvánulásaként az Erzsébet-Napok rendezvénysorozat keretében szervez a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet. Diána nem egyszerűen jól szerepelt, hanem szavalatával elhozta a legfényesebb érmet!
 
Die Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung Pestelisabeth veranstaltete den Rezitationswettbewerb in vielen Kategorien. Ich rezitierte eine Ballade von Friedrich Schiller "Der Handschuh". Die Kinder, die an diesem Wettbewerb teilnahmen, rezitierteten sehr schön. Sie waren präzise und anspruchsvoll und sehr gut vorbereitet. Die Jury hatte eine schwere Aufgabe, weil die Schüler geschickt waren. In allen Kategorien gab es drei Platzierte. 
Ich gewann den ersten Platz, und es machte mir große Freude. Ich bekam eine Urkunde und ein Buch als Prämie.
Diana Deminger 9.C
 
Diánának szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk!
 
 
Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2016
2016. december 01. csütörtök, 09:38

 

Szeretettel gratulálunk Magyar Beatrix, iskolánk 11.AC osztályos tanulójánakaki elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját, melyek odaítéléséről szóló okleveleket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Fülöp Attila államtitkárhelyettes 2016. október 20-án adta át Budapesten.

A hatodik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. Soltész Miklós elmondta, hogy a tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzeti közösségeiket és hazájukat.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta hatvanezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Beatrixnek nagy szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk!

 
 
Kiemelkedően teljesítenek diákjaink a BME-n (is)...
2016. november 28. hétfő, 10:46

Mint ahogy arról honlapuk "Eredmények / Továbbtanulás" menüpontjában tájékozódhatnak, végzős diákjaink minden évben az ország legjelesebb egyetemein folytatják tanulmányaikat a DNG-s évek után. S hogy nemcsak bekerülnek, hanem kiválóan helyt is állnak a felősoktatásban, nemcsak mi állítjuk magunkról. 2016 októberében elismerő levelet kaptunk a Budapesti Műszaki Egyetemtől.

A levél idevágó részeit büszkén osztjuk meg, a sorok magukért beszélnek...

Tárgy: BME Matematika Intézet - gratuláció és meghívó

Tisztelt Igazgató Asszony/Igazgató Úr!
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete nevében örömmel értesítem, hogy az Ön intézményéből érkező diákok kimagasló arányban teljesítették sikeresen az egyetem elsőéves hallgatóival íratott ún. "nulladik matematika zárthelyi" dolgozatot.
Tisztelettel kérjük, hogy gratulációnkat szíveskedjen továbbítani intézménye azon matematikatanárainak, akik a 2016 tavaszán érettségizett diákjaikat tanították, felkészítették egyetemi tanulmányaikra.

(...) szeretnénk személyesen is gratulálni e kiváló eredményt elért matematikatanár kollégáinknak...
 

Mi is szeretettel gratuláluk diákjainknak és felkészítő tanárainknak a kiváló eredményhez! Csak így tovább. hajrá DNG!

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 46
    
Ma 2017. október 17., kedd Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 402 vendég böngészi