Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Színjátszás Szekszárdi Német Színház előadásai
Színházlátogatás a Szekszárdi Német Színházban
2017. január 16. hétfő, 14:59

November 16-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szervezésében Antalné Tóth Tünde és Gavaldik Emma kíséretében Szekszárdra utazott egy busznyi DNG-s, hogy a felújított Német Színházban megnézze a "Nathan der Weise" című darabot.

A programról Tankó-Farkas Kinga 11.AC osztályos tanuló számol be:

Hosszú út állt előttünk november 16-án a színházig Szekszárdon, a Nathan der Weise-ra menet, de jól telt, mivel az a buszon kényelmesen elfértünk. Mikor megérkeztünk, kicsit megijedtünk, hogy nem is az előadásra, hanem a börtönbe hoztak minket, mivel pont előtte álltunk meg. Szerencsére gyorsan elmúlt az ijedségünk, mikor a finom húslevesünket kanalaztuk, ami jól esett a hidegben tett kis séta után. Olyan jól esett, hogy az ebéd második része már alig fért belénk, pedig mindenki kedvence, rántott hús volt.
A bőséges ebéd után elsétáltunk a színház épületéig, ami kicsinek, de impozánsnak nézett ki. A színeszek szinte az orrunk előtt játszottak és bár kis híján megsüketültünk az egyes hanghatásoktól, de ez bevont minket a darabba. Maga a darab, a Nathan der Weise, élvezetes és minimalista volt. A színészek remekül beleélték magukat a szerepükbe és szép, érthető kiejtéssel beszéltek. Az előadás jól kiegészítette a tudásunk a könyvvel kapcsolatban, ami a német irodalom tantervünkben is benne van, és jó ismétlés volt az érettségizőknek az esetleges homályos részletek miatt. Kissé fáradtan a visszaút után, de szép élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza az iskolához. 

A projekt létrejöttét a Bajor Államminisztérium (Bayerisches Staatsministerium für Arbeit und Soziales, Familie und Integration) támogatta.

 
Nálunk járt a szekszárdi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn)
2013. november 11. hétfő, 07:11
Mint az immár hagyomány, idén is iskolánkba látogatott a Szekszárdi Német Színház, ezúttal Falussy Lilla "Metadolce" című darabjával. A modern "félédes társkereső játék" több jelenete - profán nyelvezetével, a jó színészi teljesítmények illetve dramaturgiai ekszözöknek köszönhetően - kivívta a nézők döbbent, vagy nevetésben megnyilvánuló figyelmét. A közönség ezúttal nemcsak iskolánk diákjaiból állt, hanem a jó együttműködés és a  kulturális értékekben való osztozás jegyében más kerületi  iskolák tanulói is részt vettek.
A fellépő színészek (Christine Heller, Robert Martin, Kata Lotz) elmondták, hogy a Deutsche Bühne Ungarn hivatalos facebook-oldalán örömmel veszik a visszajelzéseket.smiley
A fellépőknek köszönjük az igényes és szórakoztató műsort, a nézőknek pedig a részvételt! Jövőre ismét várunk mindenkit szeretettel!
 

 

 


    
Ma 2018. október 24., szerda Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 566 vendég böngészi