Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
10 év 8 győzelem
2019. október 25. péntek, 13:10

Iskolánk idén 10. alkalommal vett részt az 56-os forradalom emlékére megszervezett fáklyás futóversenyen. A 10-ből 8 alkalommal már sikerült megszerezni a győzelmet. Az az iskola amelyik 3 egymást követő évben nyerni tudja a versenyt, a vándor kupát örökre megkapja. Az évek alatt ez 2-szer már sikerült, a 3. kupában pedig jövőre reménykedhetünk abban az esetben, ha a csapat a tavalyi és idei teljesítményt újra hozni tudja. Ez alkalommal is remek szereplés eredményeképp álltak büszkén a csapat tagjai az emlékezés terén a győzelemmel zárt nap után.

A csapat tagjai:

Szabó Hanna
(Technikai vezető, 9.NA)
Faragó Zsombor (11. A)
Váradi Kevin (10. A)
Rab Fábián (9. NB)
Buzás Csaba (11. B)
Patyi Máté (10. A)
Madár Barnabás (10. A)
Hornyák Máté (9. A)
 

Gratulálunk a csapat teljesítményéhez!

 

 
Ezüstérem a kerületi kispályás labdarúgó tornán 2019
2019. október 09. szerda, 17:15
2019. szeptember 30-án csapatunk második helyezést ért el  a kerületi műfüves labdarúgó tornán. Három győzelem után a döntőben 0-0-ás eredményt értünk el a Varga Jenő Szakközépiskola és Gimnázium elleni meccsen. A másik csapat jobb gólkülönbsége miatt (egy rúgott góllal több) nyerte meg a tornát.
Gratulálunk a fiatal csapatunk teljesítményéhez!
 
Csapatunk tagjai voltak:
Rácz Dávid 10.B
Geiger Norbert 10.A
Máyer Levente 9.NA
Szabó Máté 9.NA
Tóth Tamás 9.NB
Fekete István 10.A
Patyi Máté 10.A
Payer Péter 10.A
Tóth Levente 10.A
Székely Balázs 9.B
Teszler Bendegúz 9.B
Lukács Ádám 9.A
Monori Ádám 10.B
Gál Attila 10.B
Gráf Ádám 10.B
Geiger Domonkos 10.B
 
Bordás Mihály
Testnevelő tanár

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 
 
Sportok éjszakája 2019
2019. április 25. csütörtök, 11:55

Az április 17-i DÖK-nap megkoronázásaképp 7. alkalommal, 131 diák és 6 tanár részvételével szerveztük meg Sportok Éjszakája 12 órás, három sportágat felölelő rendezvényünket. A rendezvény egy tanár-diák röplabdameccsel vette kezdetét, majd este héttől a diákcsapatoké volt a főszerep. 14 csapat sportolta végig az éjszakát, majd kezdte meg utána a jól megérdemelt tavaszi szünetet.
Köszönöm a csapatok együttműködését, a szervező diákok segítségét és a jó hangulatot mindenkinek!

Krausz Éva, szervező tanár

 


A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Soltész Nikol két sportágban is diákolimpikon
2019. április 11. csütörtök, 10:14

Soltész Nikol 9.NA osztályos tanuló a tanév során két Diákolimpiai versenyen vett részt. 2018. december 17- én a Budapesti Asztalitenisz Diákolimpián a csoportmérkőzések után továbbjutott, a 4 közé jutásért játszott meccsen kikapott, így az 5-8. között végzett.

2019. március 29-31. között rendezték Vácon a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjét. Nikol "A" kategóriában indult az V. korcsoportban. Bejutott a legjobb négy közé és a 3. helyen végzett.

Szeretettel gratulálunk neki! Fantasztikus teljesítmény, hogy két sportágban is ilyen remekül szerepelt!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
LdU-s középiskolák első röplabda tornája a DNG-ben
2019. április 03. szerda, 08:53
2019. március 29-én, pénteken, iskolánk történetében először röplabda tornát rendeztünk az LdU által fenntartott középiskolák számára.
Iskolánkban köztudottan magas színvonalú röplabdás képzés folyik, így bátran és szívesen vállaltuk a rendezést. A versenyt három kategóriára írtuk ki: fiú, leány és vegyes (3 fiú + 3 leány) divíziót rendeztünk. Felhívásunkra a Valéria Koch Gimnázium három, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium kettő kategóriában indult. A DNG három kategóriában öt csapattal nevezett.
A déli ünnepélyes megnyitó után ismertettük a lebonyolítás rendjét, különös tekintettel a vegyes kategória speciális szabályaira. A divíziókon belül egyfordulós körmérkőzéseket bonyolítottunk. Egy meccs csak egy nyert szettig folyt, természetesen 25pontig és két pont különbségig, hiszen törekednünk kellett arra, hogy este hétig lejátsszuk a tejes tornát.
A játék nagyon jó hangulatban folyt. A játékosok végtelenül sportszerűen álltak a mérkőzésekhez. A csapatok számára némi sajtos pogit és ásványvizet biztosítottunk. Külön kiemeljük a fiú kategória kiváló, színvonalas meccseit, melyek élményszámba mentek. A DNG közönsége először láthatott férfi meccseket és tapasztalhatta meg az ilyen „ütőerejű” röplabdások játékát.
Végül a fiú és a vegyes kategóriát a Friedrich Schiller gimnázium csapata, a leány kategóriát a DNG lányai nyerték.
A torna ötlete egyébként Krausz Éva tanárnőtől származott. Célunk az volt, hogy a hagyományos versenyeken és kulturális rendezvényeken túl a sport révén is szorosabb legyen az együttműködés a magyarországi német közösség tagjai között. Jó példával támasztottuk alá: „A sport összeköt”. Remélhetőleg hagyományt tudtunk teremteni a rendezéssel. Terveink szerint évente legalább egyszer kerülne megrendezésre a verseny, más és más helyszínen.
Még egyszer köszönjük vendégeinknek, hogy megtisztelték a tornát játékukkal! A tornát a „Német kisebbség budapesti gimnáziumáért" Alapítvány támogatta. Támogatásukat köszönjük!
Ízelítőül néhány kép:
 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
 
Vezér Zalán Diákolimpia (2018) aranyérmes sportlövészetben
2018. december 13. csütörtök, 10:35
A 2018-as sportlövő Diákolimpia döntőjén Vezér Zalán, 10.A osztályos tanulónk aranyérmet szerzett a középiskolások légpuskás kategóriájában, valamint IV. helyezést légpisztolyos kategóriában. Iskolánk színeiben (puskával) 186 köregységgel majdnem országos csúcsot döntött a Bonyhádban megrendezésre került Diákolimpia döntőjén. Országszerte 1075 lövő vett részt a versenyen, akik közül minden megye (+ Budapest) a 30 legkiválóbb sportolóját delegálhatta a döntőre.
"Fél órás lőidő alatt 20 db értékelt lövést kellett leadnom. Tudtam, hogy nem lesz más feladatom, mint teljesen kikapcsolni és maximálisan koncentrálni. Ebben a sportban a pszichológia hadviselés a legmegpróbáltatóbb, de sikeresen helytálltam. Az utolsó lövésem után már ugrott is az edzőm a nyakamba, tudta, hogy biztosan megnyertem a döntőt."
Vezér Zalán
 
Nagyon-nagy gratuláció Zalánnak, fantasztikus teljesítmény!
Büszkék vagyunk rád, csak így tovább!
 
 
 
 
Ping-pong ezüst a kerületi bajnokságon 2018
2018. november 16. péntek, 11:32

 

November 13-án került megrendezésre a kerületi asztalitenisz bajnokság, ahol Soltész Nikol és Mezei Patrik 9.NA osztályos tanulóink képviselték iskolánkat.

Szoros küzdelemben Nikol (a képen balra) a 2. helyezést érte el, gratulálunk a kiváló teljesítményhez és a részvételhez!

Csak így tovább!

 

 

 
 
Tanulságos és eredményes szereplés a Dél-pesti Regionális Meghívásos Röplabda Tornán 2018
2018. november 09. péntek, 13:41
Iskolánkat ismételten az a megtiszteltetés érte, hogy röplabda csapatait ismét meghívták a fenti tornára, ahol két kategóriában indultunk.
A női kategória játéknapja volt előbb, okt. 16-án. Öt csapat nevezett, amelyek körmérkőzéses rendszerben mérkőztek meg. Sajnos az első meccsünket, végig vezettünk, az utolsó percekben, kettő ponttal elvesztettük. Ez az ezüstérembe került, tehát „csak” bronzérmesek lettünk, a lányok nem kis csalódottságára. Valóban, talán a második hely volt a reálisan elvárható. Mindazonáltal dicséret illeti a hat lányt!
 
Erhardt Lilla 9.NB
Mikus Kíra 10.A
Matyóka Anna 12.AC
Hetyei Réka 12.AC
Reisch Petra 12.AC
Erdei Loretta 11.AC
 
Okt. 17- én voltak a vegyes kategória mérkőzései. 9 csapat nevezett, amelyeket három hármas csoportba osztottak a szervezők. Csapatunk a második helyen jutott tovább, így a 4-6. helyért folytathatta a küzdelmeket. Helyenként kiemelkedő játékkal, negyedikek lettünk az igen erős mezőnyben, ami nagyon jó eredménynek számít.

Íme a csapat:

Teszler Vendel Bendegúz 9.NB
Gálóczy Balázs 12.AC
Brecsok Bálint 12.AC
Matyóka Anna 12.AC
Mikus Kíra 10.A
Mihályi Amanda 12.BD
Hetyei Réka 12.AC
Tóth Viktória 11.BD
Erdei Loretta 11.AC
 
Reméljük, hogy jövőre is hívnak minket!
 
Gratulálunk a játékosainknak!
Jakus Enikő tanárnő és Szirmai tanár úr
edzők

 
 
 
Újabb győzelem az '56-os fáklyás váltófutáson (2018)
2018. november 07. szerda, 14:34
2018.10.15-én az 56-os forradalom emlékére megrendezett fáklyás futóversenyen iskolánk csapata idén már 7. alkalommal végzett első helyen. A rajttól egészen a célig az első helyen futottunk, mely eredményeképp a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattunk.
 

A csapat tagjai:

Faragó Zsombor (10. A)
Szűcs Zsombor (10. A)
Zsolnai Gergő (12. AC)
Schuster András (12. BD)
Váradi Kevin (9. A)
Madár Barnabás (9. A)
Hornyák Attila Máté (9. NA)
 
Gratulálunk a csapat tagjainak!

 

 
 
Simon Kristóf (11.AC) strandkézilabdázónk a 3. Nyári Ifjúsági Olimpián!
2018. október 25. csütörtök, 16:35

Az alábbiakban Simon Kristóf, 11.AC osztályos tanulónk beszámolója olvasható, aki sok világversenyen volt már, de immár ifjúsági strandkézilabda-olimpikonként osztja meg velünk élményeit. Érdemes elolvasni!

3. Nyári Ifjúsági Olimpia: Buenos Aires-i pillanatok

Amikor valaki gyermekkorában elkezd sportolni és álmodozik a jövőről, minél nagyobb eseményre szeretne eljutni, először még csak egy verseny vagy egy mérkőzés, aztán országos, esetleg Európa vagy Világbajnokság jelenik meg a vágyálmai között. Aztán, ha nagyon szabadjára engedi a fantáziáját, akkor egy Olimpiára képzeli magát címeres mezben. Én is így voltam ezzel, de annyira távolinak, messzinek tűnt ez, amikor elkezdtem a kézilabdát...
És ha ugrunk jó 10 évet az időben, akkor ott állok 78 társammal együtt az eskütételnél, ahol olimpiai bajnokok után mondtuk az eskü szövegét, tagja vagyok annak a csapatnak, aki Magyarországot képviselheti Argentínában, a 3. Nyári Ifjúsági Olimpián. Aztán nagyon felgyorsult minden, október 2-án közös indulás a reptérre, majd közel egy napos utazást követően várt egy nagyon más világ, és nem csak azért, mert átlépve az Egyenlítőt az őszből, az egyre melegebb tavaszba érkeztünk. Hihetetlen nyüzsgés vett körül minket, a faluban a helyünk elfoglalása, az egyre sűrűbben érkező sokszínű csapatok látványa, majd edzések, készülődés a versenyekre - miközben folyamatosan éreztük a felénk irányuló szeretetet. Még így visszagondolva is hihetetlen, hogy ott voltam és mindezt átélhettem... Jött a megnyitó, amihez hasonló még nem volt olimpiák történetében, nem egy stadionban tartották, hanem a város egyik fő nevezetességét az Obeliszket és a körülötte lévő teret használták helyszínnek.
Aztán elkezdődtek a versenyek, a magyar csapat parádés kezdése, mind-mind csak növelte az elszántságot bennünk is. A strandkézilabda ezen az Olimpián mutatkozott be, de a visszajelzések és a bejutásért kígyózó sorok látványa alapján nagyon úgy tűnik, mi is tettünk azért, hogy a 2024-ben Párizsban a strandkézilabda már hivatalos versenyszám lehessen. A csoportkör öt-öt mérkőzését a lányok és mi is hibátlanul teljesítettük, ami csak növelte az otthoni érdeklődést felénk is. Végül mindkét csapatunknak a házigazda argentinok lettek a mumusai, mi egy olimpiai ötödik hellyel, a lányok egy bronzéremmel a tarsolyukban jöttünk haza. Némi hiányérzet is van bennünk, mert talán még nagyobb eredmény, akár egy érem is elérhető közelségben volt, miután a csoportkört hibátlan mérleggel zártuk... De így is azt hiszem, hogy nagyon sok más nemzet csapatai örömmel cserélnének velünk. Időközben tovább szárnyalt a magyar csapat, és végül minden idők legjobb ifjúsági olimpiai szereplésével, az éremtáblázat negyedik helyén zártuk a versenysorozatot, az orosz, a kínai és a japán csapat mögött, ami önmagáért beszél.
Bármelyikünket is kérdezték Argentínában vagy már itthon, mindenki egyöntetűen azt érezte, hogy az ott töltött napok alatt igazi családdá lett az egész magyar delegáció. Együtt éltük meg a semmihez nem hasonlítható pillanatokat. Szerencsés vagyok, ugyanis számtalan barátsággal gazdagodtam a kint töltött idő során. Kicsit biztos, hogy mindenki vágyott arra, hogy itthon legyen a szerettei között, de ha tehetném, már indulnék is vissza, az olimpiai hangulatba, a pörgésbe, a versenyzésbe és mindenbe, ami ezzel az eseménnyel járt.
Mindenkinek köszönöm, aki támogatott: szüleimnek, rokonoknak, barátoknak, sportvezetőknek és az iskolámnak külön is, hogy lehetőséget biztosítottak ahhoz, hogy ezt a csodát átélhessem.
Simon Kristóf

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

Kristóf, nagyon-nagy szeretettel és büszkeséggel gratulálunk! További sikeres folytatást kívánunk!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6