Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Nemzetiségi Karácsony
Nemzetiségi Karácsony 2017
2017. december 21. csütörtök, 08:57
Iskolánkban minden év decemberének utolsó tanítási napján valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonytIdén is folytattuk ezt a hagyományt, a 10.AC és a 10.BD osztályok tanulói az iskolai nemzetiségi karácsonyon a kecskédi "Christkindlspielt" adták elő, beleépítve egy sváb karácsonyi történetbe, amolyan "Dickens után szabadon" keretbe. Az eredeti szöveghez - a színpadra vihetőség kedvéért - Örkényi Fanni tanárnő írt kiegészítő jelenetet, szólót énekeltek: Kirilly Dóra és Deminger Diána.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni, Laczkó Erzsébet és Györfi Zsuzsanna tanárnőknek az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
 
Boldog Ünnepeket 2017!
2017. december 20. szerda, 10:09

 

 
Boldog Ünnepeket 2016!
2016. december 22. csütörtök, 14:35

 
Nemzetiségi karácsony 2015
2015. december 18. péntek, 08:33
Gimnáziumunkban minden évben valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonyt. Idén is folytattuk ezt a hagyományt, a 10.AC osztály tanulói az iskolai nemzetiségi karácsonyon a görcsönydobokai "Herbergsuche" hagyományt adták elő, mely az '30-as évek elején érkezett Magyarországra. Az eredeti szöveghez - a színpadra vihetőség kedvéért - Tankó-Farkas Kinga írt kiegészítő jelenetet, szólót énekeltek: Nánásy Eszter, Nagy Szonja, Körmendi Lilla, Samu Alexandra, Buffham Nicolas és Mekker Attila, fuvolán kísért: Babocsay Csenge. 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Szép Tímea és Győrfi Zsuzsanna tanárnőknek az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
 
 
Boldog Ünnepeket 2015!
2015. december 18. péntek, 07:50

 

 
Nemzetiségi Karácsony 2014
2014. december 19. péntek, 09:34
Gimnáziumunkban minden évben valamilyen autentikus sváb népszokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepeljük a karácsonyt. Idén is folytattuk ezt a hagyományt, 10.-eseink az iskolai nemzetiségi karácsonyon a "Das Donauländische Christkindlspiel"-t adtak elő gazdag ének-zenei kísérettel. Felcsendült pl. J.S. Bach "Ich steh an deiner Krippe" kezdetű korálja, illetve a Maria durch ein Dornwald ging kezdetű tradicionális karácsonyi dal átdolgozása is.
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Győrfi Zsuzsannának és Bodonyi Attilának az áldozatos munkát és a színvonalas produkciót!
 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
Melyik a legszebb, legötletesebb karácsonyfa? Lehet szavazni!
2014. december 17. szerda, 15:43
A következő nevezések érkeztek az idén először meghirdetett karácsonyfa-versenyre. 
A ti szavazatotok fogja eldönteni, melyik lesz a győztes fa. A szavazás nem kötött regisztrációhoz, így akár a nagyi is szavazhat...:)) Klikk a honlap jobb oldali oszlopában a "választottra"! Január 6-ig, a (hagyományosan Vízkereszttel záruló) karácsonyi időszak végéig lehet szavazni.
 
9NA
   
 
 
 
 
10.AC
9.AC
 
12.B

9ND

 
 
Boldog Ünnepeket 2014!
2014. december 17. szerda, 15:32

 
Christkindlspiel Újhartyánban aktív DNG-s közreműködéssel
2014. december 08. hétfő, 11:25
Örömmel adunk hírt a Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Körének legutóbbi projektjéről, melynek keretében egy Chistkindlspielt vittek színpadra. Bár újhartyáni programról van szó mégis elég magas volt az egy négyzetméterre jutó DNG-sek száma, mivel a sváb hagyományőrző egyesület tagjainak jelentős része iskolánk jelenlegi vagy volt tanulója...
 
„Célunk az volt, hogy közel 100 év után Újhartyánban ismét legyen német nyelvű betlehemes játék. Ennek alapját iskolánk (a Budapest XX. kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium) 2013-as karácsonyi műsorából merítettük. A zenés műsor komoly előkészületeket igényelt, már hetek óta minden pénteken próbáltunk. Végül - mint ahogyan a siker és visszajelzések mutatják - megérte fáradozásunk: az igényes énekes zenés (Tarjából és Zsámbékról származó) Chriskindlspiel, nagy sikert aratott december 7-én városunk 2. adventi gyertyagyújtóján.
Köszönetünk természetesen minden résztvevőnek jár, de külön meg szeretnénk említeni a DNG-és diákokat: Serfel Kincső 9NB, Szolnoki Vivien 9NB, Babocsay Csenge 12.B, Majeczki Martin 12.B, valamint Nádas Barbara és Radóczy Károly már elballagott tanulókat.
Nagyon nagy élményt jelentett mindannyiunk számára a német Christkindlspiel és külön öröm, hogy dec. 22-én és 23-án Újhartyán utcáit járva és a házakba betérve még több családhoz elvihetjük a "karácsony szellemét".”

Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Köre elnökség

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Nemzetiségi Karácsony 2013
2013. december 20. péntek, 09:20

Iskolánk minden évben valamilyen autentikus szokás felelevenítésével, legtöbbször egy-egy eredeti Bethlehemes játék színpadi feldolgozásával ünnepli a karácsonyt. Idén a 11.A és 11. B osztály adta a műsort egy tarjáni pásztorjáték feldolgozásával és hangolt mindannyiunkat a karácsonyra. Műsorukban ötvözték a tradicionális és modern elemeket, az előadásban fontos szerepet játszott a zene, a humor és mindenek előtt igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra. Köszönjük a színvonalas produkciót, illetve felkészítőtanáraik Csukonyi Zsuzsanna, Győrfi Zsuzsanna, Szép Tímea, Peresztegi Nikolett és Guoth-Fridrich Erika  tanárnők segítségét!

 

A képre kattintva további fényképek tekinthetők meg...

 


    
Ma 2018. december 15., szombat Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 659 vendég böngészi