Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Megemlékezünk...
2016. január 20. szerda, 13:47
A csepeli Német Önkormányzat 2016. január 19-én tartotta a svábok kitelepítésére és elhurcolására való megemlékezést, melynek során a XXI. kerületi önkormányzat, a csepeli német nemzetiségi önkormányzat és más politikai, illetve civil szervezetek, magánszemélyek koszorúkat helyeztek el a csepeli önkormányzat épületén lévő kitelepítési emléktáblánál.
Iskolánk színjátszós és énekkaros diákjai színvonalas műsorral járultak hozzá a méltó megemlékezéshez. A műsorban személyes sorsok, visszaemlékezések részleteit tolmácsolták a diákok. Az énekkar tagjai pedig a Heimet, ach Heimat c. népdalt énekelték el.
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni és Győrfi Zsuzsanna tanárnőknek a produkciót!
 
 
Lunczer Teréziára emlékezünk
2012. szeptember 06. csütörtök, 09:50

 

2013. augusztus 28-án délelőtt (a tavalyi évhez hasonlóan) tisztelgő megemlékezést tartottunk a tarjáni temetőben, iskolánk alapító tanárának, Lunczer Teréziának sírjánál. Régi kollégái és tanítványai felidézték emlékét, majd a megemlékezés jeléül koszorút helyeztek el.

Délután a hagyományőrző nemzetiségi gólyatábor programjának részeként az iskola jelenlegi diákjai látogattak ki tanáraik kíséretében a tarjáni temetőbe. Rövid, koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak, melynek keretében felidézték kollégiumi könyvtárunk névadójának életútját, iskolánkért tett tevékenységének főbb momentumait.