Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Hagyomány/Rendezvény Megemlékezünk...
2016. január 20. szerda, 13:47
A csepeli Német Önkormányzat 2016. január 19-én tartotta a svábok kitelepítésére és elhurcolására való megemlékezést, melynek során a XXI. kerületi önkormányzat, a csepeli német nemzetiségi önkormányzat és más politikai, illetve civil szervezetek, magánszemélyek koszorúkat helyeztek el a csepeli önkormányzat épületén lévő kitelepítési emléktáblánál.
Iskolánk színjátszós és énekkaros diákjai színvonalas műsorral járultak hozzá a méltó megemlékezéshez. A műsorban személyes sorsok, visszaemlékezések részleteit tolmácsolták a diákok. Az énekkar tagjai pedig a Heimet, ach Heimat c. népdalt énekelték el.
Köszönjük fellépőinknek és felkészítő tanáraiknak, Örkényi Fanni és Győrfi Zsuzsanna tanárnőknek a produkciót!
 
 
Lunczer Teréziára emlékezünk
2012. szeptember 06. csütörtök, 09:50

 

2013. augusztus 28-án délelőtt (a tavalyi évhez hasonlóan) tisztelgő megemlékezést tartottunk a tarjáni temetőben, iskolánk alapító tanárának, Lunczer Teréziának sírjánál. Régi kollégái és tanítványai felidézték emlékét, majd a megemlékezés jeléül koszorút helyeztek el.

Délután a hagyományőrző nemzetiségi gólyatábor programjának részeként az iskola jelenlegi diákjai látogattak ki tanáraik kíséretében a tarjáni temetőbe. Rövid, koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak, melynek keretében felidézték kollégiumi könyvtárunk névadójának életútját, iskolánkért tett tevékenységének főbb momentumait.

 


    
Ma 2018. október 23., kedd Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 597 vendég böngészi