Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók Kollégium Kollégiumi szakkörök
Kollégiumi szakkörök
2014. október 16. csütörtök, 10:43

Kézműves szakkör (Majzik Edit)

A kollégiumban évek hosszú sora óta rendületlenül működik az egyik legnépszerűbb foglalkozás, a kézműves szakkör Majzik Edit tanárnő vezetésével.
A szakkörön a diákok a hétköznapi nagy hajtás fáradalmait szinte észrevétlenül pihenhetik ki, miközben szebbnél szebb, hasznosabbnál hasznosabb kis tárgyakat készítenek. Egyik célkitűzésünk, hogy a tanulók a környezettudatosság elve mentén dolgozzanak, vagyis az aktuális projektek általában újrahasznosított alapanyagokból készülnek.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg..

 

Rajzszakkör (Latinovitsné Hadrik Adrienn)

A kollégiumi rajzszakkör célja a tehetséggondozás és az ügyes, jó rajztehetséggel rendelkező diákok új technikákkal való megismertetése,  pl.: linó és papírmetszet, a sokszorosító grafika egy-egy módszerének elsajátítása, általános grafika- és festéstechnikák megtanulása, a nemzetiségi hagyományok őrzése (pl.: hartai bútorminták), valamint az egyéni tehetség szabad művészi kibontakozásának lehetősége.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg..

Színjátszó szakkör (Örkényi Fanni)

Színjátszó szakkörünk komolyságát mutatja, hogy az itt felkészülő színjátszó csoportunk (a "Kulturális Offenzíva") 2002 óta képviseli iskolánkat hazai és nemzetközi színpadokon, német- és magyarnyelvű, komoly és komikus darabokkal egyaránt. Fejlődhet a személyiség, az önismeret, az anyalnyelvi és az idegennyelvi képességek, a mozgás, a művészi ízlés és még sok más. A "Kulturális Offenzíva" felelősségteljes munkát végző, jó hangulatú, összetartó csapata mindig örömmel várja az új érdeklődőket.

Bővebb infók az Infók/ Tanítás után/ Kultúra/ Színjátszócsoport menüpontban olvashatók...

 

Főző szakkör (Váci Ágota)

Főző szakkör, avagy hogyan legyünk magabiztosak a konyhában
Kollégiumunkban elindult a főző szakkör, melynek fő célja - ahogy a címben is megmutatkozik -, hogy otthonosan és eredményesen tudjatok tevékenykedni a konyhában. Többféle műveletet gyakorolhattok, pl. hogyan kell rántást készíteni, hogyan kell behabarni egy főzeléket, megsütni egy húst és elkészíteni egy egészséges és gyors vacsorát. Természetesen a hagyományos sváb ételek fortélyaiba is belekóstolhattok, no meg persze a kezetek alól kikerült sütemények morzsáiba is. Tesszük mindezt jó hangulatban, hogy mindenki örömmel, kikapcsolódásként jöjjön a konyhába, így készülve az önálló életre. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

 


    
Ma 2019. február 23., szombat Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 470 vendég böngészi