Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Interjú Bánóczki Tímeával a 24. ICYS-en elért aranyérme után
2017. április 26. szerda, 14:45

Mint arról korábban beszámoltunk, Bánóczki Tímea (12.AC) aranyérmet szerzett a 24. ICYS nemzetközi versenyen.

Mikrofonvégre kaptuk, hogy első kézből kapjunk híreket a versenyről, saját kutatásairól és az ott szerzett tapasztalatokról.

A kép alatti baloldali háromszögre kattintva indul az interjú...

 

 
Hatalmas nemzetközi siker Stuttgartban - Bánóczki Tímea aranyérmes
2017. április 24. hétfő, 11:46

Iskolánk végzős tanulója, Bánóczki Tímea (a kép közepén) a magyar küldöttség tagjaként részt vett a 2017. április 16-22. között a németországi Stuttgartban megrendezett 24. International Conference of Young Scientists (ICYS) elnevezésű nemzetközi versenyen. A 26 országból pályázó, 160 diákot számláló mezőnyben a magyar diákok ismét szép sikereket értek el. Angol nyelven elhangzott előadásukat a nemzetközi zsűri az alábbiak szerint értékelte.

 

Fizika és mérnökfizika szekció:

Bánóczki Tímea I. díj, aranyérem (Budapest, Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium)

Molnár Áron I. díj, aranyérem (Székesfehérvár, Székesfehérvári SzC Széchenyi István Szakgimnáziuma) illetve III. díjbronzérem a poszter szekcióban.

 

Környezettudomány és élettudomány szekciók:

Bereczki Anna II. díj, ezüstérem (Debrecen, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma)

Csigi Gergely III. díj, bronzérem (Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium)

Vedres Péter különdíj (Kisvárda, Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)

 

Nagyon-nagy szeretettel gratulálunk Tinának és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak a fantasztikus sikerhez!

 

 
Német nyelvű fizikaverseny 2017
2017. február 07. kedd, 08:47

2017. január 27-én 13. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 32 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Gálóczy Balázs és Galambos Levente 2. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Kiss Máté, László Péter, Kelemen Dávid, Gálóczy Balázs, Kiss Boglárka, Börcs Dóra, Nagy Balázs, Sziklai Brigitta, Galambos Levente) az iskolák közötti versenyben 4. helyezést ért el.

Az eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak.

 

 

 
Magyar siker a Fizika Világkupán
2016. július 18. hétfő, 20:27

Magyarország csapata ezüstérmet szerzett a június végén megrendezett Fizika Világbajnokságnak is nevezett Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén (angol nevén International Young Physicists' Tournament, röviden IYPT), mely idén az oroszországi Jekatyerinburgban került megrendezésre. A csapat középiskolás tagjai (Bánkóczi Tina, Varga-Umbrich Eszter, Kádár István, Nagy Balázs és Plaszkó Noel) egy teljes éven át folytattak kutatómunkát az előre megadott problémák kapcsán annak érdekében, hogy a versenyen a prezentációk és az azt követő viták során bizonyíthassák kivételes tudásukat. A diákok és felkészítő tanáraik lelkesedése és szorgalma is kellett ahhoz, hogy Magyarország a világ legrangosabb fizika csapatversenyén az utóbbi 19 év legjobb eredményét érhesse el.

Szeretettel gratulálunk iskolán diákjainak, Bánóczki Tinának és Nagy Balázsnak, valamint felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

A verseny angol nyelvű honlapja: http://iypt.org

Wikipedia cikk: http://en.wikipedia.org/wiki/International_Young_Physicists%27_Tournament

A 2016-os évi verseny problémái angolul: http://hypt.elte.hu/2016/problems2016.pdf

Képek és további infók: http://www.facebook.com/hypt.elte.hu/

Néhány idei médiamegjelenés: 

http://mno.hu/tudomany/masodik-lett-a-magyar-csapat-egy-fizikai-vilagversenyen-1351378 (interjú Hömöstrei Mihály tanár úrral)

http://www.szertar.com/cikk/siman-osztalykiranduloknak-nezned-oket-de-nagyon-tevedsz/

http://444.hu/2016/07/05/irany-a-nagykorut-ezustermesek-lettek-a-magyar-fiatalok-a-nemzetkozi-ifjusagi-fizikatornan 

http://www.168ora.hu/tudas/ezustermes-lett-magyar-diakcsapat-fizika-vilagkupan-147041.html

http://www.nlcafe.hu/ezvan/20160706/fizika-ifjusagi-vilagkupa-ezust-ermes-magyar-csapat-siker/

 
 
DNG-s aranyérem az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján (ICYS) 2016
2016. április 25. hétfő, 10:53

Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjának, Bánóczki Tímeának a Kolozsváron április 16-22-án rendezett Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján elért nagyszerű eredményéről.  Tímea a fizika szekcióban 13 ország 30 diákja között lett aranyérmes!

A versenyen az egyik tavaly thaiföldi IYPT feladatának a „Légpárnás jármű” kutatási eredményeit mutatta be.

Az 5 fős magyar csapat emellett egy fizika ezüstérmet és poszter ezüstérmet ért el (Plaszkó Noel) és két különdíjat kapott (Veres Flóra és Lekka Ákos) a „Life Science” kategóriában.

Gratulálunk mindannyiuknak! Köszönjük Hömöstrei Mihály tanár úr felkészítő munkáját!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
DNG-s fizika siker az Ifjú Fizikusok Ausztriai Versenyén (AYPT)
2016. április 19. kedd, 10:44
Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjának, Szabó Tamásnak az ausztriai Leobenben április 1-2-án rendezett Ifjú Fizikusok Auszriai Versenyén elért nagyszerű eredményéről. Tamás a magyar csapat tagjaként angolul mutatta be kutatási eredményeit az „Érintésmentes tolómérő“ című problémában.
Az 5 fős csapatok között a kis 3 fős magyar csapat 7. helyezést ért el, hajszálnyi lemaradva még a dobogótól is. Az egy főre jutó pontszámok tekintetében a legjobb eredményt elért csapat tagjai voltak még Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium), Adorján Dániel (Szent István Gimnázium, Budapest).

Gratulálunk a csapatnak, Tamásnak és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

Szabó Tamás az előadás diszkussziója közben.

 

A magyar csapat (balról jobbra):

Hömöstrei Mihály (felkészítő), Adorján Dániel (Szent István Gimn.), Szabó Tamás (DNG), Svastits Áron (Budapesti Piarista Gimnázium)

 

 
Német nyelvű fizikaverseny 2016
2016. február 18. csütörtök, 08:13

2016. február 12-én 12. alkalommal rendezték meg a magyarországi középiskolák német nyelvű fizikaversenyét. Az országos döntőbe a legjobb 32 tanuló került be, akik egy szép „fizikás“ napot töltöttek el a Budapesti Műszaki Egyetemen. A köszöntők és a versenyhelyszín bemutatkozása után következett az írásbeli döntő. Ebéd után mindenki látogatást tett a versenynek otthont adó tanszéken.

Kiváló teljesítményével Gálóczy Balázs 1., Barabási Richárd 2., Schuszter András 3., Varga Norbert 4. és Szabó Marcell 6. helyezést ért el kategóriájában.

Iskolánk csapata (Gálóczy Balázs, Koleszár Tamás, Schuszter András, Mikó Barnabás, Szabó Marcell, Varga Norbert, Barabási Richárd, Szabó Dorina és Ökrös Kristóf) az iskolák közötti versenyben 2. helyezést ért el.

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihály tanár úrnak!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciája (ICYS) 2016-os csapatában Bánóczki Tímea
2016. január 26. kedd, 07:55

Bánóczki Tímea 11.AC osztályos tanuló idén is folytatja tavalyi fantasztikus fizika szereplését az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján. A „Légpárnás jármű” lebegésidejének optimalizálásával a legjobb 5 közé jutott, így szerzett jogot, hogy hazánkat képviselje a Kolozsváron 2016. április 16-22. tartott nemzetközi döntőben.

Tinának és felkészítő tanárának, Hömöstrei Mihály tanár úrnak szívből gratulálunk, kitartást és további sikereket kívánunk!

 

Az ICYS logója

  Bánóczki Tímea ICYS oklevele

 

 
DNG-s diákok többszörös fizika sikere
2016. január 26. kedd, 07:19

Örömmel számolhatunk be a DNG 11. évfolyamos fizika fakultációs diákjainak az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyének magyarországi válogató versenyén elért nagyszerű eredményérőlBánóczki Tímea (11.AC) a „Super Ball“ című problémáról, Nagy Balázs (11.BD) a „Mágneses vasút“ című problémával és Szabó Tamás (11.AC) a „Érintésmentes tolómérő“ című problémával bejutottak a magyar 8 fős keretbe, ahonnan vagy az ausztriai Leobenben rendezett AYPT (Austrian Young Physicists’s Tournament) versenyen vehetnek részt vagy az oroszországi Jekatyerinburgban rendezett nemzetközi döntőn.

Tinának, Balázsnak, Tamásnak és felkészítő tanáruknak, Hömöstrei Mihálynak szeretettel gratulálunk a fantasztikus sikerhez!

A 8 fős csapat és a felkészítők
fent: balról jobbra: Kádár István, Varga-Umbrich Eszter, Adorján Dániel, Nagy Balázs (DNG), Bánóczki Tímea (DNG), Svastits Áron, Szabó Tamás (DNG) (Plaszkó Noel hiányzik a képről).
lent: balról jobbra: Dr. Ispanovity Péter Dusán, Dr. Jenei Péter, Hömöstrei Mihály (DNG)
 
 
 
DNG-s diák részvételével lett bronzérmes a magyar fizika csapat Thaiföldön
2015. július 15. szerda, 19:48

 

Az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Tornáján a résztvevő 27 ország csapatai közül a magyar csapat a 9. helyen végzett, ezzel megszerezve a legjobb bronzérmes helyezést.
A csapat tagja volt iskolánk 10.C osztályos tanulója, Bánóczki Tímea is, akit Hömöstrei Mihály tanár úr készített a versenyre. 
Szeretettel gratulálunk mindkettőjüknek a fantasztikus eredményhez!

 
A magyar csapat tagjai voltak:
Bánóczki Tímea (Német Nemzetiségi Gimnázium, Budapest. 10. osztály)
Beregi Ábel (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest. 12. osztály, jövőre felvételt nyert: University College London)
Biró Ákos (Boronkay György Műszaki Szakközépiskola Gimnázium, Vác. 11 osztály)
Laukó András (Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest. 12. osztály, jövőre felvételt nyert: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Plaszkó Noel (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc, 11. osztály)
 
A félkészítők:
Dr. Ispanovity Péter Dusán (ELTE-TK, Anyagfizikai Tanszék)
Dr. Jenei Péter (ELTE-TTK, Anyagfizikai Tanszék)
Hömöstrei Mihály (Német Nemzetiségi Gimnázium)
 
Szeretettel várjuk a jelentkezőket jövő évi jekatyerinburgi versenyre az hypt.elte.hu oldalon ill. az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címen.

                                               

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
    
Ma 2017. december 12., kedd Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 110 vendég böngészi