Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Infók DÖK/ Diákélet DÖK-gyűlések
DÖK-beszámoló 2014/15-ös első félév
2015. január 27. kedd, 11:25

 

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a DÖK 2014/15-ös tanévének első félévére vonatkozó DÖK-Elnöki beszámolóját...

 
DÖK-gyűlést tartottunk 2015.01.23.
2015. január 27. kedd, 10:49

 

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a DÖK 2015. január 23-i gyűlésének jegyzőkönyve...

 
DÖK-gyűlést tartottunk 2015.01.09.
2015. január 26. hétfő, 11:17

 

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a DÖK 2015. január 9-i gyűlésének jegyzőkönyve...

 
Lezajlott a 2014-es Országos Diákparlament!
2014. november 24. hétfő, 07:17
DÖK-Elnökünk, Majeczki Martin regionális küldöttként részt vett az Országos Diákparlament ülésén. Élményeiről, tapasztalatairól a következőkben olvashatunk:

November 21-től 23-ig lehetőségem volt eltölteni egy tartalmas és élményekben gazdag hétvégét Székesfehérváron. Az Országos Diákparlamentet 3 évente rendezik meg. Az ország 19 megyében és Budapest 3 régiójában rendezték meg a regionális fordulókat, végül közel 300 diák vett részt az eseménysorozaton. Kellemes meglepetésként ért, hogy korosztályomból mennyien érdeklődének a diákságot érintő oktatási kérdések iránt és mennyien elmondták észrevételeiket és ötleteiket a (közoktatási és felsőoktatási) fórumokon.  Másnap különböző témájú szekcióban oszthattuk meg tapasztalatainkat egymással. Én a csapatépítő szekciót választottam. Remélem, hogy az itt szerzett ismerteket az itthoni DÖK-ben is kamatoztathatom. A téma mellett itt gyűjtöttük össze azokat a javaslatainkat, melyet a szerkesztő bizottság végül 42 pontban foglalt össze, melyek a linkre kattintva tekinthetők meg.... Másnap a megszavazott felvetéseinket átnyújtottuk Czunyiné Dr. Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkárnak, aki beszédében már helyben reflektált is több ötletünkre. Fő célkitűzésem a közétkeztetés minőségének és mennyiségének javítása volt. Boldogan mondhatom, hogy Államtitkár asszony erre területre külön kitért, és arról biztosított bennünket,hogy hamarosan lesz érdemi előrelépés az ügyben.
Nagy sikerként könyvelem el, hogy több javaslatom (teljes egészében vagy a bizottság általél átalakított formában) belekerült a végleges javaslatlistába:
"19. Javasoljuk, hogy a közétkeztetés, az iskolai és a kollégiumi költségkeret radikálisan emeljék meg, a közétkeztetési normatívát pedig életkornak megfelelően differenciálják.
20. Kérjük a közétkeztetés minőségének javítását.
22. Az iskolai étkezést végző cég kiválasztásában, annak szolgáltatásával kapcsolatban a diákönkormányzatoknak legyen egyetértési joga.
23. Szorgalmazzuk a köznevelési intézmények állagmegóvását, infrastrukturális fejlesztését és taneszközzel történő ellátását.
25. Felkérjük az intézményfenntartókat, a helyi önkormányzatokat és a sportlétesítmények működtetőit, hogy a mindennapos testnevelés érdekében alakítsanak ki együttműködést.
36. Támogatjuk a duális képzés kiterjesztését a felsőoktatásra is.
42. Emeljék a közoktatási intézmények számára biztosított internet sávszélességet és biztosítsanak a diákok számára wi-fi hozzáférést."
Ezeken kívül még számos lényeges, a diákságot érintő kérdésben foglaltunk állást a parlament során.
Köszönöm nektek, hogy delegáltatok a Diákparlamentre és természetesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának továbbá Székesfehérvár Megyei Jogú Városának, akik feltételeket biztosították ahhoz, hogy egy ilyen sikeres hétvégét zárhatott a magyar diákság.

Majeczki Martin (DÖK-Elnök, 12.B)

 
DÖK-gyűlést tartottunk 2014.11.14.
2014. november 17. hétfő, 07:31

 

November 11-én lezajlott iskolánk Márton-Napi rendezvénye, a DÖK pedig már újabb feladataira készül. A linkre kattintve megtekinthető a november 14-i gyűlésük jegyzőkönyve...

 

 
DÖK-gyűlést tartottunk - 2014.11.07.
2014. november 11. kedd, 08:00

 

Krausz tanárnő és a DÖK-képviselők szorgosan dolgoznak rajta, hogy iskolánkban aktív legyen a diákélet. A linkre kattintva megtekinthetők a 2014.11.07-én tartott DÖK-gyűlés főbb témái, kiderül, hogy mik a legaktuálisabb kérdések, kérések és feladatok.

 

 

 
DÖK-Elnökünk az Országos Diákparlament regionális fordulójában
2014. október 30. csütörtök, 08:34
2014. október 17-én Majeczki Martin, iskolánk DÖK-Elnöke delegáltként részt vett az Országos Diákparlament regionális fordulójában. Beszámol nekünk, hogy miként képviselte a DNG-s diákok érdekeit:
 
Nagyon nagy élmény volt, hogy bár mindannyian más-más iskolákból voltunk, átbeszélhettük közös problémáinkat vagy éppen megoszthattuk egymással ötleteinket, tapasztalatainkat. Meglepett továbbá, hogy milyen jó hangulatban folyt a parlament, mindenki nagyon magáénak érezte a közös ügyet, aktívan részt vett az ülésen. Az első részben két szekcióra osztva üléseztünk, majd ismertettük egymásnak az elhangzott felvetéseket. Ezekről hivatalosan is állást foglaltunk és továbbításra kerülnek az országos fordulóba.
Ezek közül a DNG-és diákparlamenten elhangzottak alapján a következő felterjesztéseket  javasoltam:
-  A KLIK különítsen el pénzt a diákönkormányzatok számára az iskolák költségvetésében.
-  Hozzák vissza az előrehozott érettségi rendszerét minden tantárgyból.
-  A DÖK-nek legyen véleményezési joga az étkeztetésre kiírt pályázatok elbírálásában.
-  Vizsgálják meg az informatikai eszközfejlesztés lehetőségét.
-  Növekedjék az állam által nyújtott étkezésre fordítható normatíva összege, hogy a diákok megfelelő mennyiségű és minőségű ellátásban részesüljenek
Végül megszavaztuk, hogy a megjelent 74 képviselő közül ki legyen az a 12 aki, Székesfehérváron az országos parlamentben képviseli a diákság ügyét. Örömmel mondhatom, hogy engem is továbbjuttattak a az országos fordulóban, így tehát a DNG is közvetlenül képviselve lesz.
Köszönöm a bizalmat! Székesfehérváron találkozunk!

Figyelmetekbe ajánlom továbbá Oláh Ildikó, a PIGYŐ, vagyis a Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat vezetőjének cikkét (katt ide).

 
 
A 2014. október 10-i DÖK-gyűlés napirendi pontjai
2014. október 15. szerda, 19:55

Az alábbiakban a DÖK 2014. október 10-i gyűlésének napirendi pontjait olvashatjátok:

- Pest megyei német nemzetiségi tanulmányi és szociális ösztöndíj meghirdetése ismertetése
- DNG Márka program beindítása, észrevételek, utolsó pontosítások (adminisztrációs ívek, pontgyűjtő táblázatok és szabályzatok kiosztása)
- Nyitott kapuk tapasztalatai, értékelése
- Gólyanap, gólyabál tapasztalatai
- osztályok fotózása
- „Malacka”: angol munkaközösség kezdeményezése: a persellyel könyvtári könyvek vásárlására adakozhatunk.
- Márton napi előkészületek (lámpáskészítés: november 3. hétfő, Hercel sütés: november 5. szerda)
 
2014 év eleji DÖK kirándulás - ülés jegyzőkönyv
2014. október 15. szerda, 19:47

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a DÖK év eleji DÖK-kiránduláson tartott ülésének jegyzőkönyve...

 
Diákparlamentet tartottunk 2014
2014. szeptember 19. péntek, 07:10
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívására 2014. szeptember 17-én 13 órai kezdettel diákparlamentet tartottunk az iskola könyvtárában. A diákparlament küldöttközgyűlésként került megszervezésre. A diákküldöttek olyan témákról beszélgettek, mint tanulási tapasztalatok és lehetőségek, a DÖK működési tapasztalatai, jogai érvényesülése stb. A képviselők egy-két felvetést rögtön a jelen lévő Tápai igazgatónő felé is közvetítettek. Intézményünket a Területi (megyei) Diákparlamenten a "rangidős" Réthy Őrs képviseli.
 
 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 


    
Ma 2019. február 23., szombat Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

A tanév végéig már csak...

Courtesy of Go Mylo Countdown

felvi

ONLINE

Oldalainkat 544 vendég böngészi