Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Ballagás 2019
2019. április 30. kedd, 14:15

2019. április 30-án, ismét színes virágruhába öltözött a DNG: végzős diákjaink és meghívott vendégeik tiszteletére. Elballagott a 2014-2019 között (Kóbor Ágnes és) Galambos Róbert osztályfőnöksége alatt működő 12.AC, valamint (Kárpáti-Simon Krisztina és) Krausz Éva vezette 12.BD osztály.

A színes lufik, virágok, szalagok és tarisznyák közé ékelődött a szavakba és dallamokba foglalt búcsú.

Végzőseinknek Tápai Ildikó igazgatónő szavaival kívánunk eredményes érettségi felkészülést és sikeres továbbtanulást!

„Die Jugend ist eine Brücke in die Zukunft – auch in die ungarndeutsche Zukunft.
Ihr seid dran." 
 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Ballagás 2018
2018. május 03. csütörtök, 09:07

2018. május 2-án, ismét kitárta kapuit és színes virágruhába öltözött a DNG: végzős diákjaink és meghívott vendégeik tiszteletére. Elballagott a 2013-2018 között Szabó Mátyás és Szép Tímea osztályfőnöksége alatt működő 12.AC, valamint Vereb Dóra és Linka Tamás vezette 12.BD osztály.

A színes lufik, virágok, szalagok és tarisznyák közé ékelődött a szavakba és dallamokba foglalt búcsú.

Végzőseinknek Tápai Ildikó igazgatónő régi bölcsességet idéző szavaival kívánunk eredményes érettségi felkészülést és sikeres továbbtanulást!

„Légy te a változás, amit a világban látni akarsz.” 
 

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Ballagás 2017
2017. május 03. szerda, 13:03

2017. május 3-án, ismét virágba borult a DNG, megtelt vendégekkel a tornaterem, és mindenki díszes öltözetben pompázott. Elballagott a 2012-2017 között Bozzai Zsuzsanna és Sziklainé Leposa Márta osztályfőnökségével működő 12.AC, és a Farkas Mónika és Kónyáné Dézsi Mariann vezette 12.BD osztály.

A színes lufik, virágok, szalagok és tarisznyák közé ékelődött a búcsú, szavakba, dallamokba és képekbe foglalva.

Végzőseinknek Tápai Ildikó igazgatónő régi bölcsességet idéző szavaival kívánunk eredményes érettségi felkészülést és sikeres továbbtanulást!

„Csupán egy embernél kell jobbnak lennünk holnap: a tegnapi önmagunknál.”

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Kollégiumi végzősbúcsúztató 2016
2016. május 09. hétfő, 10:08

Nem ígérhetek mást...

2016. április 27-én 16 végzős diákunktól búcsúztunk a kollégiumban…  ez nem jó, túl hivatalosan hangzik. Ellenben, ha a klasszikus Churchill-i idézettel, miszerint „Nem ígérhetek mást, csak vért és könnyeket” engedném útjára a végzősöket, számolnom kell egy tucatnyi teljes harci lázban égő végzős DNG-s tanuló bősz haragjával. Kell ez nekem???

A hivatalos ünnepi pillanatokat felváltották a könnyes visszaemlékezések, a csoportvezetői búcsúztató beszédek, versek Kun Gréta és szerény személyem jóvoltából, és a búcsúztatás hivatalos zárásként egy nem mindennapi hangszálakkal megáldott leányzó, Deminger Diána búcsúéneke.
Mielőtt búskomorrá válna hangulat, javaslom, gyorsan térjünk át a kötetlen és felszabadult beszélgetésekre, melyeket derék végzőseink elsősorban vicces anekdoták és a baráti jó tanácsok formájában adtak át az ifjaknak, a később ballagóknak a kolesz íratlan aranyszabályait illetően. Emlékek, hogy jó volt ez a „cella feeling”, a sok szilenciumi regula, házirendi előírások, hiszen mint tudjuk, rend a lelke mindennek!
Az emlékek után jöttek az ajándékok, keretben az elmúlt 5 év, magunkban képzeletbeli lufira aggattuk a vágyakat, az álmokat, hogy nesze Világ, küldjük a jövőt.
A jövő pedig útra kelt, masíroz előre, s remélem, a 21 óráig tartó beérkezés traumáján túl adtunk mást is nektek, kedves DNG-s végzősök.
 
Kelemen Gábor
nevelőtanár
 
A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...
 
Ballagás 2016
2016. április 29. péntek, 00:00

Idén április 29-én jött el iskolánkban végzőseink ünnepélyes búcsúzásának ideje: a Csukonyi Zsuzsanna és Győrfi Zsuzsanna osztályfőnöksége alatt működő 13.A és 13.B osztályok elballagtak iskolánkból. A megilletődöttség érzése vegyült a megkönnyebbülésével, a fennkölt zászlófelkötést és tarisznyaátadást az önfeledt lufifelengedés váltotta fel.

Tápai Ildikó igazgatónő néhány mondatát adjuk végzőseink még hátralévő DNG-s páyafutásához útravalóul: „Az előrejutás titka az elindulás. Az elindulás titka az, hogy a bonyolultnak tűnő feladatokat kisebb, elvégezhető feladatokra bontjuk és utána elkezdjük a legelső megoldását.” (Mark Twain)

A pompás (a bolondballagáson idézett 150%-ossmiley) eredmények reményében kívánunk végzőseinknek hatékony "elindulást" az érettségi felkészülésben és eredményes továbbtanulást!

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 

 
Ballagás 2015
2015. április 30. csütörtök, 13:37

Idén is ünnepélyes formában vett búcsút iskolánktól és egymástól 58 végzős diákunk és osztályfőnökeik, Kóbor Ágnes és Laczkó Erzsébet. Április 30-án, az iskolaépülettől és az osztályoktól vett búcsút az ünnepi műsor, végül pedig a közös lufifelengedés zárta.

A képre kattintva további fotók tekinthetők meg...

 
Ballagás 2014
2014. május 19. hétfő, 12:56

 
Ballagás 2014
2014. április 30. szerda, 10:28
Április 30-án, hagyományainknak megfelelően ünnepélyes keretek között vettek búcsút végzőseink a DNG-től. Meghatott, megilletődött és sok megkönnyebbült diákarc, büszke és elérzékenyült szülők és nagyszülők, igazgatói intelmek az életre, búcsúztató és búcsúzó beszédek, zenés-énekes diákműsor, és végül az immár elmaradhatatlan lufifelengedés...  
Tápai Ildikó igazgatónő néhány mondatát adjuk végzőseink még hátralévő DNG-s páyafutásához útravalóul: "Eckhart Mester szerint a legfontosabb óra mindig a jelen. Ezt a gondolatot bontotta ki Valéria Koch, amikor arról írt: csak a jelen a megfelelő időpont változások véghezviteléhez. Vannak az ember életében olyan időszakok, amelyek a változásról szólnak. Az elkövetkező 49 illetve 51 nap ilyen időszak lesz végzős diákjaink életében. Minden napját koncentráltan, jelen időben kell megélniük ahhoz, hogy ez a változás teljes pompájában kibontakozhasson."

A pompás eredmények reményében:) végzőseinknek hatékony érettségi felkészülést és sikeres továbbtanulást kívánunk!

A képre kattintva további képek tekinthetők meg...
 
Bolondballagás 2014
2014. április 29. kedd, 13:19

2014. április 29-én megdöbbentő látvány fogadhatta az iskolánkba látogatókat: zombik, hajléktalanok, cowboyok, balerinák, matrózok, ügynökök és hasonló furcsa lények vonultak végig iskolánkon. A DNG-sek tudták, aggodalomra semmi ok: végzőseink bolondultak meg egy nap erejéig, és bolondballagással búcsúztatták DNG-s éveiket.

Holnap egészen más hangulatban, hivatalosan is elballagnak végzőseink, akik 16 órakor kezdődő ballagási ünnepségükre sok szeretettel várják meghívott vendégeiket!

 

 
Ballagás 2013
2013. június 10. hétfő, 09:11

A képre kattintva további képek tekinthetőek meg
 
További cikkeink...