Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Indul a digitális oktatás!
2020. március 16. hétfő, 13:57
Tisztelt Szülők, kedves Diákok!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, benneteket az iskolánkban folyó digitális oktatásra való átállás legfontosabb lépéseiről.
 
Az iskolában maradt holmikért (ameddig nem rendelnek el végleges iskolabezárást), munkanapokon 8-16 óra között a Szülő jöhet be és viheti őket haza.
 
Szeretnénk, ha diákjaink egy közös, áttekinthető, mindenki számára elérhető felületen keresztül érnék el a tanáraik által feléjük közvetített oktatási tartalmakat, ezért a következőkről határoztunk.
A Google classroom lesz az a közös felület, ahonnan kiindulva tanáraink közvetítik a tanításhoz kapcsolódó anyagokat, feladatokat. A felület az alábbi linken érhető el: https://classroom.google.com/. A Google classroom telefonra telepíthető alkalmazással (App) rendelkezik, érdemes azt is telepíteni.
Minden osztály/csoport tantárgyanként saját “osztályteremmel” fog rendelkezni pl.”10.A1 Angol”, ahova belépve elérheti a tartalmakat. A felület alkalmas feladatok közvetítésére, chatelésre, tovabbi felületekre való továbbvezetésre stb. 
Esetleges videokonferencia beszélgetés esetén nagy valószínűséggel a Zoom felületet fogjuk előnyben részesíteni, amely alkalmas nagyobb létszámú résztvevővel lebonyolított videó-beszélgetésre. A felület az alábbi linken érhető el: https://zoom.us/, és szintén rendelkezik telefonos alkalmazással.
Az esetleges videóbeszélgetések idejéről a tanárok a Classroom felületen keresztül fogják tájékoztatni a diákokat. Ilyen videóbeszélgetés csak az adott tanóra normál órarend szerinti sávjában történhet. Amennyiben valaki nem rendelkezik webkamerával/ mikrofonnal, akkor kérjük, jelezze azt tanára felé és el fogjuk juttatni neki a konferencia felvételét.
 
A következőket kérjük diákjainktól:
1. Hozzon létre egy google fiókot/ gmailes e-mail címet! (Akinek már van, annak jó a meglévő)!
2. Folyamatosan figyelje ezt az e-mail címet (akár úgy, hogy telefonjára kapjon értesítést az oda érkező üzenetekről)!
3. Nagyon fontos! Az osztályfőnökük által eljuttatott kódok segítségével 2020. március 18-án (szerda) este 18 óráig lépjen be a Google classroomon lévő egyes (tantárgyankénti) osztálytermekbe!
4. A regisztrációt követően kísérje nyomon a Classroomokban folyó eseményeket, aktívan és elkötelezetten dolgozzon! Az iskolán kívüli tanítás irányelveivel kapcsolatban iskolánk megfogalmaz egy Digitális oktatási etikettet, melyet hamarosan közzéteszünk.
5. Figyelje a tanárok által megadott határidőket és tartsa be azokat!
 
Diákjaink teljesítményét továbbra is osztályzatokkal értékeljük, melyek teljes értékű jegyként beleszámítanak év végi érdemjegyükbe. A jegyeket továbbra is az e-naplóban vezetjük.
A tanárok konzultáció (kérdések, magyarázatok stb.) céljából rendelkezésre állnak az általuk meghatározott időpontban.
A következő időszak mindenki számára kihívást jelent, kérjük mindenki együttműködését és pozitív hozzáállását! Kérjük, továbbra is figyeljék iskolánk honlapját, facebook oldalát, az E-naplót, és a Google classroomhoz tartozó e-mail címüket!