Válasszon nyelvet!

MagyarDeutsch
Címlap Eredmények Elnyert ösztöndíjak Nemzetiségi ösztöndíj Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2019
Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj 2019
2019. október 10. csütörtök, 12:49

Szeretettel gratulálunk Fazekas Veronika 11.A, valamint Galambos Patrik 11.B osztályos tanulóinknakakik elnyerték az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját. Az odaítéléséről szóló oklevelet Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át 2019. október 10-én Budapesten.

A nyolcadik alkalommal odaítélt ösztöndíj célja, hogy segítse a Magyarországon élő, nemzetiségekhez tartozó, kiemelkedő képességű középiskolásokat a továbbtanulásukban. Soltész Miklós elmondta, hogy a tanulmányi ösztöndíjjal azt is támogatni kívánják, hogy a mai fiatalok felnőttként felelősséggel tudják képviselni saját nemzetiségüket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a pályázó tanulmányi eredményét, szociális hátterét, közösségi aktivitását és továbbtanulási terveit is. A támogatás a középiskola két utolsó tanévére szól. A tanulók szeptember 1-jétől havonta harmincezer forint ösztöndíjban részesülnek a következő két tanév tíz-tíz hónapjában. 

Patriknak és Verának nagy szeretettel gratulálunk, további sikereket kívánunk!